COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 309 826
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 22 530
  • Mostly in my mind
Бройките неминуемо ще скочат, черноморието в момента е инкубатор на заразата...И аз имам познати 3 дни след завръщане от Поморие със симптоми на хрема и се оказват положителни / с тестове от аптеката/, тези хора са извън статистиката, сигурно има и други такива - едни с летен грип, други с ковид..Само въпрос на време е да се надигне вълната, тогава Алибегов и хотелиерите от Слънчев бряг ще поемат отговорност за случващото се..Simple Smile
Айде сега ще поемат...разрешенено им е, ами ще работят. Всеки се бори за хляба. За вас може да са едни кръчми, но за много хора са препитание. Не е ок да изпадаме в крайности. Каквито и да било.

Добре защо мислите,че всички искат кръчмите да затворят !Да работят,но при спазване на мерки,а не са са наврени маси и столове едни върху други,за дезинфекция и др.хич да не споменавам...ами ...като ще се превръщат в развъдници-по добре да не работят.Едни2-3 неща да спазват и това го няма.Значи те не мислят за общото здраве,а обществото да мисли за тях...защо???
В такива случаи да си вършат работа и съответните контролни органи за надзор и като не се спазва - глоба.
А и за какви мерки говорим например на един басейн или спа център?

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 12:52 от Лолита

# 22 531
Не мога да разбера точно какви стъпки искате от Стойчо? Да затвори за руснаци и англичани, а може и испанци и гърци? Да затвори кръчмите по морето? Какво е правилно да се направи сега?

За мен правилното беше да се затворят границите за всички - чужди туристи да не влизат и наши са не излизат. Имаме достатъчно бг туристи, щяхме да си напълним сами хотелите по нашето море, някои, които могат да си го позволят, щяха да отидат и 2 пъти до там - няма тестове, няма вкарване на вируси отвън - чиста работа. Ама на министъра не му стиска, тъй като е временно на този пост - после новия, като дойде, той да си троши главата с новата вълна

# 22 532
  • Mostly in my mind
Чакай да видим кога ще дойде новият...може да е и след предполагаемата нова вълна.

# 22 533
Бройките неминуемо ще скочат, черноморието в момента е инкубатор на заразата...И аз имам познати 3 дни след завръщане от Поморие със симптоми на хрема и се оказват положителни / с тестове от аптеката/, тези хора са извън статистиката, сигурно има и други такива - едни с летен грип, други с ковид..Само въпрос на време е да се надигне вълната, тогава Алибегов и хотелиерите от Слънчев бряг ще поемат отговорност за случващото се..Simple Smile
Айде сега ще поемат...разрешенено им е, ами ще работят. Всеки се бори за хляба. За вас може да са едни кръчми, но за много хора са препитание. Не е ок да изпадаме в крайности. Каквито и да било.

Добре защо мислите,че всички искат кръчмите да затворят !Да работят,но при спазване на мерки,а не са са наврени маси и столове едни върху други,за дезинфекция и др.хич да не споменавам...ами ...като ще се превръщат в развъдници-по добре да не работят.Едни2-3 неща да спазват и това го няма.Значи те не мислят за общото здраве,а обществото да мисли за тях...защо???
В такива случаи да си вършат работа и съответните контролни органи за надзор и като не се спазва - глоба.
А и за какви мерки говорим например на един басейн или спа център?
А колко човека трябва да работят в РЗИ ,за да успеят.Или поради липса на самосъзнание , непукизъм и алчност  към всяко заведение да има полицай или от РЗИ...

# 22 534
Не мога да разбера точно какви стъпки искате от Стойчо? Да затвори за руснаци и англичани, а може и испанци и гърци? Да затвори кръчмите по морето? Какво е правилно да се направи сега?
Eдинственото правилно може да се следва противоепидемичният план, който включва едикаквиси мерки при едиколко си брой заразени в съответните региони. Също така мерките за превенция на внос на зараза отвън особено от рисковите държави ... т.е. нищо по-различно от това което се прави навсякъде по света.

# 22 535
Проблемът при границите и туристите не са мерките, а липсата на контрол, отново. Не че гърците това ги спасява, но и все пак не можем да се мерим с хилядите им полети и опашки по сухопътните граници ежедневно.   У нас потокът на влизащи е някаква милимунда спрямо южната ни съседка и въпреки това РЗИ от месец е вдигнало ръце и не поставя почти никои под карантина ако влиза без тест или ваксина.

