Вегетарианска тема - 15

• 33 225
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
Baby, и на мен ми стана интересно - защо мунг за В12? 🤔
В нас кьопоолу
Червена леща
Боб яхния
Веган баница
Спагети “Болонезе” със соева кайма
Бърза пица (върху бутертесто)
Бананово брауни с овесено брашно
Бухти от овес и нахут
Палачинки, пак от овес и нахут
Салати и плодове е ясно 🙂

# 646
Чушките реших да ги задуша с олио и ги направих с доматен сос Simple Smile

Помня, че Бети беше пуснала виган сирене със слънчогледови семки. Накой правил ли го е, но вместо грамаж да ми кажете кухненски лъжици колко от маята да сложа? Накиснала съм семките и ако до утре никой не сподели ще пробвам на око Simple Smile пък каквото стане това. Не е като да предозирам или да не сложа точната доза, нали?!

Вчера пак опекох в тиган кашу с индийски подправки и малко лют пипер на люспи. Много върви в нас тази комбинация.

Baby*
Ей сега ще измеря маята. По принцип няма да е голям проблем и да не е същото количество. 25 г са 6-7 с.л. приблизително равни.

Слънчогледово сирене

Аз не съм спряла да готвя, но все не остава време да пиша. Ето от последните дни.
Бамя- на салата, готвена и печена.
Зелен боб на салата
Едни скони с боровинки
Прясно зеле
Бавно печени домати, вече ги имам в изобилие в градината
Тиквена супа правих даже- тиквите Хокайдо подраниха тази година
Сладоледи всякакви. Ето и малко снимки с рецепти.

Пълнозърнест кекс с касис и лавандула

Може да видите видеото тук

Салата от тученица, бамя и домати

Печена бамя, сервирана по 2 начина

=http://vkusnosbety.blogspot.com/2020/09/blog-post_30.htmlТънка пица от червена леща- безглутенова

# 647
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бейби, кейла също има, както и ферм.продукти (кисело зеле, кимчи и т.н), но от храна трудно се пълнят западите, по-скоро е за поддръжка.
Аз взимам на капки.

Салата боб и домати
Таратор
Печени картофи

# 648
Салата от домати от градината- голяма наслада са! Вече масово са назрели.
Сарми от манголд
Боровинки, малини, круши, къпини и диня
Няколко неща, които не са за тук
Супа от бял боб с прясна чубрица и джоджен
Яйца по панагюрски с чесново мляко и полети с гхи с няколко пипера
Обърнати мъфини със смокини, без брашно

За утре мисля нещо с тиквички и разбира се домати.
Ще пусна и сладолед в машината.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 23:12 от BiankaD

# 649
# 650
  • Калифорния, САЩ
Гъби с масло на тиган.
Броколи с фъстъчен дресинг на тиган.
Млечна салата.
Препечени филии с масло и шарена сол.
Бисквитена торта с банани.
Круши и ягоди.

ДОПЪЛВАМ: картофено-морковени крокети.

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 23:49 от ir74

# 651
  • The QC to be!!!
В мунг боб има 0.0 Б12, пошегувах се! Започнах пак с хапчетата! От време на време като го проверявам доста ми е паднал. Ако не взимам витамините, кой знае до каква граница мога да го сваля. Ще трябва по сериозно да се обрзовам и да видя защо така става. ММ яде същото, но той и яде повече яйца (аз имам алергия, а ги обичам) и шоколад. Неговите нива са винаги по добре доста от моите.

Тези дни правих таратор, яйца с чушк и сирене, хумус, сварих варевица, но на никой не му се ядеше повече от 1 парче (освен папагала, той може и 5 да нагризе ако му ги оставим) и за това я направих на салата с маслини, лук и малко домати. Така се изяде много бързо.

Бианка, много благодаря! Mисля сложих само 4, хареса ни, употребих семките, но доста се заsтоя в хладилнинка. Май хумос ни харесва повече и на него ще сложа следващия път хранителна мая заради Б12 основно.

Вие колко често си следите Б12, и как го поддържате?

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 10:54 от Baby*

# 652
  • София
Бейби, Защо го мериш? Преди около 4 години мерих Б12 по препоръка на кожен доктор и се оказа в норма, но в долна граница. Пих по рецепта Б12 (на Солгар) . От тогава не съм го мерила.  Четох доста, че е важно как се набавя за да се усвои. Аз от животинските храни ям мляко. Яйца много рядко.
Днес пекох баница с яйца, козе сирене и настъргана тиквичка, отделно имах варени кочани царевица и яхния карфиол.

# 653
# 654
  • The QC to be!!!
Бейби, Защо го мериш?
Скрит текст:
Преди около 4 години мерих Б12 по препоръка на кожен доктор и се оказа в норма, но в долна граница. Пих по рецепта Б12 (на Солгар) . От тогава не съм го мерила.  Четох доста, че е важно как се набавя за да се усвои. Аз от животинските храни ям мляко. Яйца много рядко.
Днес пекох баница с яйца, козе сирене и настъргана тиквичка, отделно имах варени кочани царевица и яхния карфиол.
Благодаря за споделения опит! Защото от година се опитвам да намаля количеството млечни. Яйца обожавам, и мога само тях да ям по всякакъв начин! Но имам алергия. И понеже не взимам никакви други хр. добавки (от време на време преди съм взимала мултивитамини, по от нач на тази година ги спрях), последната 1.5 година го мерих 4 пъти. 1х беше ок, 3х беше в много ниска граница. А и от 2 години на сам, зрението ми се влоши, вече ползвам очила за компютъра, за това започнах да го следя по често.

# 655
Витамин Б12 трябва да е към горната граница.

Baby*, за зрението тествала ли си витамин А? Има хора, които не могат да преобразуват бета каротина в ретинол. Позната бивша веганка си беше докарала кокоша слепота и разни други проблеми.
Пъдпъдъчи яйца? Знам, че те са ок за хора с непоносимост към кокошите. Или само суров жълтък ако алергията е към белтъка? А има и други видове яйца. Simple Smile
Изобщо като се изключва дадена група храни е хубаво умно и разумно да се замести с друга. Иначе се трупат дефицити с времето.

Доял ми се е борш и днес ще спретна нещо подобно – имам червено цвекло, зеле, праз, моркови, картофи, грах, домати. Май ще сложа от всичко.

# 656
  • The QC to be!!!
Blеu благодаря за споделения опит. Вит А е ок. Не ми харесват пъдпъдъчените, но не съм яла от тях достатъчно да знам дали алергията ми ще се прояви. Патешки, гъши, щраусови с тях съм ок, но същите пъпчи ми се получава и от тях. Ще го вкарам с норма и след това ще трябва малко повечеко хр. мая да слагам в това и онова (взимам такава с вит Б12).

# 657
  • Русе
Крем супа от зеленчуци

# 658
Бихте ли ми припомнили какво готвите с пресни домати? Особено печено? По това време на годината не смогваме на продукцията.

# 659
Цитат
Бихте ли ми припомнили какво готвите с пресни домати? Особено печено? По това време на годината не смогваме на продукцията.
Доматена супа с пресечено яйце.
Доматена манджа-може да сложиш яйца, може и без тях.
Гювеч
Патладжани пармиджано
Домати с ориз
Доматен сос
Апетитка-с чорбаджийски чушки
Лютеница
Всичко може да се направи на фурна без супата-освен, ако не опечеш доматите предварително.

Общи условия

Активация на акаунт