COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 265
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 20 685
Айде, бе😀

# 20 686
  • София
Витанов днес пак се изживява като гуру и шаман. Успокоява, успокоява, ама вече го е хванала съвсем звездоманията. В общи линии едно и също, нищо ново не научих.

# 20 687
Лъчезар Томов:

Оценките за леталитета в България варират от 0.8% до 2.075%, като горната граница е на CDC. Множество различни изследвания ги групират в този интервал, средната стойност е това, което бях оценил грубо още лятото - 1.5% Надвишената смъртност у нас до момента е 36 000 души, официално от Ковид-19 са 18 000. При реално население около 6 млн до момента са починали между 0.3 % и 0.6% от населението. Къде е 1500 на 100 000, къде е 6 на 100 000.

https://www.facebook.com/ltomov/posts/10159252001659204

Това явно е във връзка с изказването на Мангъров : "Не демотивирам никого. Преди 10 дни беше публикуван метаанализ, в които се казва, че 100 000 направени ваксини, предотвратяват 6 смъртни случаи от ковид, но водят до 4 сериозни случаи на странични заболявания"

В България се води масирана пропагандна дезинформация срещу мерките, ваксините и общо взето всичко, което ограничава по някакъв начин разпространението на ковид.

# 20 688
Извинявам се, ако е писано вече в темата:
https://www.webmd.com/vaccines/covid-19-vaccine/news/20210702/st … -carry-less-virus
2 юли 2021 г. - Хората, които са получили ваксина срещу COVID-19 и по-късно се заразяват с коронавирус, имат по-нисък вирусен товар, според ново проучване, публикувано в сряда в New England Journal of Medicine.
Това означава, че те вероятно са по-малко заразни от неваксинираните хора и не предават вируса толкова много на други. Освен това изследователите установяват, че ваксинираните хора са имали по-кратък и по-лек курс на COVID-19.
„Дори когато хората се ваксинират и се заразят, те са по-малко склонни да имат заболяване, което причинява треска“, каза Марк Томпсън, един от водещите автори и епидемиолог от CDC, пред The ​​Wall Street Journal.

Ако е така, наистина за ваксинираните трябва да има привилегии, а ограниченията да бъдат за неваксинираните. Здравните разходи заради Ковид при ваксинираните ще са значително по-малко, плюс, че допринасят за ограничаване на заразата.

# 20 689
  • Там,където се събуждам щастлива.
Защото е социално неприемливо да не си ваксиниран.

Няма такова нещо.

И аз не мисля, че има.
Един не чух да агитира друг. Шефовете един въпрос не са задали. А при нас в училище ваксинацията е 90%.

# 20 690
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това е толкова близко до акъла, че дори не знам защо си правят труда да го изследват, но...учени

# 20 691
Скрит текст:
Извинявам се, ако е писано вече в темата:
https://www.webmd.com/vaccines/covid-19-vaccine/news/20210702/st … -carry-less-virus
2 юли 2021 г. - Хората, които са получили ваксина срещу COVID-19 и по-късно се заразяват с коронавирус, имат по-нисък вирусен товар, според ново проучване, публикувано в сряда в New England Journal of Medicine.
Това означава, че те вероятно са по-малко заразни от неваксинираните хора и не предават вируса толкова много на други. Освен това изследователите установяват, че ваксинираните хора са имали по-кратък и по-лек курс на COVID-19.
„Дори когато хората се ваксинират и се заразят, те са по-малко склонни да имат заболяване, което причинява треска“, каза Марк Томпсън, един от водещите автори и епидемиолог от CDC, пред The ​​Wall Street Journal.

Ако е така, наистина за ваксинираните трябва да има привилегии, а ограниченията да бъдат за неваксинираните. Здравните разходи заради Ковид при ваксинираните ще са значително по-малко, плюс, че допринасят за ограничаване на заразата.
[/spoiler]
Да, точно така .
И аз вече на няколко места четох анализи и техните резултати.
Ваксинираните (с единични изключения) не разпространяват вируса. Дори и да се заразят, не са заразни.

# 20 692
В UK изминалата есен имаше безплатни противогрипни ваксини за всички 50+ и деца до 12г..
При нас са за деца до 15 години и над 65 години е безплатна; записването за следващия сезон си върви. Ние не слагаме, но като цяло - да чукна на дърво - не боледуваме. По-скоро имах проблем с алергията, защото нито на море бях, нито на планина (по думи на моя лекар). Тази години я усетих ужасно много и съжалих, че не съм взела хапчета предварително. От години не взимам такива, не бяха нужни.

Австрия няма задължителни ваксини, защото хората доброволно достигат приемливи проценти. Знам, че на много хора им се струват тъпанари тези, които се ваксинират, но австрийците живеят добре, по-дълго, по-щастливо и разполагат с повече.. Резултатът говори в полза на тъпите тогава.

Скрит текст:
Ваксинирани от корона под 25 години са 16,56% от жените, 16,04% от мъжете. Сега лятото покрай отпуските капацитетите понамаляха, 61,01% от 12 годишна възраст нагоре са ваксинирани с поне една доза. Аз се чудя кога да си направя кръвната картина и дали да не мина още август, в случай, че през септември стане пак натоварено. Иначе препоръката ми е за есента. Признавам си, че го правя от солидарност. Антителата са ми даже по-високи от миналата година - и то няколко пъти по-високи. Но, ако помогна да избегнем локдауна, ок.