# 22 536
Искрено се надявам да не съм права, но с тази Делта нещата вървят към “Аху - иху лятото, а на есен учениците - ДО.”

# 22 537
  • София
И на мен ми се струва, че натам вървят нещата.
За мен ДО е чудесен начин за решаване проблемите със струпване на ученици в класните стаи по време на епидемия и ръста на заразите като следствие от това, но с уговорката, че това е решение за някакъв сравнително кратък период от време.
Ако това се проточи с месеци, че и с години - резултатите са много и много лоши и е безумие да се затварят училища, а да се отварят кръчмите и да се умува за загубите на бизнеса, без да се отчитат загубите за учащите се - във всички аспекти.
Лично мнение.

# 22 538
Стойчо се е (олял тотално. Вчера заяви, че е бил от измамно хоспитализираните  в Пирогов, но истината се оказа друга. И е вбесил един от най-добрите и всеотдайни лекари, борещи се година и половина денонощно с вируса - шефът на ковид сектора в Пирогов доц. Петър Атанасов.
https://www.mediapool.bg/lekaryat-na-katsarov-ot-pirogov-napravi … e-news324246.html
Доцентът в едно от интервютата сутринта каза, че вчера е подал заявление за напускане. Дано не се стигне до там, защото много хора дължат живота си на него.
А са били близки приятели... Какво ли не прави някой за неизвестно какви облаги. За да махнеш неудобен директор си съгласен да унищожиш приятел и да обезглавиш едно от най-добрите ковид отделения. Я вълната май настъпва полека - сутринта Балтов каза, че са приети вчера 10 човека, всички с делта.

# 22 539
  • София
Каква пък друга се е оказала истината, като е точно такава? Източили ли са с измама касата - източили са. Какво повече?

# 22 540
гледах сега доцент Атанасов от Пирогов - шеф на ковид-отделението, гледах и вчерашното появяване на Кацаров, по повод Пирогов

и няма да си кривя душата, от изгледането съм на страната на министъра, при такива данни няма какво друго да направи, а и чуя ли някой да ми обяснява, че той така се бил престарал по приятелска линия и как сега са го предали, ми става по-гадно със сигурност, защото за пореден път ни натякват, че ако не си приятел с някой лекар, заникъде не си в тая загрухана българска система

по другия фронт - от данните, които прегледах тая сутрин (Eric Topol и свързани натам публикации, числа от Израел и тн), и с най-голямо отвращение ако се окажа достоверен пророк, но ми се струва, че скоро предстои да видим по-нови обобщени доклади с още по-ниска ефективност на ваксините срещу заразяване /Делта/ от последно обявената /64%/; силно се надявам данните за ефективност срещу тежки случаи и смърт да се задържат добри, но е факт - това, което покосява в момента доста страни по света, не бива да бъде подценявано ни най-малко, само защото тук се правят смешните 2-3 хил PCR теста дневно

# 22 541
Стойчо все пак се е възползвал, нали... епикризата си е подписал.

# 22 542
  • София
antea, в делнични дни се правят по над 11 хил. теста дневно, спад има само през уикендите. Едно време се правеха по 2-3 хил. теста дневно, но това отдавна отмина.

# 22 543
  • София

За мен правилното беше да се затворят границите за всички - чужди туристи да не влизат и наши са не излизат. Имаме достатъчно бг туристи, щяхме да си напълним сами хотелите по нашето море, някои, които могат да си го позволят, щяха да отидат и 2 пъти до там - няма тестове, няма вкарване на вируси отвън - чиста работа. Ама на министъра не му стиска, тъй като е временно на този пост - после новия, като дойде, той да си троши главата с новата вълна
А, как само границите да затворят и да не ни пускат да излизаме? Направо и курортите трябваше да затворят, хотели, заведения. Какви са тези глезотии  - ходене на море, на почивки...

# 22 544
  • София
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/lekariat-na-kacarov-biahme … dividenti-2277410
Лекарят на Кацаров: Бяхме приятели, той ме предаде за дребни дивиденти

Общи условия

Активация на акаунт