Технически паспорт на сграда

• 10 450
  • 213
  •   1
Отговори
# 180
Талона на колата през десет години го обновяваш ли. Дрънци обновяваш.
Ще ми сравнява талона с тоя тъп паспорт...

# 181
  • София
Ама тоя талон трябва да се подновява периодично ли? Anguished

# 182
Много ме вълнува и мен въпроса с ангажимента на Общината. Преди няколко дни отидох до нашата община, за  разяснение и няколко въпроса за глобите след неиздаване на тп- все пак трябва да се обясни на всички какви ще са последствията. Директно ме отрязаха, че те нямат нищо общо и край. Ако от общината бяха направили някакви разяснителни кампании през годините, съседката баба Мара на 80 год. нямаше сега да се чуди откъде да изкара 500 лв. за тази глупост...

# 183
Абе глупости всичко ще е формално, набързо и няма никой да си поправи нанесените щети. Те не могат да ги обследват, каму ли после да проверят дали са изпълнени предписанията. Има хора в чужбина на които жилищата им стоят заключени с години. Бабите на село едвам лекарства си купуват, каму ли за паспорти да мислят. Трябва има някакъв механизъм по който да се случат нещата ефективно или пак ще си е едно събиране на пари от който могат.Накрая и срока ще изпуснат и глобите към ЕС ще си платят...

# 184
Цитат
Николай Нанков: Ще отложим паспортизацията на сградите с поне 2 години

Пандемия не е точното време, в което да добавяме още една грижа към всекидневието на българите. Затова в ГЕРБ предлагаме отново да бъде удължен с поне 2 години срокът, в който собствениците на жилища следва да се погрижат за изготвяне на технически паспорти на сградите, в които са имотите им. Това написа във фейсбук профила си зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

В управленската си програма поемаме ангажимент за осигуряване на бюджетни средства за подпомагане на процеса на паспортизация. Ще се създаде специален фонд. Обмисляме и въвеждане на етапност в новите срокове за различните строежи в зависимост от големината и спецификата им и предпоставката да създадат опасност за живеeщите в тях, написа още Нанков.

Изискването за технически паспорти на сградния фонд е от 2006 г. и сроковете са били удължавани четири пъти. Това са значими документи, които отразяват техническото състояние на конструкцията, инсталациите и пр. Качествено подготвените технически паспорти ще осигурят професионална експертна информация, която да подпомогне гражданите при планиране на управлението и поддържането на техните жилищни сгради. Затова не трябва да се изработват под натиска на изтичащия срок, завършва поста си Нанков.

https://nova.bg/news/view/2021/03/15/319259/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D … 0%B8%D1%82%D0%B5/

# 185
  • Варна
Предизборна агитация. Много прозрачна при това.

# 186
Че е агитация - така е.
Но и нямат друг избор, освен да удължат, след това пак и т.н.

# 187
  • София
Чудно защо, след като тази наредба съществува от 14 години, от които те са на власт 11, сега се сетиха за всичко това:
Цитат
В управленската си програма поемаме ангажимент за осигуряване на бюджетни средства за подпомагане на процеса на паспортизация. Ще се създаде специален фонд. Обмисляме и въвеждане на етапност в новите срокове за различните строежи в зависимост от големината и спецификата им и предпоставката да създадат опасност за живеeщите в тях, написа още Нанков.
Както и да е, няма да превръщам темата в политическа.

# 188
  • Варна
Това е обещание на ГЕРБ. Първо, не се знае дали ще спечелят. Второ, не се знае дали ще го изпълнят. Трето, цените ще са бая по-високи. Грам не им вярвам аз.

Защото, милинка, се целят в гласове.

# 189
Чудно защо, след като тази наредба съществува от 14 години, от които те са на власт 11, сега се сетиха за всичко това:
Цитат
Както и да е, няма да превръщам темата в политическа.
Казуса беше много добре оплзотворен!
За съжаление много хора ще им се хванат пак на въдицата!

# 190
# 191
  • Варна
Последно май и Боко тиквата се изцепи, че спират паспортизацията и държавата ще помага. Дреме ми на мен, че държавата ще ми помогне с 20-30 лв като тогава паспорта ми сигурно ще е поне 5 пъти по-скъп от сега.

# 192
Бойко пък кога е правил нещо за хората? Приказва, че е така ама са измислили как да се нагушат с пари от цялата работа, през разни фирми и проектантски бюра...

# 193
  • София
Цитат
Предвижда се също и създаване на специален фонд, финансиран със средства от държавния бюджет, който да подпомогне процеса на паспортизация на сградите.
Е как да не удължат срока с още 2 години.... Приятен фонд, усвоявания, фирми за паспортизация, нещо ала саниране 2...

# 194
Абе то и временната мярка със заплащането на  болничните от времето на Симеон Дянков, гледам бая постоянна стана.... Та такива ми ти работи. Лъжци някакви и електорат някакъв...

Общи условия

Активация на акаунт