Висок Пролактин и аденом на хипофизата - 8

• 47 831
  • 768
  •   1
Отговори
# 300
При мен само в началото имаше леко неразположение - гадене и главоболие, но отшумя в рамките на ден. Втори месец го пия и нямам проблеми. Не се стряскай толкова от листовките, винаги пишат всички възможни странични ефекти, дори и малко вероятните, за да се застраховат.

# 301
А някой от вас следи ли се редовно при кардиолог заради този ефект,който имал Достинекса на клипите на сърцето?

# 302
Здравейте момичета.Пролактина ми беше завишен два пъти над нормата и гинеколожката ми изписа достинекс по половин хапче на седмица.След месец пролактина беше в норма.Възможно ли е ? На някого случвало ли му се е ?четох в темата,че ако има аденома е нужно много дълго време да се пие

# 303
  • Пловдив
Тези терапии ги предписва Ендокринолог...възможно е по принцип, но много бързо ми се струва.
Иди при специалист и разбери причината.

# 304
Абсолютно е възможно. При мен пролактинът за един месец лечение с Достинекс падна и под нормата и докторката ми намали дозата от 1 на половин хапче, за да влезне в границите. Но при мен не беше много висок.

Наистина е редно да се консултираш с ендокринолог, за да се установи причината за завишения пролактин и да се назначи адекватно лечение.

# 305
Много ви благодаря,момичета🌸🤗

# 306
Здравейте. Искам да споделя с вас имам забавяне на цикъл месец и нещо.. снощи забелязах че имам секрет от гърдата. Ходих на гинеколог преди седмица но не ми пусна пролактин.. днес се обадих каза че ще ми го пусне дали това може да е знак за аденом на хипофизата

# 307
Здравей Simple Smile Не се опитвай да си поставяш диагноза само на база симптоми, тъй като те могат да се дължат на много неща. Виж нивата на пролактина как са и ако са завишени, тогава търси причината - не винаги е заради аденом. Ако има проблем с пролактина, те съветвам да се консултираш с ендокринолог, не гинеколог, защото те не са толкова запознати с такива състояния.

Бъди сигурна, че изследването за пролактин се провежда правилно - трябва да не си правила секс няколко дни преди това, да не си стимулирала гърдите, да си отпочинала и спокойна и задължително да полежиш или поне поседиш 20 мин преди взимането на кръв, тъй като хормонът е много капризен и може да се повиши от много неща.

Здравейте. Искам да споделя с вас имам забавяне на цикъл месец и нещо.. снощи забелязах че имам секрет от гърдата. Ходих на гинеколог преди седмица но не ми пусна пролактин.. днес се обадих каза че ще ми го пусне дали това може да е знак за аденом на хипофизата

# 308
Много ви благодаря.. в Сряда съм на изследване на пролактин.. междодругото да вметна на 22 години съм Simple Smile също така имам противопоказания за ямр понеже преди няколко месеца се съмняваха за множествена склероза понеже имам зрителни нарушения и трябваше да се мине на ямр но тъй като имам операция на сърцето- персистиращ артериален канал затваряне със спирала и материалът на самата спирала не позволява

# 309
anito, какъв ти е материала ? И аз имам операция на сърцето и устройство в него, но е от никел и титан и може да се прави ЯМР до 3 тесла.

# 310
Ами доста е объркано да кажа.. точно преди да вляза и ме питаха дали имам операции и като разбраха казаха да разбера от какъв материал е. И понеже операцията ми е правена още на 6 години като бях във националната кардиологична болница в София ходих до там и исках доклад със всичко защото имам само една епикриза и там не е описано и тогава излезе професора който ме е оперирал и отгоре на епикризата ми написа от какъв материал и като питах вече лекарите в Плевен казаха че не можело но да ви кажа според мен и моето е от никел и титан защото те образуват сплав -нитинол но ще прикача да видите какво е написал

# 311
Ами така ми изглежда и на мен, просто моята операция е по скорошна, и си имам книга, в която пише, че може да се прави ЯМР до 3 тесла, иначе без това и мен не искаха да ми правят и първия път ме върнаха, но като им го покажа казват, че няма проблем. Друга опция е лекаря, който ви е оперирал да напише един амбулаторен лист или някаква декларация, дали може да се прави ЯМР и да има подпис и печат, имам и такова от моя лекар. Докторът, който ви е оперирал трябва да знае това и да е наясно с материала, иначе тези в ЯМР не мисля, че ще се съгласят, без да е написано някъде черно на бяло. Аз имам вече поне 6 ЯМР-та правени след операцията.

# 312
Не знам какви други симптоми имаш, но по принцип зрителни нарушения могат да бъдат предизвикани и от аденом. Не го прочитай това, като "100% имаш аденом" в никакъв случай, само казвам, че е възможно. Както казах, най-добре да видиш пролактина и от там нататък да действаш с добър ендокринолог, ако има отклонения. Хубаво е да си пуснеш и другите полови хормони, за да видиш и те са как са щом нямаш цикъл, пък и така или иначе ако има проблем с пролактина ще ти ги пуснат. Има доста други неща, които трябва да се проверят преди ЯМР. Simple Smile

Много ви благодаря.. в Сряда съм на изследване на пролактин.. междодругото да вметна на 22 години съм Simple Smile също така имам противопоказания за ямр понеже преди няколко месеца се съмняваха за множествена склероза понеже имам зрителни нарушения и трябваше да се мине на ямр но тъй като имам операция на сърцето- персистиращ артериален канал затваряне със спирала и материалът на самата спирала не позволява

# 313
Знам че трябва да си имам всичко точно описано и го исках те казаха че няма как да ми дадат това просто е несериозна работа… много се възмутих освен пак да пробвам по някакъв начин… кардиохирург дали е наясно с това.. да се консултирам? … доколкото за зрителните нарушения да прочетох че може да е от аденом.. друго да попитам може ли да ми кажете какви са точно тези полови хормони понеже не съм наясно

# 314
anito, този който те е оперирал трябва да ти даде тази информация, само той знае какво е сложил…и да отидеш при друг, няма как да знае колегата му какво е сложил. За мен най-добре да поискаш това от твоя лекар, извършил операцията и да му кажеш, че ти трябва за ЯМР писмено. Попитай ги и тези от ЯМР дали какво им трябва, но предполагам ще е както беше при мен. Казаха ми, че им трябва документ официален, на който е описан метала, от който е изработено това нещо и дали е съвместимо с ЯМР.

Общи условия

Активация на акаунт