COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 249
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 20 655
Никой нищо не казва за обикновения грип който от 2 години няма да ни е навестил.Лично аз на всяка цена ще гледам да се ваксинирам за грип защото него със сигурност всички го караме със симптоми.Един пропуснат сезон за организма може да доведе до тежко протичане.Всички се втренчиха в този ковид и забравиха, че от обикновен грип си заминават 4000-5000 човека годишно, включително и деца.Ако няма ковид да доминира зимата ще е обикновения грип.Някъде май бях чела че ваксината на Новавакс е комбинирана, не знам със сигурност дали е така, който не се е ваксинирал и смята да чака септември това е най-добрия вариант.
Това твърдение изобщо не е вярно.

# 20 656
Грипът е "необикновен" има десетки щамове и е опасно инфекциозно заболяване, бъркате го с настинка. Ваксините са ефикасни 30-60% и спомагат за превенция, но както знаем са много дефицитни. Ковид е целогодишен, това става ясно до тук .

# 20 657
Никой нищо не казва за обикновения грип който от 2 години няма да ни е навестил.Лично аз на всяка цена ще гледам да се ваксинирам за грип защото него със сигурност всички го караме със симптоми.Един пропуснат сезон за организма може да доведе до тежко протичане.
Това категорично не е вярно. И аз, и децата ми се разболяваме от грип веднъж на 5-6 години. Караме го от леко до умерено.

# 20 658
Грипът е "необикновен" има десетки щамове и е опасно инфекциозно заболяване, бъркате го с настинка. Ваксините са ефикасни 30-60% и спомагат за превенция, но както знаем са много дефицитни. Ковид е целогодишен, това става ясно до тук .
Изобщо не са "дефицитни", но явно в България няма голямо търсене и държавата не закупува.
Бонуса е - грипна ваканция всяка година.

# 20 659
На мен пък въобще не ми пука кой с какъв мотив се ваксинира, стига да се ваксинира.
Много ме кефи кампанията на Франция - "Да, ваксината има странични ефекти" - https://boulevardbulgaria.bg/articles/da-vaksinata-mozhe-da-ima-zhelani-efekti
В България повече от два месеца си живеем точно като тези на плакатите. Претъпкани дискотеки, ресторанти, събирания на семействата, почивки, а за целувките на влюбените даже не искам да коментирам. Те надали въобще са спирали. Новите случаи всички ги виждат. Станаха и продължават да бъдат изключително малко. При 6.8 млн население  70-80 нови случая на ден правят  около 1на 100 000.

# 20 660
Напротив, винаги е имало голямо търсене на тези ваксини, но не достигат.

# 20 661
  • Пловдив

"Попринцип е хубаво човек да се ваксинира. Но преди това, конкретно при тези ваксини, хората подписват информирано съгласие, с което ги информират, че каквото и да им се случи, е на тяхна отговорност. А нещата, които могат да се случат, ще станат след време", посочи Мангъров.

Докога ще му се дава трибуна на този да лъже най-нагло по всички медии?

Мангъров:
"Ще се ваксинирам само, ако ми насочат пистолет към главата или ми направят предложение, което не мога да откажа."

# 20 662
от Пирогов:

След доказан в НЦЗПБ “индийски” вариант на SARS-COV-2 и след 18 дни в тежко състояние в “Пирогов” 37-годишният Цветан Диреков вече е добре и днес беше изписан❗️🙏
🦠В COVID-19 отделението на болницата в момента се лекуват още 4 души с доказан “Делта” вариант.

# 20 663
Никой нищо не казва за обикновения грип който от 2 години няма да ни е навестил.Лично аз на всяка цена ще гледам да се ваксинирам за грип защото него със сигурност всички го караме със симптоми.Един пропуснат сезон за организма може да доведе до тежко протичане.
Това категорично не е вярно. И аз, и децата ми се разболяваме от грип веднъж на 5-6 години. Караме го от леко до умерено.

Аз пък се разболява поне два пъти на сезон и го карам тежко.

Дростен също предупреди, че предстоящият грипен сезон ще е тежък, защото предишния го прескочихме.

# 20 664
Аз от 20 години се ваксинирам срещу грип, само миналата година имаше дефицит на ваксини, защото изведнъж много хора проявиха интерес към тях.
Моята си я купих през септември, след това бързо ги разграбиха.
Не съм боледувала никога.

# 20 665
  • София
Още по темата:
доцент Атанас Мангъров,  началник на COVID клиниката в Инфекциозна болница: „Ще се ваксинирам само ако ми насочат пистолет към главата - или ако ми направят предложение, което не мога да откажа. ”
Разбира се, че всеки има право на мнение - лично мнение. Но ако си част от някаква система - в случая здравната система на България, финансирана от здравната каса, то или подкрепяш възприетата в тази система политика по ключови въпроси, или ако не си съгласен с нея - напускаш си поста , отваряш частен кабинет, лекуваш там, както намираш за добре и агитираш за това, което намираш за правилно. А ако сам не сещаш да го направиш - редно е да ти помогнат да избереш решение за себе си, това би било честно.
Та не е ли редно здравният ни министър, вместо да събира попове, пастори, имами и шоу-звезди да агитират за ваксиниране, да постави пред началника на  COVID клиниката в Инфекциозна болница логичните въпроси - къде са доказателствата за тезите, които той публично защитава. Къде са научните доказателства за доживотен имунитет срещу COVID-19 след преболедуване? Какви точно и за кои хора са доказаните рискове при ваксиниране с утвърдените ваксини, заради които те не трябва да се ваксинират? Все пак редно е тези въпроси да бъдат зададени, и то не от журналисти, а от хора, работещи в същата тази здравна система - хора авторитетни и отговорни. Няма как да се мине без конфронтация, но това е все пак начин да се убедят хората да се ваксинират - с информация и доказателства срещу голословни твърдения.

# 20 666

"Попринцип е хубаво човек да се ваксинира. Но преди това, конкретно при тези ваксини, хората подписват информирано съгласие, с което ги информират, че каквото и да им се случи, е на тяхна отговорност. А нещата, които могат да се случат, ще станат след време", посочи Мангъров.

Докога ще му се дава трибуна на този да лъже най-нагло по всички медии?

Мангъров:
"Ще се ваксинирам само, ако ми насочат пистолет към главата или ми направят предложение, което не мога да откажа."
Малко е извадено от контекста.  “Ще се ваксинирам само, ако ми насочат пистолет към главата или ми направят предложение, което не мога да откажа. Ако човек в прекарал COVID-19 той няма нужда да се имунизира. Той няма да се разболее дори от новите варианти на вируса". Доцент Атанас Мангъров,  началник на COVID клиниката в Инфекциозна болница е преболедувал ковид.

# 20 667
Експертите миналата година също предупреждаваха, че ще е тежък грипният сезон, че има риск да се наслагват грип и ковид, затова и ваксините свършиха още през септември. Накрая се оказа, че грип нямаше, а пък едновременно болни от грип и Ковид имаше някакви единици.

# 20 668
Не съм боледувала от грип сигурно от 100 години. Ваксинираме се последните няколко години заради децата. Те не са болдували от грип, въпреки че посещават детски заведения, в които вилнеят всякакви вируси. Миналата година не успяхме да се ваксинираме, защото ваксините бяха разграбени много бързо, но то пък за щастие нямаше сезон.

# 20 669
КОВИД е по-силен и естествено доминира. Затова нямаше масово грип.

Общи условия

Активация на акаунт