COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 254
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 20 640
Няма да е лошо господата властимащи да направят едно проучване в БГ с тестове за анти-тела. Една извадка от 20-30К човека ще даде относително ясна представа колко хора имат хуморален имунитет (от ваксина/инфекция).

Броят болни е нисък седмици наред, докато барове и дискотеки бачкат, моловете са фраш, а туристи всякакви спокойно влизат и излизат. Нещо не е наред в уравнението - или цифрите са силно занижени, или наистина много хора са преболедували.

Да, трябва...Те не са готови още с резултатите за антитела от лабораториите за периода от март 2020 до момента.. Кацаров каза, че до 1месец щяло стане, като че ли кой знае колко е сложно да се обобщят тези готови данни по ЕГН..За ново проучване на представителна извадка не е говорил, но сега е времето да се направи, сигурно няма пари.

# 20 641
  • София
Трябва да има някакво обяснение за този спад без мерки.
Избори идват, всички трябва да сме максимално спокойни.

Това е абсурдно - при висока заболеваемост, която някой се опитва да скрие, все ще се разбере - претъпкани болници, хора в критично състояние, зарязани по домовете и т.н. Заболеваемостта в момента е ниска и това е съвсем логично - този вирус се развива на вълни, пикът мина и след него идва спад.
Сега интересното е дали ще има нов пик или все пак ще успеем до есента да имаме имунен вал.

# 20 642
Русия в червената зона ли е

# 20 643
Оранжева е Русия, а би трябвало да е  червена.

# 20 644
Как да върви ваксинацията с този човек???
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/mangyrov-s … m-glavata-6127843

# 20 645
Аз не мисля, че е виновен Мангъров за ваксинацията.

# 20 646
  • София
Мангъров още обясняваше, че маските убиват, когато други вече кандърдисваха пациентите си, че от ваксините се остава без деца и ти пренареждат ДНК-то...

# 20 647

"Попринцип е хубаво човек да се ваксинира. Но преди това, конкретно при тези ваксини, хората подписват информирано съгласие, с което ги информират, че каквото и да им се случи, е на тяхна отговорност. А нещата, които могат да се случат, ще станат след време", посочи Мангъров.

Докога ще му се дава трибуна на този да лъже най-нагло по всички медии?

# 20 648
Какво странно има в изказването му? Нормално е човек, който е преболедувал и съответно защитен поне на този етап да не си слага ваксина. Съвсем точно ги казва нещата: “Нямам имунизационен сертификат. Не мога и да си изкарам. Аз съм прекарал COVID-19 очевидно мимоходом и безсимптомно. Имам антитела. Но такива като мен не могат да си извадят такъв сертификат, защото нямаме положителен PCR или антигенен тест, не сме били под карантина или не сме ваксинирани. Това каза в ефира на NOVA началникът на COVID клиниката в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров.
По думите му подобно нещо е абсурдно, тъй като целта на този сертификат била да се документира по някакъв начин, че човекът, който го притежава, не е опасен за другите и е защитен. "Дори да е ваксиниран човек, може ваксината да не е дала задоволителен имунен отговор", посочи още той…. "Ще се ваксинирам само, ако ми насочат пистолет към главата или ми направят предложение, което не мога да откажа. Хора се имунизират, за да отидат в Гърция. Ако човек в прекарал COVID-19 той няма нужда да се имунизира. Той няма да се разболее дори от новите варианти на вируса".

# 20 649
Хората не се имунизират единствено заради Гърция/Турция или която и да е дестинация.
Това наистина е мотив на много нашенци.
Но в нормалните държави се имунизират за да се предпазят, преди всичко.

# 20 650
Дано всички хора от рисковите групи в България да са преминали през вируса, или поне да са ваксинирани.

# 20 651
  • София
На мен пък въобще не ми пука кой с какъв мотив се ваксинира, стига да се ваксинира.
Много ме кефи кампанията на Франция - "Да, ваксината има странични ефекти" - https://boulevardbulgaria.bg/articles/da-vaksinata-mozhe-da-ima-zhelani-efekti

# 20 652
Като чета какво страшно, неясно и направо злокобно бъдеще рисува Мангъров за ваксинираните и ме втрисва.
Добре, че успявам да го игнорирам. Ама се искат сили за това....
Сигурна съм, че има хора, които биха се ваксинирани, но заради подобно мнение, са сплашени и са в шах.

# 20 653
  • Пловдив
Никой нищо не казва за обикновения грип който от 2 години няма да ни е навестил.Лично аз на всяка цена ще гледам да се ваксинирам за грип защото него със сигурност всички го караме със симптоми.Един пропуснат сезон за организма може да доведе до тежко протичане.Всички се втренчиха в този ковид и забравиха, че от обикновен грип си заминават 4000-5000 човека годишно, включително и деца.Ако няма ковид да доминира зимата ще е обикновения грип.Някъде май бях чела че ваксината на Новавакс е комбинирана, не знам със сигурност дали е така, който не се е ваксинирал и смята да чака септември това е най-добрия вариант.

# 20 654
Това, че всички карат грипа със симптоми не е вярно, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт