COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 310 120
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 22 515
Tigar_123, тест от аптеката е бърз тест, нали?
(при нас се продават и в суперите и дрогериите.)

# 22 516
  • София
Имам въпрос към тези, които боравят само с проверени факти. Има ли изследване дали ваксината пази от дългосрочните последици на Ковид. Че пази от тежко протичане и смърт е ясно. Но пази ли от всички тези негативни последици, които се явяват. За някакви проучвания говоря, а не - един човек каза

# 22 517
Да, само че тук са на двойна цена..Simple Smile

# 22 518
Аз познавам вече две семейства, ваксинирани именно заради Гърция + едно, което отиде на българското Черноморие и се държаха така, сякаш са стигнали до Ривиерата, да не би някой да си помисли, че са се прецакали. Но аз съм от онези оптимисти, които не смятат, че ваксинацията е чак толкова отчайваща.
Освен това не мисля, че мерките тази есен+зима ще са същите.
Защо да са се прецакали? Много си ни е хубаво морето. Ние също тази година заради мерките в другите страни си останахме в България и сме много доволни.
Скрит текст:
Въобще не се чувстваме прецакани. Напротив страхотно е. На Каваци и Смокиня водата е разкошна, а стария Созопол е много чаровен. Невероятна комбинация. Ако не беше пандемията нямаше да останем в България и да открием чара на този район.  

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 16:54 от Анонимен

# 22 519
Тази седмица на морето е пълно с руснаци,грузинци и др.рускоговорящи,англичани,поляци,чехи... Ние сме отворили за всички..Стойчо закъсня със всичко. Сценарият е ясен-по морето вирус нЕма и септември ауууу кво   стана....Само,че сега с делтата може и още август да е Sad

# 22 520
  • Mostly in my mind
Бройките неминуемо ще скочат, черноморието в момента е инкубатор на заразата...И аз имам познати 3 дни след завръщане от Поморие със симптоми на хрема и се оказват положителни / с тестове от аптеката/, тези хора са извън статистиката, сигурно има и други такива - едни с летен грип, други с ковид..Само въпрос на време е да се надигне вълната, тогава Алибегов и хотелиерите от Слънчев бряг ще поемат отговорност за случващото се..Simple Smile
Айде сега ще поемат...разрешенено им е, ами ще работят. Всеки се бори за хляба. За вас може да са едни кръчми, но за много хора са препитание. Не е ок да изпадаме в крайности. Каквито и да било.

# 22 521
  • София
Да, само че тук са на двойна цена..Simple Smile
В ЮК на всички колеги раздадоха по цяла кутия с такива тестове. Играем си два пъти седмично с тия залъгалки.

Скорошен случай в работата ми - в петък правим ПСР тестове, в събота - бърз тест. На едната колежка бързият тест от съботата излезе отрицателен, а ПСР резултатът от предния петъчен ден - положителен.

# 22 522
Бройките неминуемо ще скочат, черноморието в момента е инкубатор на заразата...И аз имам познати 3 дни след завръщане от Поморие със симптоми на хрема и се оказват положителни / с тестове от аптеката/, тези хора са извън статистиката, сигурно има и други такива - едни с летен грип, други с ковид..Само въпрос на време е да се надигне вълната, тогава Алибегов и хотелиерите от Слънчев бряг ще поемат отговорност за случващото се..Simple Smile
Айде сега ще поемат...разрешенено им е, ами ще работят. Всеки се бори за хляба. За вас може да са едни кръчми, но за много хора са препитание. Не е ок да изпадаме в крайности. Каквито и да било.
Няма крайности. Тук не е въпросът дали да работят или не. Да работят по правилата, а не да протестират и изнудват управляващите, за да влизат свободно туристи, заради тях и да се разнася заразата..Не знам дали си струва такъв огромен риск, който всички поемаме заради тях, според мен не..Но пак казвам, у нас не си подреждаме правилно приоритетите и за това си носим  и последствията..

# 22 523

Добре защо мислите,че всички искат кръчмите да затворят !Да работят,но при спазване на мерки,а не са са наврени маси и столове едни върху други,за дезинфекция и др.хич да не споменавам...ами ...като ще се превръщат в развъдници-по добре да не работят.Едни2-3 неща да спазват и това го няма.Значи те не мислят за общото здраве,а обществото да мисли за тях...защо???

# 22 524
  • София
Руснаците нямаше ли да влизат с тест или сертификат?

# 22 525
  • София
Не мога да разбера точно какви стъпки искате от Стойчо? Да затвори за руснаци и англичани, а може и испанци и гърци? Да затвори кръчмите по морето? Какво е правилно да се направи сега?

# 22 526
  • Deutschland/HE
Колко струва един антигенен тест в аптеката? Тук са по евро и ги има на касите в супера и в дрогериите, да взема да купя няколко преди тръгване.
Днес при нас е последния учебен ден и вчера получихме писма от училището, едното е от министъра: желателно е седмицата преди започване на училище да направим тестове на децата си, първите две уч. седмици се връщат маските в час и продължава тестването два пъти седмично (понеделник и четвъртък). Приоритет е децата да са присъствено на училище и призовават всички над 17г да се ваксинират.

# 22 527
15лв. са у нас антигенните за самотестване от аптеката, като това е цената вследствие на “конкуренцията”. Тръгнаха от 25лв.+

# 22 528
"Значи те не мислят за общото здраве,а обществото да мисли за тях...защо???"
Много точно казано..
Абсурдно е докато те си "вадят хляба", другите да боледуват заради тях..Ами като искат да работят, да работят при спазване на мерките, както и с клиенти от безопасни държави, които да влизат в страната при спазване на строги мерки за безопасност..На всичко отгоре  и високорисковите руснаци пристигнаха и обикалят като изоглавени по хотели, магазини и заведения..кое му е нормалното на това.

# 22 529
  • В заешката дупка
Има ли изследване дали ваксината пази от дългосрочните последици на Ковид. Че пази от тежко протичане и смърт е ясно. Но пази ли от всички тези негативни последици, които се явяват. За някакви проучвания говоря, а не - един човек каза

Да, има такива проучвания, но за по-добро разбиране и по-голяма категоричност колко голяма е защитата, са нужни още изследвания и по-мащабни.

Та, според проучвания във Великобритания има ясна индикация, че ваксините освен че дават защита срещу дълъг ковид,  може и да облекчават симптомите на дълъг ковид при вече преболедувалите. Ето цял доклад. Различни проучвания са разгледани в него:

The Hidden Pandemic: Long Covid

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 13:57 от ЧеКа

Общи условия

Активация на акаунт