COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 274
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 20 715
  • София
Науката се базира на тестове и доказателства. Не можеш да си избереш теория. Избор имаш само когато решиш да лъжеш и заблуждаваш. Като вчерашната лъжа за спайка от ваксината в яйчниците, или многотиражираната лъжа за това, че няма повторно заразяване.

# 20 716
явно не сте се научили да приемате и различни от вашите мнения и възгледи. знаете си едно  и само него
натъртвате до откат Smiley
и Мангъров и Чорбанов са учили това и цял живот го работят. малко повече са запознати от нас.
специално за този вирус всички учени все още са на фаза предположения и всеки се е изказвал в правилна и неправилна насока. тепърва ще се обобщават нещата.

пп. защо не поискате вас да ви канят в телевизионното студио и радиото ?  специалисти от класа сте - ще вдигнете всеки рейтинг rotfImbo

Той Стойчо направи ваксинационен съвет и щедро предложи който иска, да се запише към него. Сега е момента за апартамента Simple Smile

# 20 717
]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[,
Опитвам се да филтрирам и да не вярвам сляпо.

Има неща, които са ми " маркери", допринасящи да взема някакво решение.
Това не е само по повод Ковид, а по принцип, в живота.
Има/ ло е ситуации, в които съм силно разпъната.  Като на кръст. Явно това е живота ни. Тук, на земята.
С Ковид - да се ваксинирам или не, имаше такъв момент. В началото....
(по принцип не съм особен любител на ваксините), но " маркерите" наделяха в посока ваксиниране.

Иначе, бъдещето ще покаже кой крив, кой прав.

# 20 718
Скрит текст:

"Попринцип е хубаво човек да се ваксинира. Но преди това, конкретно при тези ваксини, хората подписват информирано съгласие, с което ги информират, че каквото и да им се случи, е на тяхна отговорност. А нещата, които могат да се случат, ще станат след време", посочи Мангъров.

Докога ще му се дава трибуна на този да лъже най-нагло по всички медии?

Мангъров:
"Ще се ваксинирам само, ако ми насочат пистолет към главата или ми направят предложение, което не мога да откажа."
Малко е извадено от контекста.  “Ще се ваксинирам само, ако ми насочат пистолет към главата или ми направят предложение, което не мога да откажа. Ако човек в прекарал COVID-19 той няма нужда да се имунизира. Той няма да се разболее дори от новите варианти на вируса". Доцент Атанас Мангъров,  началник на COVID клиниката в Инфекциозна болница е преболедувал ковид.
Е, това твърдение какво е?
Самомнение, лъжа или глупава убеденост?
Нима доцента не е чел/ слушал за хора, които са повторно, че и трети път заболели( заразени с Ковид ), въпреки, че са прекали Ковид?
[/quote] Всеки Божи ден по 100 пъти се казват някои неща, а дадени хора още на следващия ден забравят какво са прочели.

# 20 719
Обаче пък как така масово у нас се вярва на ненаучни конспирации? Защо изобщо се допуска подобно говорене в национален ефир, то е ясно че и в чужбина има подобни индивиди и поддържници, но не са по официалните, плащани и от нас медии.
Иначе питат кой е виновен за голямата ни смъртност и ниската ни ваксинация? Ами нека и питащите се запитат кой ли пък може да е?
Иначе в света се водим сред първите по смъртност и все ще се намери някой да запита "къде са чувалите?" при 18000 отгоре!

# 20 720
  • Торонто
Някой може ли да сподели в България продават ли се бързи антигенни тестове в аптеките, и ако да, изисква ли се да докладваш резултата?

Също, при положителен резултат от тест незакупен от аптека, а направен в клиника или център - карантинират ли се всички членове на семейството, дори и техния резултат да е отрицателен?
Благодаря.

# 20 721
Да, карантинират се.

# 20 722
  • Пловдив
СЗО под напрежение: Набира ли скорост вариантът Ламбда на SARS-CoV-2

Ще вземе ли превес Ламбда над Делта?

СЗО не изключва новият вариант на SARS-CoV-2 Ламбда да бъде преместен в категорията на будещите тревога. В момента той спада към групата на представляващите интерес разновидности.
"Работим с различни учени и събираме информация от целия свят. Ако стигнем до извода, че този вариант има повишена степен на разпространение или увеличава смъртността, той може да бъде преместен в групата на предизвикващите тревога", каза експертът в СЗО Мария ван Керхов.

Тя подчерта, че вирусът продължава да се променя и се очакват голям брой мутации.

