COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 047
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 14 205
Публикувани са данните за вчера. Над 32000 ваксини, от които над 13000 са АЗ ( вероятно почти всички са втори дози). Наваксваме и изоставането в последните дни и при естествените имунизации - 1635 случая. Починали - 164 души.

# 14 206
  • Немция
Аз казах ли ви снощи, че в Германия вървите към зелени коридори, пардон, паркинги. Това е единственият верен подход в големи държави.
Нищо ново не ни казваш, защото от седмици насам в Германия се обсъжда, че от май, юни нататък количествата ваксини ще се увеличат и ще е възможно да се пристъпи постепенно към масово ваксиниране.
Засега се движат все още по приоритетни групи, но те обхващат немалка част от населението.

# 14 207
  • В заешката дупка
Имам чувството, че има някакви опити българския подход, където “всеки”  можеше уж да се ваксинира когато поиска, да се представя като някаква голяма мъдрост, до която България първа достига, а другите страни едва ли не копират.

Само че във всички Европейски страни, където ваксините бяха кът, се приоритизира. Масовата ваксинация, дали с повикване или без, е нещо което едва сега започва - когато навсякъде са се погрижили за приоритетните си групи. И в големи и в малки страни. Нещо, което България не стори и стои на дъното на опашката по всякави параграфи. За съжаление.

# 14 208
На опашката сме  заради лошата организация и нежеланието на голяма част от населението да се ваксинира ... не за друго, а в Израел заразяха всякакви организации и след месец приоритизирано ваксиниране поканиха всички желаещи.

# 14 209
  • В заешката дупка
Назад сме зарди никаква мисъл за най-уязвимите и зарди липсата на каквато и да е организация. В България със сигурност има повече желаещи от ваксинираните 8% -9%. Та това как хората не желаят се пропагандира упорито, но е яко зашито с бели конци.

Сраненията с Израел са неуместни. Там нямаше кът на ваксини както в Европа. Първоначалната цел на приоритизирането беше да защити първо най-уязвимите точно поради липса на ваксина за масова ваксинация.

# 14 210
Голяма част от най-уязвимите у нас всъщност вярват, че ковид е измислица, искат да ги чипитат и във всякакви други глупости. Днес се уверих, че са така след като подминах две бабки на раздумка и едната вика "Не е имало все едно други болести преди а другата вика - каквото ти е писано, с тези ваксини побъркаха хората". Отделно постоянно дочувам от тук от там от познати колко им е трудно да убедят родителите си да се ваксинират, четяли главно във фейса и всякакви измислици ... всичко това е резултат от информационната пандемия и отказът да се вярва в науката, нищо че без нея досега да не сме излезли от пещерите.

# 14 211
  • В заешката дупка
“Голяма част” се доказва с допитвания и с цифри, не с една баба каза.

# 14 212
Ето ти допитвания и цифри:
Българите най-недоверчиви към ваксините в цяла Европа
"Eдна баба казала" също е някакъв показател за настройките сред населението.

# 14 213
Публикувани са данните за вчера. Над 32000 ваксини, от които над 13000 са АЗ ( вероятно почти всички са втори дози). Наваксваме и изоставането в последните дни и при естествените имунизации - 1635 случая. Починали - 164 души.
Как се движи кривата на хоспитализираните?  Интензивните пълнят ли се или напротив? От известно време абсолютно всичко е отворено. Дискотеките са претъпкани. Празнува се на макс. След седмица или две заразените повече ли ще бъдат спрямо преди 2-3 седмици? А смъртността? Аз си мисля, че не, но ми е любопитно да прочета и други мнения.

# 14 214
  • София
Ще бъдат повече според мен. Не ми се иска, но ние се върнахме към старото нормално, а няма как вирус като този да ни го прости

# 14 215
Канада разрешава ваксината на Файзер за лица на 12 години

https://www.24chasa.bg/novini/article/9768543

Какво да кажем за новите данни - май се срутва мантрата за затихване на епидемията. Реално едва при новото правителство ще има седмица с данни, които няма да се влияят от извънредни почивни дни.
Рекорден брой ваксини за деня, достигаме четвърт милион ваксинирани с две дози.

# 14 216
  • София
Според мен незаслужено я отритнаха астрата, според мен си е чиста търговска война и борба за пазари. Дълбоко се съмнявам всички хитови в момента ваксини да са чак толкова по-добре от астрата като странични ефекти.
За нашата стратегия, вече започва да ме е срам направо, макар че нямам от какво да се срамувам. Единственото смислено нещо беше пускането на зелените коридори, ама и тях ги мислиха-недоизмислиха. Ластици не знам какво, срамота!

# 14 217
Повечето дето ги е срам от ваксинационната ни стратегия във форума са ваксинирани отдавна.
А Софт е готова даже и с астра да се ваксинира, въпреки че в Германия първо е забраниха за възрастни, после за млади, след това дори за втори дози и накрая вредната ваксина на зелени коридори май месец за всички, нещо което в България се случи февруари.
Ако пък е боцкат и през 4 седмици ще е върха на сладоледа, въпреки всички досега данни , че значително се вдига ефективността й ако са минали 10 седмици Simple Smile 4 месеца е държат по складовете , ама не е предлагат на хората.
На същото мнение съм като пехоко, че тук просто хората не искат да се ваксинират.
И реалността се доказва тук във форума, как вече една седмица има зелени коридори и за пфайзер и интереса не е много сериозен.
Българите са оставени всеки да прецени кога му е удобно да се ваксинира, да си избере ваксина и въпреки това не става.
С тези над 270 хиляди ваксини дето получаваме седмично, може спокойно да слагаме по около 40 хиляди пфайзер на ден ако има желаещи.

# 14 218
  • София
Хората пътуват насам-натам, а и не мисля, че е чак толкова слаб интересът. Хората обичат нещата да са организирани и тогава имат по-голямо доверие. Проблемът е стратегически и организационен, а не на обикновените хора.

# 14 219
Според мен в момента се слагат масово втори дози, а не се слагат повече ваксини на нови ваксиниращи се. Това особено много важи за Астра Зенека.

Общи условия

Активация на акаунт