COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 529
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 735
  • София
Сега, ако съпоставиш тези цифри с цялото население, настоящите мерки и всякакви други данни, ще може да докажеш нещо. Така хвърлени някакви числа нищо не значат.

# 21 736
Напротив значат много.
Съседни страни
ЮК 68 милиона население с най-много ваксинирани и с не по-леки мерки от Франция и Германия имат почти 340 хиляди заразени за последните две седмици.
Франция с по-малко ваксинирани с почти сходно население имат 10 пъти по-малко заразени
Германия с над 80 милиона население и по-малко ваксинирани имат 40 ПЪТИ по-малко заразени за последните две седмици.
Сега за да не чета колко много тестове правят в ЮК , дори и без да съм проверил съм сигурен , че не правят 40 пъти повече тестове от Германия, за да имат 40 пъти повече заразени.

# 21 737
Ясно, разбрахме те!
Да не ходим при една и съща фризьорка? Щото днес моята, най- достоверно ми съобщи, че нейна достоверна, разбира се, позната и казала- приехме в болницата две рускини с делта. Дробовете им са леш от ваксините... Спутник.
Искаш да кажеш какво 007, пардон едно?

# 21 738
.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 18:26 от Анонимен

# 21 739
Нидерландия - заразени 6926, починали 2 Thinking

# 21 740
За какво да ни завиждат? За смъртността? В тази таблица, ако гледаме брой починали спрямо населението, отново сме първенци. Просто на запад тестват до откат, а тук се тестват за пътуване и малкото, които трябва да влезнат в болница.

# 21 741
Многото заразени в UK - засега го обясняват с Делта-варианта. Ще видим..

https://nextstrain.org/ncov/gisaid/global?f_country=United%20Kingdom
https://nextstrain.org/ncov/gisaid/global?f_country=Germany
https://nextstrain.org/ncov/gisaid/global?f_country=France
https://nextstrain.org/ncov/gisaid/global?f_country=Bulgaria

А в Израел дават, че има и Ламбда:
https://nextstrain.org/ncov/gisaid/global?f_country=Israel

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 18:27 от Анонимен

# 21 742
  • в страната на чудесата
Нищо не ми пречи и редовно търся и чета такива данни. Те също ме карат да изчакам с ваксината. Продължавам да твърдя, че изледванията за естествения имунитет не са основани на статистика на реинфекциите, а на предположения. Да, научни предположения, основани на някакви изследвания. Но все пак бих искала да видя повече данни за емпиричния опит.

Освен това не одобрявам експерименти с деца. При условие, че и без това го карат леко, не виждам смисъл от ваксинирането им.
Благодарение на “експериментите” твоето дете приема сигурни медикаменти.
Никой не те кара да слагаш ваксина на себе си или детето си, но вашето нежелание не спира до тук. То задължително се пренася върху избора и мотивите на другите. Сякаш да офсетне собствените ви избори.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 22:28 от Не се сърди, човече

# 21 743
Нека всеки си избере кротко и мирно. Ако иска ваксина слага, ако не иска не слага. Кому е нужно да размята повече доводи? Това имаше смисъл преди 6 месеца. Нали? Сега има всичко за всеки.
Напълно съм съгласна. Ваксината трябва да бъде доброволна. А те, както са го подкарали, ще започнат да ни изискват ваксини, за да ходим на работа!

# 21 744
Че за някои работни места от край време се изисква здравна книжка и слава Богу!

# 21 745
За мен беше огромна радост и облекчение, когато излязоха ваксините на пазара.
Също, когато се ваксинирах. Все още се радвам, че съм ваксинирана. И все още считам, че това е едно от най- разумните  неща, което следва да се направи при така стеклите се събития.

Дали Ковид ваксините ще станат задължителни, бъдещето ще покаже, според обстоятелствата и ситуацията.

Има ваксини, които е добре, че са станали задължителни. Пак според обстоятелствата.

# 21 746
Скрит текст:
Нищо не ми пречи и редовно търся и чета такива данни. Те също ме карат да изчакам с ваксината. Продължавам да твърдя, че изледванията за естествения имунитет не са основани на статистика на реинфекциите, а на предположения. Да, научни предположения, основани на някакви изследвания. Но все пак бих искала да видя повече данни за емпиричния опит.

