COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 532
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 720
Мнозинството неваксинирани, които познавам са интелигентни и разумни хора, просто цялото преекспониране и насилване на нещата ги отвращава. Сега се продължава със селските изпълнения - раздаване на пари, ваучери. С такива хора няма да успее такава стратегия, това не е Факултета.
Добре де, какво предлагате как да се подходи  с тези интелегентни и разумни хора? Smiley
Вас какво ви отврати толкова от ваксините?

# 21 721
Д-р Аспарух Илиев:

За пореден път чета  за "елитни", "водещи" лекари, убеждаващи пациенти без никакви противопоказания да не се ваксинират срещу Ковид. Както Анжела Мизова отбеляза, нито един от тях не представя никакви данни и доказателства за приказките си, само лични мнения и умозаключения. Ако някой лекар Ви разубеждава да се ваксинирате, без да може да Ви предостави научно обосновано доказателство (а за ваксини срещу Ковид противопоказанията са изключително редки и ако нямате остра алергия към съставките, почти никога няма проблем да се ваксинирате) и съветвайки защото "така мисли и така му се струва", независимо от титлите си и хонорарите, които му/й се плащат, знайте, че пред Вас има един некадърник с титла. Кратко и ясно - човек безотговорен, който не разбира от медицина. Както не разбира от ваксини, така и ще "окепази" и терапията Ви за всичко друго.

https://www.facebook.com/asparouh.iliev/posts/10161073294048146

Право в десятката. Мен също би ме било страх от такива лекари, ако за това си измислят и фантазират неща, които нямат научна основа и ги мързи нещо елементарно да прочетат и да се информират, кой знае за какво друго също го правят.
Когато лекар буквално ти е спасил живота и благодарение на него живееш втори живот дали ще си помислиш, че е некадърник когато те посъветва да изчакаш с ваксинирането?

# 21 722
Разбира се, че Ковид и грипа са различни, причиняват се от различни вируси.
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpubh.2021.628479/full
Да, да... ясно е това. Simple Smile
Имах предвид процеса с ваксините.

( ако към мен беше репликата ти)

# 21 723
За противогрипните ваксини не можем да имаме опитното познание:"ваксинирах се и едва не умрях от грип". Знаете ли дали сте боледували точно от щама, с който сте ваксинирани? Ако не, защо се отрича ваксината? Няма универсална ваксина срещу всякакви вируси.

+1
Обичайните заподозрени, както предполагах.
Щом е ваксина, твърдо не!
Но като вече са болни, всякакви лекарства са готови да пият, вкл. и животински.

Аз имам две познати жени, колежка и съседка, починали от грип.
Доста преди КОВИД.

# 21 724
Д-р Аспарух Илиев:

За пореден път чета  за "елитни", "водещи" лекари, убеждаващи пациенти без никакви противопоказания да не се ваксинират срещу Ковид. Както Анжела Мизова отбеляза, нито един от тях не представя никакви данни и доказателства за приказките си, само лични мнения и умозаключения. Ако някой лекар Ви разубеждава да се ваксинирате, без да може да Ви предостави научно обосновано доказателство (а за ваксини срещу Ковид противопоказанията са изключително редки и ако нямате остра алергия към съставките, почти никога няма проблем да се ваксинирате) и съветвайки защото "така мисли и така му се струва", независимо от титлите си и хонорарите, които му/й се плащат, знайте, че пред Вас има един некадърник с титла. Кратко и ясно - човек безотговорен, който не разбира от медицина. Както не разбира от ваксини, така и ще "окепази" и терапията Ви за всичко друго.

https://www.facebook.com/asparouh.iliev/posts/10161073294048146

Право в десятката. Мен също би ме било страх от такива лекари, ако за това си измислят и фантазират неща, които нямат научна основа и ги мързи нещо елементарно да прочетат и да се информират, кой знае за какво друго също го правят.

