Вегетарианска тема - 15

• 33 198
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
  • The QC to be!!!
изглеждат много вкусни, и прочетох рецептата, лесна. НО, яйцата си остават без термична обработка, така ли, сурови? Защо са необходими?

Ще го пробвам, но без яйцата, и мисля да сложа разни като какови капки зърна, за да е крънчи, изглежда много апетитен този сладолед и бърз за приготвяне.

В нас за последната седмица и нещо: чушки (от буркан) с бял сос, леща яхния с индийски подправки, яйца по панагюрски, гювечета, бърза торта от медовик блатове и пудинг (не се вари, само се разбърква с мляко) и добавих червени боровинки.

# 676
  • Русе
Салата от печени патладжани по корейски

# 677
  • София
Точно изпекох патладжани, които мислех да правя на мутабал, ама така като я гледам тази салата - много изкушаваща. С какво е овкусена?

# 678
  • Русе
Скрит текст:
Точно изпекох патладжани, които мислех да правя на мутабал, ама така като я гледам тази салата - много изкушаваща. С какво е овкусена?

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/09/blog-post.html

# 679
  • София
- Карфиол с 3 зърна, морков и лук с червен пипер, зехтин и девисил.
- Богата салата с градински домати, краставица, каламата, лук, чушка, чиа, тофу, настърган морков и сол.
- зеленчукови хлебчета с масло и варени яйца
Плодове пъпеш, праскови и тъмно грозде.

# 680
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Тарт с ябълки, лук и миризливо сирене
Зеленчуково къри с ориз
Оризови кюфтета
Пица Маргарита
Домати със сирене
Паста с песто Дженовезе
Бобено брауни

# 681
  • София
Бишкотена торта с боровинки, праскови и маскарпоне.
Онези патладжани станаха на мутабал. Новите ги сготвих на нещо средно между имамбаялдъ и италинаския стил меландзане алла пармиджана.
Салати най-различни.
Зелени смутита за вечеря за мен, всяко от които с целина, че е противовъзпалителна уж.

# 682
изглеждат много вкусни, и прочетох рецептата, лесна. НО, яйцата си остават без термична обработка, така ли, сурови? Защо са необходими?

Ще го пробвам, но без яйцата, и мисля да сложа разни като какови капки зърна, за да е крънчи, изглежда много апетитен този сладолед и бърз за приготвяне.

В нас за последната седмица и нещо: чушки (от буркан) с бял сос, леща яхния с индийски подправки, яйца по панагюрски, гювечета, бърза торта от медовик блатове и пудинг (не се вари, само се разбърква с мляко) и добавих червени боровинки.

Благодаря. Радвам се, че рецептата ви харесва.
При приготвянето на сладолед почти винаги използвам яйца, освен, когато не е веган.
Не съм пробвала да приготвям сладолед без яйца.
Споделете след като го приготвите как е станал.
Поздрави!

След дълго отсъствие се завръщам с нещо бързо и лесно:
Барчета с пукана елда

# 683
крем супа от праз и картофи
фелд салата с домати и краставици
задушен алабаш и броколи със сос Холандез
паста - с/без пармиджано, с/без сос....Stuck Out Tongue Closed Eyes
разядка с извара
чушки с яйца в тигана

за днес нямам още идея, имам един алабаш още и се чудя какво да го правя, че му се цупят вкъщи.

# 684
Wednesday28, направих твоите кюфтенца от тиквички! Много вкусни станаха, пак ще ги правя.
Само не разбрах дали в рецептата има яйце. Аз сложих едно.

През почивните дни готвих миди с ориз и домати, аламинутна пита със сирене и пиперки бюрек.

Да ви попитам дали приемате специални добавки с витамини и т.н. предвид вегетарианството.
Дъщеря ми от две години е вегетарианка. Не се храни много балансирано и пълноценно, предвид, че я мързи да си готви и да си съобразява режима, има и много неща, които не харесва да яде. Не яде боб, а той май е много полезен. Ограничава се от ориз и картофи. Но пък хапва сладко.

В момента се бори с хормонален дисбаланс.
Уж приема някакви комбинирани витамини за вегетарианци, но не знам дали са достатъчни.

Трябва ли специално да приема витамин В12 и фолиева киселина? Прочетох, че е добре да се приемат от хора, които не ядат месо.

# 685
  • София
Утро, ако се храни разнообразно с ядки, семена, зърнени храни, плодове и зеленчуци, млечна храна и яйца по моите малки познания не би трябвало да пие нищо. Моят опит е 30 години вегетарианка . Не ям нищо извън това което изброих. Преди време пих Б12 защото ми беше в норма, но близо до граничните стойности.
Днес- кафява гъста леща с морков и лук, чубрица, джоджен, салата розови домати с варено яйце, лук, чиа, краставица. Кюфтета от елда с два настъргани моркова, 2 яйца, лук и подправки. Пуканки, диня, кефир.
Уензди, как сте? Дай Боже здрави.

# 686
Споделям с вас този много вкусен галет със супер хрупкава коричка, в който вкючих всички сортове домати, които имам в градината си.Най-вкусният доматен галет
Препоръчвам ви да го опитате, аз го направих 4 пъти за 3 дни. На моите хора все не им стигаше и искаха пак.

и изпечен

И Веган кюфтета с магданоз

тук като част от бургер

а тук върху табуле

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 14:13 от BiankaD

# 687
# 688
BiankaD, много вкусно изглежда!
Но не се отваря рецептата!

Утро, ако се храни разнообразно с ядки, семена, зърнени храни, плодове и зеленчуци, млечна храна и яйца по моите малки познания не би трябвало да пие нищо.
Скрит текст:
Моят опит е 30 години вегетарианка . Не ям нищо извън това което изброих. Преди време пих Б12 защото ми беше в норма, но близо до граничните стойности.
Днес- кафява гъста леща с морков и лук, чубрица, джоджен, салата розови домати с варено яйце, лук, чиа, краставица. Кюфтета от елда с два настъргани моркова, 2 яйца, лук и подправки. Пуканки, диня, кефир.
Уензди, как сте? Дай Боже здрави.

Там е работата, че не се храни така. На теория й е ясно, но на практика не го прилага. Къде няма време, къде не й се занимава. Единствено яйца от изброеното консумира по-често.

# 689
За мен ядките са най-елементарното решение за междинно хранене - лесно преносими, трайни, не цапат. Да си сложи микс в чантата. Вкъщи да има микс от семена и да ръси върху салати, супи или каквото яде.

Вчера правих пай, тестото от картофи и нахутено брашно. Плънката: праз, манголд и яйца. Много добре стана.
Безглутенов тарт Татън
Варих и просо, днес една част ще стане на кремче, другата на супа или кюфтета.

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 10:09 от asyalein

Общи условия

Активация на акаунт