Висок Пролактин и аденом на хипофизата - 8

• 47 641
  • 768
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, въпросът ми е към хората, които са правили ЯМР на хипофизата - с контраст или без контраст го направихте? Има ли някакви препоръки или "златен стандарт" по този въпрос?

# 106
По добре с контраст

# 107
задължително контраст, поне аз така знам, за да се види ясно всичко.
За Сф мога да препоръчам център Спектър.

# 108
  • Пловдив
задължително контраст, поне аз така знам, за да се види ясно всичко.

точно така.

# 109
И аз правя с контраст. Пробвах веднъж без - не се виждаше добре. Ако е микроаденом шанса да се види без контраст е много малък.

# 110
Моето изследване също е с контараст, казаха ми, че яко е без може нищо да не се види.

# 111
Много ви благодаря за отговорите. Определено ще е с контраст, тогава.

# 112
  • Пловдив
И аз правих с контраст.

# 113
Здравейте,
Аз съм с доказан аденом на хипофизата 4,5мм. Пих Достинекс 6 месеца, спрях го и забременях, но последва задържан аборт заради спряло развитие...гинеколожката ми каза,че не можело аденомът да е причината. Според вашия опит така ли е? Сега пия пак Достинекс от мин.седмица по 1/2 на седмица, но този път много странно ми се отразява...умора, отпадналост, сърцебиене. При вас било ли е така? Ще ходя на консултация при доц.Еленкова, но може би след месец. Благодаря ви.

# 114
При първите няколко приема на достинекс и на мен ми се отразяваше зле. Явно трябва организма отново да свикне. Аз го пиех вечер, непосредствено преди да заспя и въпреки това, на другият ден до обед кръвното ми падаше, световъртежи, треперене... След 4-5 прием нещата се оправиха.

# 115
Бях при Еленкова декември. Не останах особено доволна. Някак ме претупа. Писах за нея някъде по темите. Като че ли беше разочарована, че имам всички изследвания, почти не ги погледна. Питах за всичко, защото тя не коментира нищо. Имах висок пролактин, висок тестостерон, дефицит на витамин Д, бях правила и обременяване с глюкоза, от което беше видно, че имам ИР. Бе нищо ми нямаше според нея. След моите въпроси вече с досада изписа достинекс, вигантол, обясни ми какво да не ям и т.н.
Януари отидох в Токуда при Десислава Горчева. Коренна разлика. Освен това работи и с направления.
Здравейте,
Аз съм с доказан аденом на хипофизата 4,5мм. Пих Достинекс 6 месеца, спрях го и забременях, но последва задържан аборт заради спряло развитие...гинеколожката ми каза,че не можело аденомът да е причината. Според вашия опит така ли е? Сега пия пак Достинекс от мин.седмица по 1/2 на седмица, но този път много странно ми се отразява...умора, отпадналост, сърцебиене. При вас било ли е така? Ще ходя на консултация при доц.Еленкова, но може би след месец. Благодаря ви.

# 116
Аз направо вече имам чувството,че най-трудното не е аденомът или като цяло здравословните проблеми, ами това да намериш лекар да те лекува и да ти обърне внимание......Angry

# 117
Здравейте,

Аз нямам доказан аденом.( не съм правила Ямр). Имам задържан аборт.
При следващото ми забременяване ендокринолог ми препоръча вместо Достинекс, да приемам Бромокриптин, защото когато забременея ще го приемам до 12 г. с. , за да се избегне аборт.
Разказах ви всичко това в минало време. Защото от тогава имам едно живо родено детенце на 3 год. И сега съм бременна с второ. И терапията с Бромокриптин си я продължавам.
Надявам се да съм била полезна.

# 118
НОРЕ, определено е много трудно с лекарите. При Еленкова прегледа е 90лв. Внимание никакво. При Горчева отидох с направление и това нямаше значение за нея. Скоро бяхме с ММ при Кацаров (уролог андролог), преглед 60лв с включен ехограф. Много човечен. И обяснява, и не бърза, почти не се наложи да задаваме въпроси.
Рончо, а терапията защо Ви е назначена?

# 119
Здравейте, може ли да ми препоръчате от изброените къде е най-добре да направя ЯМР, понеже здравното ми покрива само тях:
- Спектър
- Медицински център Про Вита
- МДЦ Русев - Студентски град
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт