Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през март

• 98 835
  • 3 754
  •   1
Отговори
# 270
Демии,не си ми прЕателка! 😁😂  Колко кифли казва.. Недей. Ще почна да се търкалям и аз като Дарето. Тя пак се загуби,с таз лИбоФ. 🥰
Сиросче,отивай за бухалката.

# 271
  • Пловдив
И Дарето О'рахала я нЕма Simple Smile
И Дрийм изчезна.

# 272
  • France
Сирос Heart никой не трябва да се чувства виновен, че е уморен. Точно аз последна ще твърдя подобно нещо.
Ени,  и тук е така. Преди коледната ваканция Монстърчето се разболя и го спряхме от училище седмица и половина. Не искахме микроби вкъщи, нали и щях да раждам. Чак директорката се обажда да пита какво става... та така... белите ми косми не са случайни.

# 273
Фил, ама далеч него твърдиш ти, а заспалите.
Еми, да закрепне Синеочка бързо! Ама да не те отчайвам, моето стана на 13 и ... три дни градина, две седмици вкъщи до откат. Лекарства, температури,  гърчове. Безкрай.В последната година си бяхме у дома. Ми здрав е. Па и аз покрай него, че все прихващах.  Можеш да подадеш сигнал до РЗИ.  Аз успях само със заплахата. Деца във видимо не добро здравословно състояние се връщат. Сополът е такова, но ако има бележка от лекар... ясно.  Това от преди ковид. Трябва да поровиш за законовата разпоредба. След ковид, имат правила да спазват. Разписани са в детската градина. Натисни ги. Иначе сополивите на детска, па другите... Rage  това е само към Ени.

# 274
Нещо не разбрах... какви 13... на колко се отърваваме от сопола? Sad

# 275
Лор, на 13 години. Отървахме се от сопола заради ковид. Стояхме у дома. Нула контакт, нула сопол. Сега го пускам, но им изрових душата за мерки.

# 276
Ама аз чакам след година-две да спре да боледува, бе... Sad Вече да е голяма... уфф... Pensive

# 277
  • Sofia
Мда, втори клас - училище=сопол, няма училище=няма сопол. Като почнаха ДО и изчезна за няколко дни. Поне вече го "влачи" без сериозни усложнения. Абе край нямат мислите ни по децата. Малки, по-големи - все са ни в главата.
Планирам еднодневно пътуване извън града, дано ни се получи. Подозирам, че ще е навалица навсякъде, ама поне слънце обещаха синоптичките.

# 278
Не е само до това, че ги мислим. Боледуват, лошо им е, тъпчем ги с химия. На мен ми е безкрайно жал. За последиците пък съвсем.
И аз се надявам за утре на хубаво време. Ако е такова, пиша почивен ден.

# 279
  • France
На Монстърчето му изсъхна нослето 2 седмици след започването на миналогодишната мартенска карантина. 2 седмици! Даже не ми се говори по тази тема, няма ли нещо по-приятно да си лафим?

# 280
Има. Вино, сирене и още нещо. Гърция, море, безвремие Wine Glass или нещо подобно например.

# 281
Това последното по-добре не го започвайте! Говори се за нови ограничения при нас, сякаш са малко старите😡

# 282
Ох Сис,закъсали сте го вие. 😣
Моля да ме извините за сополивата тема. Наистина бях афектирана одеве.
Ей я,заспа преди половин час,ся се събуди с рев. Нищо не я боли,но от хремата й е гадно и не може да спи. За спрей и дума не дава да кажа. После каза,че я боли грълцето. Няма темп.,но й дадох малко Ибупром сиропче,дано да поспи.
Ще пробвам и аз.
Лека и спокойна на вас,особено на Фил и Ренко! 🤗

# 283
Кукна моето...два реда сълзи, три сополи..уф и тая нощ няма да се спи Weary

# 284
Здравейте!

Готина нова шапка си имаме! Благодаря. Тъй де, няма да стоим цял месец с мартеница в шапката. Heart

Имам два аграрни въпроса. 🙃
1. Детето си посади бобче в памук. Държим го на светло и топло. Когато има слънце го огрява. Памучето овлажняваме еври дей. Но бобчето позеленя, после избиха кафеви петна. Кълн няма. Къде грешим? Искаме втори опит, но нещо явно трябва да променим. Ако си използвала купешки фасул, отгоре на това и вносен, не чакай да повикне. Толкова ги третират, облъчват и не знам какво още, че няма смисъл. Все едно да се опиташ да засадиш от вносния китайски чесън. Опитайте с детето по-добре да направите експеримента със семки от лимон/портокал, но първо ги накиснете за една нощ във вода, след това им обелете твърдата обвивка и тогава ги бучнете направо в саксия. След месец ще тръгнат. Или по-добре, купете боб от някоя баба, на пазара

2. Подариха на майка ми зюмбюл, подаден в кофичка. Трябва да ходи в саксия. Това как да се случи ? А когато прецъфти да пазим ли луковицата в саксията, или няма да порасне нов зюмбюл догодина?
Купи подходяща саксия, проверяваш има ли дупки на дъното, ако няма - пробиваш. Няколко дребни камъчета над дупките, пръст отдолу, режеш кофичката, ако не можеш да измъкнеш цялата луковица, заедно с пръстта, без да нараниш коренчетата. Слагаш в центъра на саксията и уплътняваш новата пръст.

Продължаваш да поливаш, след като прецъфти цветето и пожълтеят и окапят цветовете и листата (поне до юни). След това може да извадиш, или не, луковицата и да я засадиш отново в края на октомври/ ноември, пак в саксия. Ако е гледана интензивно, тоест е форсирана, за да цъфне по осми март, най-вероятно повече няма да ти цъфне и ще изсъхне и загине.

Заспивам, нито ви дочетох, нито видях някой да ти е отговорил, шА ма прощавате за което. О'Рахалите и правописа, ще ги оправям и утре. Дроб съм.

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 05:26 от Camille Clo ♥

Общи условия

Активация на акаунт