Освен това не одобрявам експерименти с деца. При условие, че и без това го карат леко, не виждам смисъл от ваксинирането им.
Колко повече данни искаш да видиш - поставените дози са над 3 млрд., а от активната ваксинация, започнала 12.2020 г. се минаха близо седем месеца, а и през цялата 2020 г. се изпитваха върху тестови групи от по десетки и стотици хиляди хора общо. И имам някакви подозрения, че някои антибиотици и лекарства които приемаме в момента, някои с цял лист странични ефекти (далеч повече отколкото на ваксините) са били по-малко изпитвани от ваксините за Covid-19, камо ли пък да са били толкова дискутирани и гледани под лупа.
При вземането на решение за ваксинация именно и за това с естествения имунитет човек трябва да се замисли:
1.Да чака естествения имунитет, при който може да се разболееш тежко, да се наложи прием в болница с тежко протичане на болестта или дори да се стигне до летален изход. Дори ако инфекция е лека, пак може да се сблъскам с дългосрочни симптоми след инфекция с COVID-19. Да, човек може да не се зарази, може да се зарази, но да не разбере, а може да се зарази и да го изкара много леко и дори и да те прескочи един път, може и втори, защо не и трети път, но очевидно края на тази пандемия не е много ясен и понякога колкото и късмет да имаш, той все някога свършва, не може да разчитаме всеки път на късмета и лотарията.
2.При ваксините, за момента ползите са неимоверно повече, а рисковете неимоверно по-малко отколкото разболяването от Covid-19 и придобиването на естествен имунитет. Почвам да се чудя как въобще са влезли в употреба ваксините за един куп инфекциозни заболявания

# 21 747
  • София
Нашенската система беше  недомислена още от самото начало. Сега като върна лентата назад установих, че това, което ме притесни беше обаждането от днес за след три часа за ваксина и нямах никакво време да осмисля, да не говорим да обмисля нещата. Много е лошо да се притиска човек, всичко това ми напомни на  едновремешните похвати на пирамидите - подписвай сега, няма време да мислиш. При това бях доста мислила по въпроса за ваксината, и пак ми остана онова гадното чувство, че ме притискат да решавам на секундата. В случая успях да поискам един час да помисля и с триста зора се съгласиха, защото трябвало да знаят дали да отварят флакон. После се оказа, че панаирът е пълен и висяхме сума народ хубаво да се сбутаме през по-малко от педя разстояние в едно тясно пространство.

# 21 748

Напълно съм съгласна. Ваксината трябва да бъде доброволна. А те, както са го подкарали, ще започнат да ни изискват ваксини, за да ходим на работа!

Имаш предвид нещо като това ли?

"Малта затваря границите си за пътници, които не са напълно ваксинирани срещу коронавирус.  Министърът на здравеопазването Крис Фърн заяви, че сертификатът за ваксинация ще се изисква при влизане от 14 юли.  Поради увеличаването на броя на инфекциите, Малта е първата държава в Европа, която предприема тази стъпка.

Правителството взе това решение, след като властите съобщиха за 96 нови коронални инфекции в рамките на един ден.  През предходните четири дни броят на случаите също се е увеличил значително. (Сравнително дълго имаха по 1-2 случая на ден)  Повечето от случаите могат да бъдат проследени до чуждестранни пътници, особено студенти, посещаващи Малта, за да учат английски.  От сряда правителството иска временно да затвори езиковите училища."

https://www.tagesschau.de/newsticker/liveblog-coronavirus-freita … er-Aufzeichnungen

И на работа, и в Малта може да не ходиш, ако не ти харесват условията.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 20:18 от Анонимен

# 21 749
Скрит текст:

Колко повече данни искаш да видиш - поставените дози са над 3 млрд., а от активната ваксинация, започнала 12.2020 г. се минаха близо седем месеца, а и през цялата 2020 г. се изпитваха върху тестови групи от по десетки и стотици хиляди хора общо. И имам някакви подозрения, че някои антибиотици и лекарства които приемаме в момента, някои с цял лист странични ефекти (далеч повече отколкото на ваксините) са били по-малко изпитвани от ваксините за Covid-19, камо ли пък да са били толкова дискутирани и гледани под лупа.
При вземането на решение за ваксинация именно и за това с естествения имунитет човек трябва да се замисли:
1.Да чака естествения имунитет, при който може да се разболееш тежко, да се наложи прием в болница с тежко протичане на болестта или дори да се стигне до летален изход. Дори ако инфекция е лека, пак може да се сблъскам с дългосрочни симптоми след инфекция с COVID-19. Да, човек може да не се зарази, може да се зарази, но да не разбере, а може да се зарази и да го изкара много леко и дори и да те прескочи един път, може и втори, защо не и трети път, но очевидно края на тази пандемия не е много ясен и понякога колкото и късмет да имаш, той все някога свършва, не може да разчитаме всеки път на късмета и лотарията.
2.При ваксините, за момента ползите са неимоверно повече, а рисковете неимоверно по-малко отколкото разболяването от Covid-19 и придобиването на естествен имунитет. Почвам да се чудя как въобще са влезли в употреба ваксините за един куп инфекциозни заболявания
 Клер има естествен имунитет. На този етап няма никакъв смисъл да се ваксинира. Други над два милиона българи също. А колкото точно безопасни са ваксините ще се разбере минимум след началото на 2023-та година. Тогава ще завърши наблюдението на Pfizer.

Общи условия

Активация на акаунт