Висок Пролактин и аденом на хипофизата - 8

• 47 629
  • 768
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, и аз съм с открин аденом на хипофизата, явно съм си го имала отдавна, защото е 10мм. Ендокриноложката ми каза да опитаме лечение с Достинекс, тъй като е пролактином. Някоя от вас имала ли е доза 4таблетки на седмица? Където и да чета дозите са винаги по-малки. Благодаря!

# 91
  • Пловдив
Ау, много ми се вижда...
Направи консултация с още един лекар и сравни.

# 92
Здравейте, и аз съм с открин аденом на хипофизата, явно съм си го имала отдавна, защото е 10мм. Ендокриноложката ми каза да опитаме лечение с Достинекс, тъй като е пролактином. Някоя от вас имала ли е доза 4таблетки на седмица? Където и да чета дозите са винаги по-малки. Благодаря!
Сякаш е висока. Аз в момента съм на поддържаща доза от 1/4 на седмица. Когато ми откриха аденома и пролактина ми беше в небето дозата ми беше 2 пъти по половин хапче седмично. Смъкнах нивата за около месец и малко. За мен е редна още една консултация.

# 93
Благодаря ви! И на мен ми се видя висока от това което съм чела. Но пък съм с постоянно главоболие което сигурно е от големината на аденома и пролактина ми е 205, а горната граница е 26… Та не знам и сз вече Sad

# 94
  • Пловдив
Спокойно...иди при друг лекар и всичко ще се нареди!

# 95
Здравейте, от известно време забелязвам мн малко количество секрет от едната гърда(родих преди 2.5г нямах кърма) Ходих на ехограф вс изглежда нормално. Притеснявам се защото правим опити за бебе.  Смятам да пусна пролактин и междувременно да се запиша за ендокринолог можете ли да ми препоръчате добър? Има ли други причини за този секрет правилно ли съм се насочила?

# 96
  • Пловдив
Какъв е секретът? Моят е безцветен и ще ходя в петък на ехограф на гърдата. Пролактинът ми е в норма, но имам аденом на хипофизата, който не е активен и няма да го лекуваме - само ще го наблюдаваме (това ми каза ендокринологът). Уж секретът бил от аденома, но все пак искам да се види и на ехограф дали всичко е наред.

# 97
Ами мн малки капки като стиснах(все е преди цикъла), които са прозрачни а сега имаше и една белезникава прилича на кърма. Не е кръв и не е мирише на нищо и не е гной.

# 98
  • Пловдив
И при мен излизат капки като стисна, прозрачни са. Мисля, че не е нищо притеснително или поне така ми каза докторът (често се срещало и обикновено не било патология), но реших да направя ехографа, за да съм спокойна.
Може и ти да попиташ личния лекар на първо място, за да те насочи къде да отидеш и какво да направиш. Щом ехографът е ок, може би всичко е наред.

# 99
На ехографията ми казаха че не е нещо притеснително да, но понеже правим опити за бебе и се чудя дали няма да е проблем.

# 100
Изследвай на първо време пролактин, като спазиш условията за изследване.

# 101
Мамологът ми каза, че щом е имало кърма, такива проявления може да има и след 5г. Цедих 6м, 3+ години по-късно още имам точно описания секрет.

# 102
Здравейте,
 и аз съм с такъв проблем и се извинявам ако въпроса ми не е за тук, но искам да използвам темата, за да попитам има ли сред вас забременели след като са вкарали пролактина в норма с прием на достинекс (или друго лекарство за нормализиране на пролактина). Също така при установена бременност продължили ли сте с приема на лекарството? Благодарение на достинекс аз вкарах пролактина в норма, но ме посъветваха поне шест месеца да го приемам и да не правя опити за бебе през този период.

# 103
Аз забременях инвитро, пих достинекс няколко години, естествена бременност не настъпи.Тоест не е била причината в него. След положителният тест пих достинекс до първия преглед в 6.г.с.

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 21:13 от ^SunLight^

# 104
Не за първи път ще го напиша, достинекса не се пие по време на бременност, а само бромокриптин . Аз съм бременна за втори път , вярно ин витро, но пия бромокриптин още преди преди процедура и до 16 г.с . Както първия път, така и сега.  И като имате предвид, че пролактина не ми е бил много завишен, около 600. , в началото преди да пия лекарството, но след първия аборт, си го пия редовно. Ямр не съм правила. Спрях го единствено когато кърмех.

Общи условия

Активация на акаунт