да, а в оригиналната публикация, която му е дала повод за този пост, личните лекари, които се чудят как да увещават такива силно застрашени хора, разколебани от "светила", които не носят отговорност за пациентите, са решили вече да почнат да вписват в амбулаторните листове на такива хронично болни, отказали ваксинация, специален код, който съществува - Z28.1 Имунизация, непроведена поради отказ на пациента поради неговите убеждения или групов натиск ... и така е редно да бъде

пак там един от личните лекари казва, че след три седмици затишие и отрицателност, днес вече има два положителни PCR-а по издадени електронни направления... ще почне скоро да й се вижда "началото" и на тази вълна

# 21 725
  • София
Скрит текст:
Мнозинството неваксинирани, които познавам са интелигентни и разумни хора, просто цялото преекспониране и насилване на нещата ги отвращава. Сега се продължава със селските изпълнения - раздаване на пари, ваучери. С такива хора няма да успее такава стратегия, това не е Факултета.
Добре де, какво предлагате как да се подходи  с тези интелегентни и разумни хора? Smiley

Отвратена не е точната дума. Но някои неща ме карат да стоя нащрек. Мога да дам един пример. Когато внесоха първите ваксини, тъкмо беше започнал да се разпространява британският щам, за който не се знаеше още много. Но този щам още не беше дошъл в България. Та дават сутринта тогавашният министър как посреща ваксините и журналистите го питат, дали са ефикасни срещу новия щам. Той, без да се замисли, съвсем уверено отговори, че са абсолютно ефикасни. Точно в следващия репортаж имаше включване от ОК, в което се казваше, че британските учени още не знаят, дали ваксината ще действа на новия щам. Т.е. нашият министър си говореше наизуст, само и само да пробута ваксините. И това е само един пример. Такива неща ме карат да съм предпазлива.

# 21 726
По повод на трета доза помня, че американците преди месец и повече са казали, че няма данни да е нужна, сега чета ББС - според ЕМА две дози са достатъчни, защото предложението на Файзър за трета доза е било по времето, когато делта е бил нов и непроучен
Скрит текст:
15:46
Two vaccine doses are sufficient, says European Medicines Agency
Vaccine
PA MediaCopyright: PA Media

We reported earlier that Pfizer and partner BioNTech plan to seek authorisation for a third booster dose of coronavirus vaccine in Europe, the US and Asia.

But the EU's regulator body says it is too early to determine whether any more than two jabs would be called for.

The European Medicines Agency says it is confident for now that two doses are "sufficient".

Pfizer BioNTech's plan is based on evidence of greater risk of infection six months after inoculation and the spread of the highly contagious Delta variant.

The World Health Organization says there is limited data on the length of protection offered by current vaccines.

# 21 727
Е не, може вече това да продължава. Туко що гледах Андрей Райчев да обяснява как нямало вирус или по-скоро имало някакъв сравнителни лек грип. Личало си това от броя на всички цифри - да се вземел броя на починалите от всички страни. Хора починали от инфаркти, инсулти, понеже имали ковид ги пишели починали с ковид според него. Нямало значителни разлики в броя починали  независимо  в коя държава каква политика се води. Проблемът бил в страха от ковид. Ваксината от ковид се казвала лексотан. Говори за паники, как имало първо затваряне за толкова малко заразени.  Да се излекуват хората от страха, да се махнат маските, били нанесени страшни вреди на децата. Трябвало нормализация - не можело за 80 случая да се носели маски. И това отново по национална телевизия. Пускаш телевизора и  слушаш конспирации за страх от нещо, което "не съществувало". Конспирации бълват отвсякъде, както и дезинформация. Седят срещу въпросния Райчев хора с друго мнение, които призовават хората да се ваксинират, но изобщо не посочиха факти да го контрират.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 17:22 от daisy12

# 21 728
Скрит текст:
Скрит текст:

Отвратена не е точната дума. Но някои неща ме карат да стоя нащрек. Мога да дам един пример. Когато внесоха първите ваксини, тъкмо беше започнал да се разпространява британският щам, за който не се знаеше още много. Но този щам още не беше дошъл в България. Та дават сутринта тогавашният министър как посреща ваксините и журналистите го питат, дали са ефикасни срещу новия щам. Той, без да се замисли, съвсем уверено отговори, че са абсолютно ефикасни. Точно в следващия репортаж имаше включване от ОК, в което се казваше, че британските учени още не знаят, дали ваксината ще действа на новия щам. Т.е. нашият министър си говореше наизуст, само и само да пробута ваксините. И това е само един пример. Такива неща ме карат да съм предпазлива.
Да, имаше доста изказвания на предишния здравен министър които не бяха много в час - това е политика. Поддал се е тогава на страха че не е имало толкова подробни анализи и резултати като сега и ако каже нещо подобно може да изглежда смешен, ще внесе несигурност в започващия ваксинационен процес и дори и тези 10-12 % ваксинирани нямаше да ги има.
Теб какво те кара да не потърсиш повече информация в интернет. Аз също проявявах предпазливост за ваксинирането - месец, два, четях когато мога мнения, статии, коментари, накрая си подредих приоритетите и се реших на тази стъпка - "Страх, не страх мечка мен не страх!" Smiley Реших, че така ще защитя семейството си, ще мога да се виждам с роднините си без да треперя че мога да ги заразя, а и някои хора се нуждаят от мен, не мога да ги "изоставя" и честно казано дори не мислех за себе си.

