Частни училища-информативно-дискусионна тема 46

• 67 870
  • 956
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Аз наистина не си представям какви презентации биха могли да направят деца в първи клас сами, че дори и във втори и трети, но хайде, там може би все пак могат да се намерят и такива, които да сътворят нещо с минимална помощ от родител.

# 331
Аз наистина не си представям какви презентации биха могли да направят деца в първи клас сами, че дори и във втори и трети, но хайде, там може би все пак могат да се намерят и такива, които да сътворят нещо с минимална помощ от родител.
Onna, права си. Така че, нещата може и да се променят за в бъдеще. Както казах, на този етап съм доволна от избора, който направихме.

# 332
  • Пловдив/София
Е стига де, презентации не значи powerpoint, може да означава всичко- например да нарисуват любимото си животно и всеки да излезе да разкаже за него пред другите. Идеята е просто да се учат да разказват, говорят пред хора. Втори клас например умират от срам все още, дори отличниците, да покажат нещо и да кажат три думи за него. За да се разчупят е добре още от предучилищна да им се говори за "представяне" на нещо си. Това е идеята на "проектите", които са рисуване и сглобяване, не нещо уау. Според мен се прави в повечето ЧУ това, или поне се надявам. Че и в някои ДУ.

# 333
Интересувам се от предучилищната група в Светилник, Младост 1 и дали приемат деца със СОП, не открих в страниците назад инфо.

# 334
  • в страната на чудесата
Какъв е сега тоя светилник? Евангелистите ли се прекръстиха?

# 335
  • София
Какъв е сега тоя светилник? Евангелистите ли се прекръстиха?
Да,преди 2-3 години още като направиха началното училище.
Помбер, мисля че в темата не пишат родители с деца в това училище. Ако запишете детето там ще се радваме да споделяте информация тук

# 336
ЧНУ "Светилник" се казва, има го в началната страница.

Какви евангелисти, бре, не са се заявили като такива в сайта, тцтцтц.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 18:58 от помбер

# 337
  • София
Йоана, много се радвам, че сте намерили вашето училище и много ценя включванията с информация директно от хора с деца в КО.

Хана, ако знаеш колко хора търсихме училище с акедемичен подход и няколко дни в разчупена среда, ама Нъц. Ако намерите, непременно разкажи.

Проекти при нас се правят доста. Бодяха картоф с клечки за зъби и се къпеха с него. Садихме бобчета на тъмно и светло, разказваха децата коя планета или спътник от Слънчевата система искат да видят, ако могат. Научи се само на "Ok google, show me .. " . Не знае Powerpoint да работи, но е виждало. Идеята е спокойно да разказват и да не се притесняват. Честно казано, като дойде момента, за да се разкаже за проект, всяко едно дете напира да разкаже за своя (това от ДО), но и в клас било така според детето ми.

# 338
  • в страната на чудесата
Евангелистите сме ги обсъждали доста тук. Те си сменят често името. Бяха куест, после някакви щастливи хора, сега светилник...

За дете със СОП проверете и Светлина, имат добри индивидуални програми. Поне в религиозен план са стрейт Simple Smile

# 339
  • София
Евангелистите сме ги обсъждали доста тук. Те си сменят често името. Бяха куест, после някакви щастливи хора, сега светилник...

За дете със СОП проверете и Светлина, имат добри индивидуални програми. Поне в религиозен план са стрейт Simple Smile
Лейка Куест са други, те сега са в Дружба

# 340
  • в страната на чудесата
Ох, извинявам се тогава.

# 341
  • София
Рейни, как така са се къпали с набоден картоф? Joy

Според мен това стандартен тип училище с включени няколко дни седмично за разходки е приложимо само до ПУК най-много. След това наистина си има доста неща по програма, за които не би останало време.

# 342
  • Отвъд алеята зад шкафа
В Иззи как вървят нещата? Направиха ли 2 години вече? С новата сграда какво се случва? На сайта видях, че имат прием до 6 клас включително, което значи, че след 2 години ще изкарат седмокласници на НВО.

# 343
  • София
Два въпроса от любопитство да задам.
Първият за училището към една прелатура и въобще има ли го, нали друго ЧУ отиде в тяхната сграда?
Втори въпрос, че ме заинтригувахте с тези евангелисти - за кое училище става въпрос?
Въобще предвид факта, че за щастие у нас образованието е светско, не знам как точно се разрешават такива образователни институции; но пък живо ме вълнува става ли аджеба ясен уклонът им от официалния им сайт.
ПП: за тези, дето се финансират от Опус Деи нещо не си личеше от пръв поглед, доколкото помня.

# 344

Всъщност могат Simple Smile Дори Powerpoint или подобни Simple Smile Достатъчно е някой да им покаже и попиват веднага новите умения. Нашият второкласник, заедно с друго другарче от класа, правиха Google Slides презентация за пред класа - картинка и текст, цели 3 слайда. Иначе сам си прави "проекти" като представяне на Васил Левски, Здравословно меню по Околен свят, някакви хартиени проекти от Pinterest. Еее, толкова е на вие с качеството, че не бих казала, че представянето му е атрактивно или професионално, но е много горд, че сам се справя и сам си открива информацията. Google търсене и Google Translate Са му първи помощници Grinning

Общи условия

Активация на акаунт