Висок Пролактин и аденом на хипофизата - 8

• 46 396
  • 768
  •   1
Отговори
# 720
Правена е, спермограмата е супер. Ще пусна още веднъж пролактин тези дни. Имате ли препоръки за ендокринолог, който да работи с Healee? Не ми се иска да чакам дълго за преглед за нещо, за което стъпките са всъщност така или иначе ясни…

Аз имам многократно доказана овулация, така че там стойностите на пролактина не пречат, както и редовен цикъл. Дали високите стойности на пролактина пречат на имплантацията не ми е ясно, защото информацията е много противоречива.

# 721
На имплантацията не мисля, аз знам че скапва качеството на Я понякога, когато е във високи стойности и пречи на овулацията.

Понеже ситуацията ти е 1:1 с моята отпреди две години когато започнахме да търсим причината за неуспешното забременяване, аз бих те посъветвала да направите ДНК фрагментация и HBA тест на партньора и проходимост на тръбите за теб. При нас също всичко беше наред - перфектни хормони, редовна ову, на него спермограмите му бяха идеални и накрая се оказа днк фрагментация, която не бяха изследвали. А докато се откри това правихме 5 инсеминации и 1 неуспешно инвитро.

# 722
  • 🌊
Назначиха ми Достинекс заради високия пролактин. Притеснявам се, че по принцип имам доста ниско кръвно, предупредих и ендокринолога. Тя ме посъветва да го вземам вечер преди лягане, но някой имал ли е същата ситуация?
Признавам си, че ме е страх какво ще правя ако нещо стане и аз съм сама.

# 723
  • до най-прекрасния мъж
Назначиха ми Достинекс заради високия пролактин. Притеснявам се, че по принцип имам доста ниско кръвно, предупредих и ендокринолога. Тя ме посъветва да го вземам вечер преди лягане, но някой имал ли е същата ситуация?
На мен от Бромокриптин ми падаше много. Стигаше до 90/60, а аз съм с високо по принцип. Дръжте под ръка нещо за вдигане на кръвното - кола, кафе, айрян със сол.

# 724
  • 🌊
Благодаря много, моето в добри дни е толкова, та ми е паника. Ще си сложа една бутилка Кола до леглото.
Дали не е добре и да го пия по обед?

# 725
Моето кръвно по принцип е макс 90/60, а даже малко да се покачи започва да ми става лошо - примерно от сорта 96/65 и ми е зле. Когато започнах Достинекс започнах да получавам и сърцебиене, отидох и на кардиолог заради това, но там ми каза, че едва ли е от него. След първия месец прием вече нямах никакви симптоми, пулсът ми и кръвното си бяха нормалните за мен, не се чувствах вече зле. Дозата ми беше 1/2 таблетка седмично, която приемах петък вечер след ядене. Та сърцебиенето не знам дали беше от него, но започна паралелно с началото на приема и отшумя след няколко хапчета.

# 726
Здравейте, и аз бях получила ужасно сърцебиене след почването на достинекс. Чак не смеех да спя на лявата си страна. След намаляне на дозата (не помня вече от колко на колко), сърцебиенето отшумя - и според мен и според ендокринолога ми това беше от лекарството, като ходих на кардиолог също не откриха нещо притеснително. Иначе и аз традиционно съм с ниско кръвно, и когато трябваше да пия хапчето задължително беше с храна. На 2-3 пъти съм го пила без и определено се усещаше едно замайване и прилошаване. Само вечер съм го пила, така ми беше предписано.

# 727
Аз също съм с 90/60 стандартно и не съм имала никакви проблеми с Достинекс. Пиех го вечер, защото така ми бяха препоръчали заради кръвното, така че не се притеснявай.