# 20 693
Д-р Аспарух Илиев:

Освен много общопрактикуващи лекари, много специалисти, както и персонал на РЗИ разубеждава хора да се ваксинират. Български Лекарски Съюз, доц. Кунчев, министър Кацаров, време е да започне налагането на сериозни административни наказания на всеки, който самоволно и без научни аргументи саботира ваксинационната кампания. Извинете ме за "френския", но ми писва вече - размърдайте си задниц..те и си стегнете персонала.

https://www.facebook.com/asparouh.iliev/posts/10161058704093146

Във всяка една нормална и цивилизована държава за подобни лекари щеше да има някакви наказания, но в България тях даже ги канят по медиите, за да могат да облъчват от там още повече хора. А най-лошото е, че самият здравен министър е един от тях. Вярно напоследък е сменил плочата и сега говори други неща, но не е ясно колко може да му се вярва.

Друга ужасяваща подробност е, че най-пострадали от съветите на въпросните медицински лица са предимно най-уявзвимите групи, които и най-много се нуждаят от ваксините и навсякъде в цивилизования свят са приоритетна група за ваксинация. Именно на тях най-често им се казва - недей,  изчакай и т.н. Не е ясно какво трябва да чакат, сигурно да ги покоси ковид. Но тогава, разбира се, никой няма да поеме отговорност.

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 15:43 от LillyM

# 20 694
Това колко са щастливи, здрави и богати австрийците какво общо има с короната и ваксините😀

# 20 695
Това колко са щастливи, здрави и богати австрийците какво общо има с короната и ваксините😀
За народопсихологията ставаше дума, прочети пак, ако мислиш, че не си разбрал. Чак не мога да повярвам, че трябва да обяснявам такива елементарни неща 😀 В Италия задължителните ваксини са 11, във Франция- също. Австрия постига процентите без да са задължителни, разбираш ли или да пробвам пак? Ама ще ходя на басейн и не знам..

ПП Нямам впечатления в българското общество ваксините по принцип да са нещо масово, незадължителните. Ще ми е интересно да прочета обратното.

# 20 696
  • в страната на чудесата
Младите хич не се сещат за вируса.

Така е по целия свят.
Младите не пълнят болниците и статистиките на починалите.
Само на тези с когнитивни и невродегенеративни нарушения Simple Smile

# 20 697
Поради опасения относно новите варианти на корона, Словакия драстично затяга правилата си за влизащи в страната.  От 9 юли всички неваксинирани хора трябва да бъдат в карантина в продължение на 14 дни. Това важи независимо от страната от която пристигат.  Освобождаване от карантина с отрицателен ПСР е възможно най-рано на петия ден.  Пристигащите, които са ваксинирани преди поне 14 дни са освободени от карантина.  Промяната предизвика разочарование, особено в Чехия, тъй като Словакия е популярна като дестинация за почивка в съседната държава.  Транзитните пътници, които искат да пътуват от Германия през Чехия и Словакия до Унгария, например, са освободени от карантина.  Трябва обаче да се придържат към предварително определени пътни маршрути.

https://www.n-tv.de/panorama/15-01-Erfurt-bietet-Spontan-Impfung … icle21626512.html

# 20 698
  • В заешката дупка
Социално неприемлив предполага някакво негативно/неодобрително отношение към неваксинирните в обществото. Ако токива нагласи липсват или са изолирани няма как да това да е причината за масовата ваксинация.

Но е забавно как хора, живеещи в България, оценяват нагласите не обществото към неваксинираните “в чужбината”. Simple Smile  

Предолгам, че съдят от негативната нагласа в България към неваскинираните. Не от всички очевидно, но я има. Във форума ясно се вижда. Разбираемо е, де. Малко хора са ваксинирани в България, ваксинацията върви зле, и това е негатив за обществото като цяло. И тези, които го разбират, съвсем основателно има за какво да се дразнят.

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 19:38 от ЧеКа

# 20 699
Да, беше само той. Гледам и хора се изказват на тема ковид, които хал хабер си нямат от медицина из медиите. Последно четох някаква статия от някаква си Патриция Кирилова, която била някаква журналистка уж. Тя обяснява как видиш ли за първи път в историята на медицината се въвежда ваксина без да са минали съответните срокове за тестване и за установяване на евентуални странични проблеми, които тя може да предизвика. И после цитирала Чорбанов и  колоса на конспиративните теории Робърт Кенеди -  младши. А какъв капацитет е точно тя, за да пиша на тази тема? Много хора се ловят на тези въдици, да бяха деца, а те възрастни хора. Вчера се изненадах от 15 годишно дете, с което говорих. Тя беше на мнение, че много  глупости и неверни неща се пишат и говорят във фейсбук, а и  като цяло в нашите медии.  Явно  децата са вече много по-адекватни от възрастните.

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 18:01 от daisy12

Общи условия

Активация на акаунт