COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 159
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 20 775
Недоволна ,
Наистина ли...
Хайде да направим една съпоставка. Приемаме , че се тества малко и откриваме 1 на 5 заразени.
Тоест нямаме 9 хиляди активни случая в момента а имаме 40-50 хиляди.
Ние при това положение имаме по десетина починали на ден. В ЮК при 400 хиляди имат подобен брой починали.
Нима твърдиш, че в България се открива 1 на 40 при 0.5% положителни тестове.
Колко ли сме имали тогава през април когато имахме 25% положителни тестове.
Купихме за стотина милиона ремдесивир, дариха и накупиха хиляди нови респиратори.
Я да разделим 35 милиона дето отпуснаха за месец на 1500 човека в ковид отделенията какво се пада като бонуси...
Дават се бонуси , че използват болниците за пансиони, а не за лечение и няма никакви резултати.

# 20 776
В момента болниците в БГ щедро точат Ковид пътеката. Няма как при никаквите нови случаи да имаме 1300 души в болница. Скоро тези в болница ще са повече от активните случаи, пародия.

# 20 777
  • София
Защо да няма как да имаме толкова в болниците? Предвид, че хората карат до последно на принципа, че ще им мине леко, в един момент се влошават рязко и щат-нещат, стигат до болница.

# 20 778
Стигат до болницата само като междинна точка преди моргата.
Щом студентите лекуваха в пика, а докторите се изпокриха за какво говорим...
Вече ги върнаха по университетите, че няма да делят с тях бонусите си де. А резултати никакви.
Кацаров да каже на 1500 човека в болниците колко човека вземат бонуси по 1000 лева.
Да не се окаже, че 10 хиляди медици уж лекуват 1500 болни, които масово умират, но си получават бонусите.

# 20 779
Има как, Врабчо.
Две колежки имам, трети месец са по болници, не могат да се оправят.
И още много други има.
Затова не падат бързо хоспитализираните.
То се вижда и по интензивните.
Там поне не може да има съмнение дали наистина са болни.

# 20 780
Нима трети месец седят в ковид отделения, там трябва да са само тези дето са с положителен тест и не се изчистват от вируса....
Това са световни прецеденти и единични случаи. Имаше няколко описани такива случая дето след десетки тестове не могат да изкарат отрицателен .
Не може да се прави никакво сравнение с хората с лонг ковид последствия. Те не влизат в тази група и отдавна не се водят като заразни. Ходят по доктори и прегледи като всички останали за последствията от вируса.

# 20 781
Незнам д-р Мангъров доколко е прав или крив, но винаги отчитам факта, че поне е специалист в областта и говори само и единствено по специалността си. За разлика от редица други. Ето един от най-големите паникьори д-р Аспарух Илиев е ръководител на лаборатория за мишки и плъхове. Но неговите твърдения се размахват като достоверни.

# 20 782
Тия с т.нар. дълъг Ковид ли лежат още по болниците? Е, няма как по 3-4 месеца да лежат, не и в Ковид отделение. Няма и достатъчно нови позитивни, които да пълнят бройките. Толкова е прозрачно и манипулирано всичко, чак се чудя как се намират хора, които вярват на “реалните” данни от болниците.
Но всеки си знае на какво предпочита да се довери.
Той докладът за кризата вече излезе и е достатъчно показателен.

# 20 783
Незнам д-р Мангъров доколко е прав или крив, но винаги отчитам факта, че поне е специалист в областта и говори само и единствено по специалността си. За разлика от редица други. Ето един от най-големите паникьори д-р Аспарух Илиев е ръководител на лаборатория за мишки и плъхове. Но неговите твърдения се размахват като достоверни.
Е, нали отговарят на правата вяра.
Пък има и д-р отпред, за повечето хора това не означава, че може да е доктор и по растениевъдство.
В Гърция от 15 юли на ферибот, на заведение и на фитнес само ваксинирани или с тест. Което пряко ще помогне на статистиката и при нас.

После ми говорете кое било социално приемливо и кое не. Да можеш да ходиш на заведение само ваксиниран си е почти въвеждане на задължителна ваксинация, особено за по-младите хора. Но от държава, която си пускаше населението за хляб и чорапи с СМС, какво друго да се очаква.
Министърът председателят им е интересен човек. Дано и нас не ни сполети нещо подобно. Че ни от вирус ще се отървем, ни от смс и задължително бодене.

# 20 784
Д-р Аспарух Илиев е експерт по безопасност на ваксините и е работел като такъв към германската агенция по лекарствени средства. Абсурдно е изобщо да се сравнява с Мангъров, който действително може да се води за "специалист" само в България и никъде другаде.

# 20 785
  • София
Някой, който лично познава Чорабнов, да ми сподели какво му е мнението за него, защото аз бегло го познавам и моето е No Mouth ужас.

# 20 786
  • София
Някой, който лично познава Чорабнов, да ми сподели какво му е мнението за него, защото аз бегло го познавам и моето е No Mouth ужас.

Покрай либертарианците се запознах с него, за компания на маса е готин. Не се наемам да оценявам като специалист как е, защото аз работя нещо коренно различно и не мога да раздавам ей така оценки. Не искам да съм като някои хора в темата - дават 10 от 10 само на този, който им пасва на мнението, и почват да го защитават както едно време се карахме коя бой банда е по-яка.
Относно дългия ковид - според мен трябва да се обърне много внимание на програми за рехабилитация. Невинаги щетите са необратими, просто ми се струва, че в България грижата за хора с последици се пренебрегва.

# 20 787
  • Пловдив
Мангъров кандидат ли е пак за парламента?

# 20 788
  • София
Мангъров кандидат ли е пак за парламента?

Не, леко го отритнаха...

# 20 789
Министърът председателят им е интересен човек. Дано и нас не ни сполети нещо подобно. Че ни от вирус ще се отървем, ни от смс и задължително бодене.

Кой министър председател да не ви се случва?

В Германия за първи път от няколко седмици 7 дневният индекс се е увеличил. С малко, но е увеличен. От 4,9 стана на 5.

Общи условия

Активация на акаунт