Висок Пролактин и аденом на хипофизата - 8

• 47 849
  • 768
  •   1
Отговори
# 315
Да съвсем същото беше и при мен. Като отидох в кардиологичната болницав отдел архиви казаха няма как да яи дадем такъв документ след това отидох точно при лекаря и го извикаха и той го написа отгоре на епикризата.. ще се обадя утре по телефона и ще опитам понеже съм далеч от София..

# 316
anito, кажи му, че не ти върши работа така, трябва ти по официален документ, подписан, подпечатан. То така написано отгоре… смешна история. Иначе може да ти го прати и на имейл.

# 317
Ще пробвам утре. Благодаря Ви за отделеното време Simple Smile
anito, кажи му, че не ти върши работа така, трябва ти по официален документ, подписан, подпечатан. То така написано отгоре… смешна история. Иначе може да ти го прати и на имейл.- Здравейте , момичета! Свързах се с лекаря който ме е оперирал мога да мина на Ямр искам да ви попитам за изследването страшно ли е …

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 09:57 от anito7702

# 318
Здравейте момичета! Влизам в темата с въпроси и ще съм благодарна на всеки, който ми пише. Четох и предишни теми, но никъде не прочетох дали някой се е оперирал, как е протекла операцията? Почти всички пишещи са жени, а при мен става въпрос за баща ми. След силно главоболие и ЯМР се видя макроаденом на хипофизата 24 мм. Голям е и препоръчват операция. Другата седмица ще влиза в ендокринологично отделение за изследвания, защото такива не са му правени. Някой близък мъж да познавате с такъв проблем и опериран? Препоръки за неврохирург? Благодаря Ви!

# 319
Момичета, високия пролактин оказва ли влияние на теглото ? Последната година качих, а не съм увеличила приема на храна, също така вече два месеца съм на режим без захар, а брашно по принцип не ям от три години поне, и не съм мръднала…

# 320
gerinceto, аз не познавам лично, но моята ендо ми разказа за неин пациент, мъж, който е имал доста голям аденом и е минал операция за отстраняване без никакви проблеми. Каза ми, че операцията е максимално щадяща и неинвазивна и се прави през носа, което намалява и времето нужно за възстановяване. Стискам палци и съм сигурна, че всичко ще е наред с баща ти Simple Smile

Bondy07  виж какво намерих като заключение от проучване "Weight gain and elevated body weight are frequently associated with prolactinomas regardless of a mass effect on the hypothalamus or pituitary function. In this series, weight loss was recorded in 70% of prolactinomas patients and in 90% of male patients who normalized their prolactin levels."

# 321
Bondy07, килограми не съм качвала от пролактина, бях 46 кг твърдо с години и постоянни симптоми на висок пролактин.

Сега, след като родих и кърмя от 3 месеца, съм качила общо 6 кг. Но 5-6 кг не са нищо за бременност и раждане.

Имам драстична промяна в размера на гърдите, когато ми е висок пролактина (за преди кърменето, имам предвид) и според заключението на моята мамоложка е - "масивна жлезиста тъкан, на фона на нищожни мазнини", тоест се разраства самата жлеза, а не качвам мазнини.

Единствено, когато ми е висок и гърдите ми пораснат (пак за преди кърменето говоря), съм забелязала, че задължително коремът ми има изразен целулит и изглежда мазен и разплут, въпреки че съм си на същите килограми.

Проверявала ли си щитовидната жлеза? Братовчедка ми качи рязко килограми, заради нея и когато оправи хормоните - свали. Препоръчвам Яначкова от Щерев.

# 322
Проверявала съм щитовидните хормони, уж ми казаха, че са ок, въпреки че за мен не са в идеални граници.

# 323
Здрасти, момичета, имам въпрос относно изискванията за вземане на проба за изследване на пролактин. Тази сутрин пусках изследване, седях си кротко на пейката през лабораторията, за да изчакам известно време в покой. Пуснахме изследванията и пролактина излезе доста висок.
Връщайки лентата назад, възможно ли е ментата със спрайт снощи 😂 да е компрометирала изследването от днес и има ли смисъл да повтарям изследването (конкретно на пролактина)?

# 324
😂 Ами не знам за ментата със спрайт, но аз бих го повторила, понеже на мен са ми излизали различни стойности на други хормони. Гледай да си се наспала, да не си правила секс, да не си стимулирала гърдите по никакъв начин. Ако пак излезне висок, вече може да си сигурна, че е точна стойността.

Здрасти, момичета, имам въпрос относно изискванията за вземане на проба за изследване на пролактин. Тази сутрин пусках изследване, седях си кротко на пейката през лабораторията, за да изчакам известно време в покой. Пуснахме изследванията и пролактина излезе доста висок.
Връщайки лентата назад, възможно ли е ментата със спрайт снощи 😂 да е компрометирала изследването от днес и има ли смисъл да повтарям изследването (конкретно на пролактина)?

# 325
Мерси, всичко друго, което си написала е спазено.

# 326
  • до най-прекрасния мъж
Преди вземане на кръв за изследване на Пролактин се лежи в покой 30 мин. Даже легнала ми вземат кръв винаги, когато се наложи да го изследвам. Така практикуват и в лабораториите, в които ходя, и в болницата.

# 327
  • Пловдив
И аз винаги лежа 30 минути и ми взимат кръв легнала.

# 328
Седяла съм и съм медитирала 30 Мин и беше много висок. След няколко месеца за контролно изследване, тичах като луда до лабораторията, ядосаха ме по пътя, не седях почти изобщо, около 5-10 Мин най-много, като продължавах да се ядосвам и накрая ми излезе стойност около долна граница.
Според мен не е чак толкова важно лежане, може да се седи 15 мин и това е достатъчно.
При висок резултат винаги е добре да се повтори.

# 329
Здравейте, момичета. Заедно с други изследвания, репродуктивния ми назначи и пролактин. Каза ми, че няма значение кой ден от месечния цикъл ще го пусна. Пуснах на 3ти ден. Предният ден не са масажирани гърдите, не съм се натоварвала физически, не съм пила алкохол. Преди изследването лежах 20-30 мин в лабораторията преди да ми вземат кръв. Резултатът беше завишен. Гинекологът  поиска да повторя изследването и да пусна и макропролактин. И при второто съм се постарала да спазя всички изисквания за изследването. Отново ми е завишен пролактина. На 18ти ден от цикъла. За макропролактин според резултата, нямам. Нямам проблеми със забременяването, при мен проблема е, че бременостите са с тризомии, а двамата с мъжа ми сме с нормални кариотипи. Последната ми бременност, от общо три неуспешни, приключи на 13.06 т.г.  Щитовидната съм проверявала последно на 25ти май с преглед при ендокринолог с ехография и изследвания на всички показатели. Докторът каза, че жлезата изглежда добре и че показателите ми са добри. Въпросът ми е какво да очаквам от прегледа сега. Има ли нещо, което е задължително да се направи? Идеята ми е да не се пропусне нещо. Целим бременност с мъжа ми, предвид медицинската ни история, вероятно ще се насочим към Инвитро с ПИД.
Прилагам резултатите за пролактина.
Първият:

Вторият:

Общи условия

Активация на акаунт