Висок Пролактин и аденом на хипофизата - 8

• 47 075
  • 768
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Др Артурова праща веднага за ЯМР. Не ходете при Каменарова, според нея няма нужда.
Ще ви бъде назначена и терапия според стойността на пролактина. Тъй като много бързо се повлиява, опити за бебче може още на втория месец да се правят.

# 631
Др Артурова праща веднага за ЯМР. Не ходете при Каменарова, според нея няма нужда.
Ще ви бъде назначена и терапия според стойността на пролактина. Тъй като много бързо се повлиява, опити за бебче може още на втория месец да се правят.
. Много благодаря❤️. Имам запазен час за сряда, видях, че се споменава и Димитър Георгиев като доста добър ендокринолог, но при него се отваря листа за записване на 28ми, а в супер док го дава свободен ноември месец и идея си нямам кога ще ме запишат и затова още се двуомя как да постъпя.

# 632
Здравейте, за пръв път пиша!Нека да разкажа възможно сбито-на 24 години съм с мъжът ми правим опити за бебенце в продължение на 9 месеца.Установен ми е висок пролактин юни (който през годините назад е бил висок , а при други изследвания понякога в норма като тогава не съм приемала никакви лекарства)
.Причината и тогава и сега да изследвам пролактина е , че понякога образувам задържан фоликул(киста) , която сама се пука с идването на менструацията.Този път обаче при 6 месеца неуспешни опити с АГ назначихме изследвания, всичко е в норма с изключение на пролактина, който юни месец беше 948 при референтни граници 102-496 .Започнахме лечение с достинекс един път седмично по една таблетка както и хранителни добавки -Пикозитол и Инофолик.Следващия месец, отново при стриктно спазени изисквания за изследване на пролактин , изследван отново 3-5 ден от менструацията , беше под нормата - 68,70.Намалихме дозата на половин таблетка седмично.Вчера, отново при същите условия пуснахме изследване и в момента е 186, което е в нормата .АГ каза да не намалям дозата .Това което искам да ви попитам , някъде във форума попаднах на информация , че за забременяване стойностите, които са благоприятни са около горна граница.Вие какво мислите, тези стойности дават ли реални шансове и дали дозата на Достинекс не трябва да се намали , за да не падне отново под нормата .Вече споменах, но отново да кажа-всички останали изследвания са в норма (TSH,T3,T4,инсулин, глюкоза , HOMA-индекс).Моля ако има дами , миналия през това да споделят как биха подходили . Благодаря! Simple Smile

# 633
  • Пловдив
Здравейте, аз имах подобен на вашия резултат. Пиех по половин таблетка достинекс на 10 дни и го държах около средното ниво. Преди това беше половин на всяка седмица и също тръгна да пада към долна граница. Друг съвет, който получих от няколко ендокринолози и можете да го обсъдите е при достигнат нормален пролактин, да се пият три месеца контрацептиви. Но моля, коментирайте с лекар. При нас това сработи.

# 634
Благодаря за отговора”Лятна буря” .Може ли да споделите явно имате сходен опит.След колко време от началото на лечението успяхте да забременеете?

# 635
От моя опит с инвитро знам че пролактина трябва да е възможно най ниско. При мен тогава беше 1.3 при долна граница 2.

Момичета идвам да дам малко надежда на всички които питаха как се отвиват нещата с А
аденома след бремеността. Аз имам микроаденом 6мм още от преди 3-4 години, не се сещам вече кога точно го открихме. През бремеността и вече 8 месеци след раждането не съм пила достинекс. Сега правих нова ЯМР и се установи че аденома си стои все така на 6мм. Ендокринолога каза че е напълно възможно, случвало се и преди, след бремеността хормоните да си се наредят в нормите и да нямаме повече проблеми. Същото се отнася и за щитовидната жлезда, където вече 8 месеци всичко е наред с хормоните, но продължавам с намалена терапия. Сега няма да пия достинекс и ще правим контрол след 6 месеци.

# 636
Здравейте, аз имах подобен на вашия резултат. Пиех по половин таблетка достинекс на 10 дни и го държах около средното ниво. Преди това беше половин на всяка седмица и също тръгна да пада към долна граница. Друг съвет, който получих от няколко ендокринолози и можете да го обсъдите е при достигнат нормален пролактин, да се пият три месеца контрацептиви. Но моля, коментирайте с лекар. При нас това сработи.

Каква е идеята на тези контрацептиви ?

# 637
  • Пловдив
Контрацептивите вкарат в норма половите хормони и след техния прием и спиране шансът за зачеване в първите 2-3 месеца е по-висок. Обикновено високия пролактин е съпътствам и от инсулинова резистентност и/или поликистозни яйчници. И дори стойностите на LH и FSH според референтните да са нормални, не трябва отношението между двата да е по-голямо от 1-1,2 (тук не си спомням точното отношение ), иначе се говори за ПКЯ. За съжаление не всеки ендокринолог обяснява и му се занимава с това.

# 638
Момичета,подарявам една отворена кутия достинекс с 6 хапчета и половина.След като забременях не приемам в момента,ако някой ги иска за Варна лично предаване ,иначе спиди моля да се поеме доставката.

# 639
Някой правил ли е ЯМР в МДЛ Русев в гр.Бургас(в Трета поликлиника)? Знаете ли кой д-р разчита резултатите?

# 640
Здравейте, току що ми се обадиха, че съм одобрена за ямр. Къде е най добре да отида да си го направя във Пловдив? Питам тук, защото по съвет отидох при др Артурова и наистина тя задвижи нещата 😊

# 641
  • Пловдив
Аз го правих в лаборатории Русев, до Окръжна болница са. Резултатите излязоха в самия ден.

# 642
И аз направих онзи ден в МДЛ Русев.
За съжаление се записвам към групата.
На кратко: жестоки мигренозни пристъпи, които не се повлияват от аналгетици и продължават с дни. Ревала съм не малко пъти от болката.
Според мен има и някаква зависимост с естрогена, не съм лекар, но така го следя по себе си. Тъй като минах през деветте кръга на ада, сега инвитро се налага да правя с донорски ембриони и правят стимулация само за лигавица. При проверка на пролактина , той се оказа висок. Изписаха ми достинекс половин таблетка на седмица. Пих го и сега го пия все още. Тестът за бременност беше отрицателен.
Чак след това се самозамъкнах на невролог, който ми даде направление за ЯМР, за да видим хипофизата. Защото и АГ предположи първоначално, че там има проблем.
Така пише и на разчитането на резултата.
Ще ходя другата седмица до невролога да ми разясни и другите бонуси, които виждам написани. А ще искам и на ендокринолог. Нещо толкова много се наплаших от тая тема,че вече не знам къде се намирам от ужас.
Вие бихте ли ми препоръчали ендокринолог за София или Пловдив?
Записах някои имена като Д-р Емил Начев от Майчин дом, доц. Диана Попова в ИСУЛ и проф. Орбецова в Пловдив.
Благодаря Ви!
Много ми е притеснено какво да правя, защото все пак искам и да забременея и да имам една нормална бременност със здраво детенце.

# 643
Спокойно ще се получат нещата.Бих ти препоръчала д-р.Юлия Андреева Неделчева- виж в супер док.

# 644
Спокойно ще се получат нещата.Бих ти препоръчала д-р.Юлия Андреева Неделчева- виж в супер док.

Благодаря trada, ще погледна задължително! Благодаря за подкрепата!

Общи условия

Активация на акаунт