Отговори
# 180
  • Варна
Дидо, Маркс е написал утопични идеи за манипулиране на простолюдието. Няма как да се реализират фантазии. Но и настоящите политици ползват тези илюзии за пропаганда.
Наздраве за бг гена и всички знайни и незнайни, национални герои! 🍷

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 22:05 от Viviana91

# 181
бе вие не мое да пишете на български кво лафите изобщо

# 182
Дидо, след този пост ми иде да Те ухажвам. Heart Eyes
Май сме водили подобен разговор и преди в темата...
До кога ща чакам? Айде, че започва да ми писва...

Хай, не е точно така. Може да сме фактор без да сме велика сила, като Швейцария.
Примерно политиката ни смрям о Македония от 92-ра до сега е изключително правилна. А Митов май е най-добрият ни външен министър в новата ни история.

Холдъне скрий се младеж. Човек, който привидно се лигави, но реално не може да пише на български, не е умесно да прави подобни забележки.

# 183
  • София
Честит празник, българи!
Съгласна съм с Дидо, както винаги.
Който пътува и в наши дни го усеща.
Говорила съм с потомци - живи още, преки наследници на историята. С техни потомци....
Хубавото на Балканите е, че има приемственост, има разбиране, има приемане.
Пет века са това, тръгвали са си с рев и насила- хора като нас.
Имало ли е кланета - О, да! Имало ли е плач - О, да! И след тях и нас друго...

Както винаги казвам, в окопа едни балхи са ни яли - и българе и македонци ишипътре...

# 184
Вив, чисто исторически, не е ли малко лицемерно да говорим в единия случай за поробители, а да се гордеем, че сме се разпростирали на три морета?
Ние не сме избивали и не сме завземали територии?!?

Вие не знам, аз обаче не съм, нито баща ми, нито дядо ми, нито пра-дядо ми.
А черепите в Баташката църква не са от жертви на руснаците. Стига ги плюхте.
Достоевски е писал доста неща за войната 77-78г., в Дневник на писателя. 11 том на бг издание, който се интересува, а не в гугъл, пфу.
Писал е и много други интересни неща, и далеч не само за българите. А написаното за тях е по-скоро тъжно, самосъжалително, отколкото обвинително. Ама в гугъл се цитира само избрана част, изгодна за тези, които държат гугъл. И управляват масата, чийто единствен и неоспорим източник е интернет.
И изобщо как може на нормален човек да му мине идеята да сравнява питекантропи като турците с народ, който е родил Мусоргски, Толстой, Чайковски. А, да последния бил амбреаж, може за това да се хванете. Сред турците няма такива, значи са по-добри.

# 185
Черепите в баташката църква не са и от жертви на османците. По-скоро от кърджалиите. Там историята е малко междуселско-махленска на мутренска основа. Ей така, показно, за назидание.

# 186
А кърджалиите сигурно са с южно-американски произход?
Кой ги е докарал тия първобитни племена от Азия в цивилизована Европа? Османците, които са ги ползвали за нередовна армия.
В Турция не съм бил никога, но ако случайно ида, ще е само с танк или бомбардировач. Тия трябва да бъдат върнати в средна Азия, откъдето са допълзяли.

# 187
  • София
Джеймс, много семпло мислене.

# 188
Те нецивилизованите са дошли в цивилизована Европа, в която парфюмът се използва, за да скрие миризмата? Grinning

# 189
има две туркии брат. едното е по-еуропа от еуропата другото е по-сволоч от сволочтъ

# 190
Ама как може да се бъркат турски народ с кърджалии и други османски войски. Това е като да кажа, че ненавиждам децата от Африка, защото разнасят зарази и затова ще им пратя цунами. Laughing

Пускам за излагация и разведряване малко тазвечершна манджа – свинско със зеленчуци, червено вино и много от любимата ми целина.
Скрит текст:

# 191
Поне я крият, другите си се гордеят с тяхната.
Една цивилизация се оценява по това което е създала. Средноазиатските козо@би какво са създали?
Трябва да идете в южното закавказие да видите как живеят. От хиляди години, та досега. Препитават се с кражби и грабежи. Там на място си крадат козите един от друг, а като идат някъде на вече пометено, не пропускат да се...
Както каза Дидо - махленско-мутренски манталитет, ама не е манталитет, а начин на живот откакто са слезли от дърветата.
От край време се опитват да го приложат където и да мигрират. Както гледам, напоследък им се получава, тоест има някой, който им го позволява.

# 192
изглежда ужасно но бих го ял защото Босилека е еталон за качество

# 193
  • София
изглежда ужасно но бих го ял защото Босилека е еталон за качество
Ще ядем и благодарим!

Бази Heart Eyes

# 194
аз ше казвам че е гадно но сичко шси изям. скорпьон ма1на

Общи условия

Активация на акаунт