# 21 729
Клер, за съжаление в БГ всякакви официални лица си говорят каквото си искат. Ваксините не са направени и тествани в БГ, излизат редица изследвания и статистики. Аз на почти никакви български специалисти не вярвам. Повечето не боравят с данни от изследвания.

# 21 730
  • София
Нищо не ми пречи и редовно търся и чета такива данни. Те също ме карат да изчакам с ваксината. Продължавам да твърдя, че изледванията за естествения имунитет не са основани на статистика на реинфекциите, а на предположения. Да, научни предположения, основани на някакви изследвания. Но все пак бих искала да видя повече данни за емпиричния опит.

Освен това не одобрявам експерименти с деца. При условие, че и без това го карат леко, не виждам смисъл от ваксинирането им.

# 21 731
неваксинираните са мноооого по-малко от ваксинираните в обществото.
Без да търся официална информация по логичен път и аз сметнах, че това е чисто статистически ефект. Може би сега, когато имат места, приемат в болницата и без да си в толкова тежко състояние... Или?

# 21 732
Лейдито, тези данни истина ли са ...
Нали при вас повечето над 50 са ваксинирани, защо въпреки многото повече ваксинирани във възрастова група над 50, по малко неваксинирани са стигнали до болница , отколкото ваксинирани.
195 неваксинирани в болница срещу 265 ваксинирани
Ами не е много трудно да си отговориш. Ако имаме 90 ваксинирани и 10 неваксинирани, съответно по двама хоспитализирани от всяка група, следва ли да заключим, че съотношението е 50-50 и няма смисъл от ваксинация. От едните имаш 2% хоспитализирани, от другите - 20% , т.е. рискът е намалял 10 пъти с ваксината.

Недей, че направо го нокаутира с тези сметки. Не че това ще го спре да повтаря като латерна това, което си е наумил и някакви проценти, извадени от контекст, които очевидно не разбира.

Според нформация от PHE Великобритания:

Файзер и Астра Зенека са над 90% ефективни срещу тежко боледуване и хоспитализация.

Какво означава това? Означава, че ако си неваксиниран и за теб по принцип съществува някакъв риск да попаднеш в болница при среща с ковид, ако си ваксиниран с две дози, тогава този риск намалява с над 90%, което е страшно много. 

Твърдението, че е едва ли не все едно дали си ваксиниран или не, е дезинформация, а реално разликата между двете е меко казано огромна.
Да и ваксинираните не заразяват, само че ЮК е развъдника в Европа на Ковид с най -многото ваксинирани и един мармот завива станиол.
Не 90% , ти лично беше пускала коментари преди месеци , че астрата даже беше 100 % ефективна Simple Smile срещу тежко прекарване на вируса. Само , че 80% в болниците им ваксинирани

# 21 733
Скрит текст:
Разбира се, че Ковид и грипа са различни, причиняват се от различни вируси.
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpubh.2021.628479/full
Да, да... ясно е това. Simple Smile
Имах предвид процеса с ваксините.

( ако към мен беше репликата ти)
Катерица,
Просто постнах този линк заради хората, които от година насам твърдят, че Ковид е просто грип, че не е по-тъжък, не е по-заразен, не е по-смъртоносен и подобни.
Не е към теб.Smiley

# 21 734
За да не чета пак остроумни коментари ала експерти, само ще споделя следните данни и какъв уникален щит си имат ЮК. Най много и бързо ваксинираните в Европа.

Заразени за последните две седмици
ЮК близо 340 000
Съседна Франция 35 000
Германия 8 500
Щит та дрънка

Общи условия

Активация на акаунт