"Траекторията на развитие на ситуацията във всяка отделна страна ще зависи от плановете по защита от разпространението на коронавируса и способностите за осъществяване на тези планове", допълни експертът, цитиран от "Монитор".

Вариантът Ламбда на вируса SARS-CoV-2 за пръв път е изолиран в Перу в края на лятото на 2020 г. До появата на индийските разновидности на Ковид-19, той беше причина за повечето заразени в Перу, Аржентина и Чили.

https://www.bgonair.bg/a/4-world/231657-szo-pod-naprezhenie-nabi … ada-na-sars-cov-2

# 20 723
  • Торонто
Благодаря, останах с впечатление че редактирахте първоначалния отговор.
За колко време са длъжни да останат вкъщи негативните от същото семейство?

# 20 724
Като чета какво страшно, неясно и направо злокобно бъдеще рисува Мангъров за ваксинираните и ме втрисва.
Добре, че успявам да го игнорирам. Ама се искат сили за това....
Сигурна съм, че има хора, които биха се ваксинирани, но заради подобно мнение, са сплашени и са в шах.
Колкото и да е вредна ваксината, гледам да опазя съпругът ми. Срещата с вируса за него ще е..... искам миговете ми с него да са възможно най много. 24 месеца борба. Една чаша вино на брега на язовира, церемония по дипломиране на синът ни, красивите залези на слънцето.... Мангъров ли ще бъде тогава с мен? Не! Сама ще съм. Всеки сам си начертава бъдещето. Всички около мен в семейството са ваксинирани. Кого да слушам? Мангъров или това което в момента ще е най добре за мен и съпругът ми?  Извинявам се за това емоционално отклонение.

# 20 725
Софи, за 10 дни. Редактирах, защото бях добавила емоционален коментар по темата
Да, по правило се карантинират

# 20 726
  • Пловдив
Първи притеснителни знаци за задаваща се нова вълна в Гърция, вероятно породена от делтата.
За последните десетина дни се забелязва ясна тенденция към повишаване на случаите.
Бяха паднали, на 300-400 дневно, а вече минават по хиляда.

Разбира се че така ще стане.До това доведе строгия локдаун с СМС.Накрая пак ще достигнат нашата смъртност.Да побързат с ваксининирането, друг начин няма.Там е невъзможно да се спре туристическия сезон.

# 20 727
Като чета какво страшно, неясно и направо злокобно бъдеще рисува Мангъров за ваксинираните и ме втрисва.
Добре, че успявам да го игнорирам. Ама се искат сили за това....
Сигурна съм, че има хора, които биха се ваксинирани, но заради подобно мнение, са сплашени и са в шах.
Колкото и да е вредна ваксината, гледам да опазя съпругът ми. Срещата с вируса за него ще е..... искам миговете ми с него да са възможно най много. 24 месеца борба. Една чаша вино на брега на язовира, церемония по дипломиране на синът ни, красивите залези на слънцето.... Мангъров ли ще бъде тогава с мен? Не! Сама ще съм. Всеки сам си начертава бъдещето. Всички около мен в семейството са ваксинирани. Кого да слушам? Мангъров или това което в момента ще е най добре за мен и съпругът ми?  Извинявам се за това емоционално отклонение.
Явно във вашият случай е належащо и сте направили каквото трябва. Предполагам, че и лекуващият лекар на мъжа ви го е посъветвал за ваксина. Все пак той най-добре знае кое е добро за него.

# 20 728
В Гърция от 15 юли на ферибот, на заведение и на фитнес само ваксинирани или с тест. Което пряко ще помогне на статистиката и при нас.

После ми говорете кое било социално приемливо и кое не. Да можеш да ходиш на заведение само ваксиниран си е почти въвеждане на задължителна ваксинация, особено за по-младите хора. Но от държава, която си пускаше населението за хляб и чорапи с СМС, какво друго да се очаква.

# 20 729

После ми говорете кое било социално приемливо и кое не. Да можеш да ходиш на заведение само ваксиниран си е почти въвеждане на задължителна ваксинация, особено за по-младите хора. Но от държава, която си пускаше населението за хляб и чорапи с СМС, какво друго да се очаква.

Ти български ли не знаеш? Очевидно използваш понятия, чието значение не разбираш. Ходили сме за чорапи с тестове, защото така е социално приемливо? Ще те разочаровам, но в Германия е социално приемливо абсолютно всичко, което не е незаконно. В Гърция очевидно си пазят населението, а не сезона на всяка цена. В същото време в България хотелиери и туроператори призовават да се премахне и контрола на влизащите в страната, защото така е манталитетно приемливо.

Общи условия

Активация на акаунт