# 728
Здравейте, имам въпрос относно пролактина. Бях го изследвала миналата година и при стойност 1000, след като не бях спазила всички условия, го повторих и резултатът беше около 500. Ендокринолог ми каза, че трябва да го държа до около 300 за забременяване и ми изписа Достинекс 1/4 седмично. След това обаче открихме, че имаме мъжки фактор и в момента се подготвям за инвитро. След около 6 месеца пиене на Достинекс изследвах и резултатът беше 400, имах и странични действия от него и репродуктивният лекар ми каза да го спра. Следващия месец ми предстои стимулация и реших да го пусна отново профилактично. Резултатът излезе 900 и съм много притеснена. Почивах 30 минути в лабораторията, но не спах добре през нощта преди изследването, будих се няколко пъти и самото вземане на кръв ме притесни, тъй като не се получи от първия път. Според вас това може ли да повлияе на резултата и по време на инвитро проблем ли е, ако е завишен? Ендокринологът ме посъветва да повторя изследването и ако резултатът е по-нисък да не предприемам нищо, но много се притеснявам.

# 729
Ами според мен стойността може да се повиши над реалното от притеснението от боденето, но не чако толкова, защото е повече от двойно. Слушайте репродуктивния си лекар и не се тревожете.

# 730
Здравейте, имам въпрос относно пролактина. Бях го изследвала миналата година и при стойност 1000, след като не бях спазила всички условия, го повторих и резултатът беше около 500. Ендокринолог ми каза, че трябва да го държа до около 300 за забременяване и ми изписа Достинекс 1/4 седмично. След това обаче открихме, че имаме мъжки фактор и в момента се подготвям за инвитро. След около 6 месеца пиене на Достинекс изследвах и резултатът беше 400, имах и странични действия от него и репродуктивният лекар ми каза да го спра. Следващия месец ми предстои стимулация и реших да го пусна отново профилактично. Резултатът излезе 900 и съм много притеснена. Почивах 30 минути в лабораторията, но не спах добре през нощта преди изследването, будих се няколко пъти и самото вземане на кръв ме притесни, тъй като не се получи от първия път. Според вас това може ли да повлияе на резултата и по време на инвитро проблем ли е, ако е завишен? Ендокринологът ме посъветва да повторя изследването и ако резултатът е по-нисък да не предприемам нищо, но много се притеснявам.

Здравей. Сигурно знаеш, но: нощта преди изследването - без секс, бес стимулация на гърдите/масаж. Често си правя лек лимфен масаж и направих тази грешка веднъж преди изследване.. качи се със 100 над нормалното за мен. Това много влияе на нивата на пролактин.

Не може да се повиши до 900 само от убождането. Това е много висока стойност. Има нещо. За забременяване, независимо по какъв път, ще ти кажат да смениш на Бромокриптин. Но това пък не е свързано с възможносста да се забременее, а по-скоро защото за Бромокриптин има изследвания и се твърди, че няма потенциална опасност за жената и бебето. Достинекс просто не е изследван толкова, плюс е по-силен и затова не рискуват.

Моят съвет е същият - отиди отново, след вечер в която си наспана и без излишни стимулации. Повтори теста и тогава се консултирай с ендокринолога и репродуктивния лекар, за да имат ясни резултати и да работят с факти.

# 731
Допълвам, че предходния ден не трябва да се натоварваш физически, не трябва да пиеш алкохол,трябва да имаш поне 8 часа сън.

# 732
  • 🌊
Отделно ако можеш го тествай в болница. От личния ми опит в лаборатории седиш, не можеш да си в спокойствие или някой връхлита, или те прекъсват. В болницата ме оставиха да лежа, нямаше никой Абе както си трябва.

# 733
Здравейте! Някой сблъсквал ли се е с висок пролактин при почти 7 годишно момче? Предстои да повторим резултата след месец, но ми е доста притеснено.

# 734
Не съм се сблъсквала, но имай предвид, че това е стресов хормон. Ако детето е било много физически активно, ако не е спазено правилото за покой преди изследването, дори ако малкият не се е наспал, например, е напълно нормално да е висок. Все пак за какво завишаване става въпрос и при какви референтни стойности?

Общи условия

Активация на акаунт