Висок Пролактин и аденом на хипофизата - 8

• 47 866
  • 768
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте !
От няколко години имам повишен ТСХ - над 3,5, - 4,08 (последната стойност от днес).
Ходила съм на ендокринолог, ехограф, други щитовидни хормони и антитела в норма. Нямам никакви други симптоми, които сочат към проблем, дори инцидентно разбрах за високите нива на тсх. Понеже ми напомниха в съседна тема, че ТСХ е хормон на хипофизата, дали е добре да пусна пролактин ? Също така какви още изследвания (ЯМР ми е последна стъпка) мога да пусна, за да разбера дали има проблем с хипофизата ?
Благодаря предварително, желая здраве на всички !

# 346
  • Пловдив
Момичета, нали кафето не влияе на изследването?

# 347
Мистик, не но не се препоръчва да си пил,ч. Аз лично винаги пускам на гладно.
Лана, ТСХ е хормон на щитовидната. Хубаво е да изследваш полови хормони, ако не си, пролактин, както и витамини и КЗ и инсулин!Дизбаланс във всяко едно такова нещо може да повиши ТСХ, включително и скоро прекарана инфекция.

# 348
  • Пловдив
Уф, бе знам, ама що сглупих и пих идея нямам Confused
Притесних се, щото резултата ми е висок, а уж трябва поствпенно да спирам достинекса Head Band Сега го пия 1 път седм.като пропуснах сега в неделя...би трябвало да не се вдига, ама на...ух...

# 349
Колко време се пие този достинекс, имам аденом на хипофизата, но не ми казаха колко време трябва да го пия, това ми е втори месец.

# 350
Аз пиех достинекс близо 2 години (нямала съм странични ефекти, приемах по едно хапченце веднъж седмично) и го спрях когато започнахме да правим опити за бебе.
През това време следях пролактина си на няколко месеца и веднъж годишно ЯМР.
Конктрено така и не получих отговор до кога трябва да го пия.

Колко време се пие този достинекс, имам аденом на хипофизата, но не ми казаха колко време трябва да го пия, това ми е втори месец.

# 351
  • Пловдив
Как колко...? С години се пие. Аз вече 5та година и трябваше да го спирам постепенно, ама на...явно няма да стане скоро.

# 352

Аз също го пих повече от година,  половин хапче 3пъти седмично. Спрех го  след трансфера и сега също във бремеността не го пия. Казаха ми като завърша със кърмене да направим нова ЯМР на хипофизата и ще видим със каква доза достинекс да продължим.

# 353
А стопява ли се този аденом, или си стои така с идеята да не се увеличава

# 354
При мен на последната ЯМР се показа че си стои все така на 6мм. Достинекса помага да не се увеличава. Дали има шанс да се махне този аденом или да стане помалък искрено не знам. Тъй като има и различни видове на аденоми според големината. До 10мм се смятат за микроаденоми и лесно се държат под контрол. Така ми обясни моя доктор. Аз бях загрижена да не би да се увеличи сега във бремеността, но доктора каза че при микроаденомите това е рядко срещано.

Bondy колко е голям твоя аденом? Каква доза достинекс приемаш?

# 355
Моя аденом е 4 мм, пия по половинка достинекс веднъж седмично. Надявам се да не расте, а да намалява.

# 356
  • Пловдив
Или намалява, или се свива, или си запазва размера или най-лошото да расте. Зависи...
Моят се беше свил леко и след 1г пак беше така на ЯМР. Предполага се, че ако 3 поредни години няма движение е стопиран и се спира постепенно Достинекса.

# 357
Mystic Благодаря за информацията 🙂 Това означава че все пак има надежда да се спасим да не пием лекарства доживот.

Bondy според мен не трябва да се притесняваш това е малък аденом, със достинекса не би трябвало да расте.

# 358
Давам ъпдейт какво се случва при мен. Имам до момента две изследвания на пролактин и двете завишени. И едно за макропролактин, липсва. Бяха ми назначени от гинеколог. Ходих в сряда на ендокринолог, предоставих й всичката документация по моя случай. Каза че според нея пролактина е завишен заради стрес, тъй като стойността била под 1000. В края на месеца иска да пусна пак изследване. Прати ме и на офталмолог за периметрия. При едното ми око е намалено леко зрителното поле, но според лекаря при мен не било така, както при аденом на хипофизата. Като пусна пак пролактин, ще отида отново при ендокринолога и ако е завишен, ще подавам документи в здравната каса, за да поискам ЯМР.

# 359
  • Пловдив
Мини, дано се развият благоприятно нещата при теб!

Самър, има да...забелязвам, че доста хора имат нарушения като нас...все по-често срещано е и свързано с разни други жлези.

Общи условия

Активация на акаунт