Висок Пролактин и аденом на хипофизата - 8

• 47 089
  • 768
  •   1
Отговори
# 600
Ние също се борим с нередовен цикъл. Август моето момиче ще стане на 14 години. Бях писала по-напред в темата. За сега два поредни цикъла ще пием Дуфастон предписан от ендокриноложката. Иска и ехограф на яйчници да направим, защото се съмнява за поликистозни яйчници. Пролактина и беше леко завишен. Предписа ни 6 км на ден ходене и хранителен режим. Поне 10 кг ни препоръча да отслабне 165 е висока и 73 кг тежи.

# 601
В София ли сте? Насочиха ли ви към конкретен детски гинеколог?
п.п. Моята дъщеря е много слаба, но пак си има ИР. Там е още по-сложно с храненето.

# 602
Не сме в София. В Пловдив ходим на лекар. Какво изследвахте, за да разберете че е с ИР? На нас ендото ни назначи 7-8 хормона: TSH, A-TRO/MAT/, LH, FSH, DHEA-s, пролактин, прогестерон и тестостерон. Като от тях пролактина е 480, а всички други са в нормални стойности. Но като съотношение на LH и FSH било нарушено, съответно 10.1 на 6.3

# 603
  • Пловдив
На мен лекарят ми стигна до извода за ИР именно заради съотношението LH към FSH. Отделно ми пусна и обременяване с инсулин и глюкоза.
Иначе и аз съм нормала - 165 на 50кг , но ограничих сладкото и вторите изследвания ми бяха по-добри. Преди можех да си хапна вафла за закуска, след обяд някой десерт, преди вечеря шоколад и след вечеря пак шоколад 😂 абе, прекалявала съм.
Но ако не пия достинекс, пролактинът пак тръгва нагоре.

# 604
На мен лекарят ми стигна до извода за ИР именно заради съотношението LH към FSH. Отделно ми пусна и обременяване с инсулин и глюкоза.
Иначе и аз съм нормала - 165 на 50кг , но ограничих сладкото и вторите изследвания ми бяха по-добри. Преди можех да си хапна вафла за закуска, след обяд някой десерт, преди вечеря шоколад и след вечеря пак шоколад 😂 абе, прекалявала съм.
Ох съвсем ме отчаяхте...Много се страхувам точно от такива проблеми с ИР и поликистозни яйчници...
Явно не се е метнала на мен, аз никога не съм имала такива проблеми.

# 605
Ох съвсем ме отчаяхте...Много се страхувам точно от такива проблеми с ИР и поликистозни яйчници...

Ще ви пиша на лични днес или утре, за да ви обясня. Не се шашкайте излишно, не е чак толкова страшно. Heart

# 606

Ще ви пиша на лични днес или утре, за да ви обясня. Не се шашкайте излишно, не е чак толкова страшно. Heart
Много ще съм ви благодарна!

# 607
  • Пловдив
Просто леко ограничаване в сладките храни и въглехидратите. Почти нищо не съм променила в начина си на живот. И аз малко се шашнах, но голям процент от младите жени имат подобни проблеми. Всичко ще си е наред.

# 608
При дъщеря ми никой не се наема да изпише нещо. Аз на своя глава не смея да я лекувам....ендото я изпраща на гинеколог, гинеколога на ендо...омагьосан кръг....АГ-то казва,че не е за противозачатъчни,ендото -  не изписва Достинекс. Предизвиква м. цикъл с Дуфастон през 3 месеца. Има една дебела папка с изследвания на всичко....от 5-6 год. само изследвания пуска,а резултат няма.

# 609
  • Пловдив
Съветвам ви да потърсите д-р Коларов в София. Той е ендо и АГ специалист.

# 610
Здравейте! След раждането се оказа, че пролактинът ми е трайно нисък и нямам нужда от Достинекс. Затова ще се радвам, ако на някой му върши работа, да му го подаря/да си поеме доставката.
Скрит текст:

# 611
Здравейте! След раждането се оказа, че пролактинът ми е трайно нисък и нямам нужда от Достинекс. Затова ще се радвам, ако на някой му върши работа, да му го подаря/да си поеме доставката.
Скрит текст:

Здравейте ако все още е наличен бих помолила за мен 🙂

# 612
Sunshine , наличен е. Пиши ми на лично съобщение Simple Smile

# 613
Скрит текст:

Здравейте, а имате ли аденом и ако да,то  смятате ли да правите контролен ЯМР?

# 614
Имах микроаденом, който открихме, когато бях на 17-18 г. Сега съм на 34. Преди десетина години при поредния контролен ямр се видя, че аденомът се е стопил. От тогава съм правила още два пъти ямр и все го няма. Преди раждането имах висок пролактин, който излизаше с малко над реф. стойности и заради това пих Достинекс. Лекарката пробва и с бромокриптин, но освен да ми пада кръвното, друго не стана. И това е моята история. От раждането преди година и три месеца съм изследвала 4-5 пъти пролактина във връзка с приема на Достинекс, но стойностите му все бяха около 200. Последният път беше преди месец във връзка с ин витро стимулация. Затова и реших да се разделя с тези хапчета, които ми донесоха от Турция. Дано не се налага, но ако отново имам проблеми с цикъла (което беше един от симптомите на високия ми пролактин), пак ще го изследвам. Но засега не намирам смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт