Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 366
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 120
Някой трие неудобните въпроси към авторите на подписката. Ще го преформулирам -
Каква цена вие сте говоти да платите за удобството си да се мине отново изцяло на ПО, вместо ДО? Или се надявате да пострадат само други хора?

Напомням, че темата не е за подписката. Тя беше пусната тук не с цел обсъждане, а да достигне до повече хора. Всеки е свободен да я подпише или не.
Въпросите не са неудобни. Те не са по темата.
Вие сте свободни да направите своя подписка, контра писмо и каквото намерите за добре.
Темата за цената, която всеки е готов да плати, за лични трагедии, за болници, за страданието на хората и т.н. не е за тук.

# 121
  • Варна
Е няма как едното да е равнопоставено на другото, защото едното е противоепидемична мярка, а не просто опция за удобство. По същата логика ресторантьорите можеха да кажат "никой не е длъжен да ходи на ресторант, защо ни затваряте". Ами защото при една силна вълна на болни всички сме потърпевши, а не само тези, дето се черпят в баровете. Та и за училищата същата работа. Никой не иска да държи детето си на ДО до пълнолетие, престанете с тези преувеличения. ДО е компромис, който се налага в тази трудна ситуация, а не е въведено за нечий кеф. На всяка страница сигурно се повтаря едно и също, не ви ли писна?

# 122
След като е пуснато мнение за подписката, няма основание да има изискване то да не бъде коментирано.
За да имаме поне 2-3 месеца присъствено обучение точно тази учебна година, мисля че исканията трябва да са други. Сега е моментът да се натисне кривата, за да се спре турбулентното нарастване, а това видяхме как е най-ефективно. И все пак добре, че решенията се взимат от експерти.

# 123
Аз съм за ПО, но ноември месец крещях защо, за Бога, не пускат учениците ДО. Признавам си, беше ме страх за децата ми. Те чакат по спирки, пътуват по автобуси... все заобиколени от непознати хора.
Идеята на министерството за ротацията ми харесва. Мисля че това е някакъв компромисен вариант за радетелите на двете крайности.

# 124
  • Варна
Не виждам как може да е било по-поносимо като нямаше абсолютно никаква подготовка и се случи буквално от днес за утре. Как тогава са постигнали неща, които не успяват сега с всичките платформи, опит и УЖ предварителни очаквания, че ще се стигне до ДО?

# 125
Не знам, аз лично отчитам, че моите благодарение на ДО имаха много повече спокойствие и време да се подготвят за НВО след 7 клас. И това не е само мое мнение. В никакъв случай, обаче, не го подкрепям като основна форма на обучение, освен в изключителни ситуации, като тази.

# 126
  • sofia
Според мен тази подписка, която бе пусната днес е пълна глупост. Дори и ДО да губи своята ефективност, нито имаме някаква информация за втората ротация, нито желаем да вдигнем още повече случайте, тъй като сега си има пик и това е очебодно. Мисля, че е никак уместно в този момент да се организират подобни бунтарски изпълнения, тъй като първо никой няма да послуша отправящите ( както се случи и предния път) и второ учителите масово не искат да обучават присъствено и няма да позволят това да се случи.

# 127
Някой трие неудобните въпроси към авторите на подписката. Ще го преформулирам -
Каква цена вие сте говоти да платите за удобството си да се мине отново изцяло на ПО, вместо ДО? Или се надявате да пострадат само други хора?

Напомням, че темата не е за подписката. Тя беше пусната тук не с цел обсъждане, а да достигне до повече хора. Всеки е свободен да я подпише или не.
Въпросите не са неудобни. Те не са по темата.
Вие сте свободни да направите своя подписка, контра писмо и каквото намерите за добре.
Темата за цената, която всеки е готов да плати, за лични трагедии, за болници, за страданието на хората и т.н. не е за тук.

Интересно как подписка, касаеща ДО не е по темата в тема за ДО... Ми защо я пускате тук изобщо, като не е по темата, или в пуснете и други теми, които не са и по темата, във всяка тема във форума,. Например дето се обсъждат кръчмите и екскурзиите, там също не е по темата, но ще достигне до хора, които ще я подпишат.

След като ни представяте такъв документ, съвсем редно е да се коментира съдържанието в него.

Ако подписката не е по темата, моля модераторите да я изтрият .

# 128
В нашето училище, когато осмокласникът ми беше за своята ротация - с маски са всички, прозорците са постоянно отворени, някои от часовете, тези по БЕЛ, ги караха в близкия парк. От днес шестокласникът е на училище. Били са отново всички с маски, на отворени прозорци. Отсъстващи няма, нито деца, нито учители. Малките нямам идея как учат. Сутрин ги виждам, че отиват с маски към училище, живея почти до него. Дали и в часовете са с маски не знам, но те са присъствено от началото на януари и за тези два месеца няма карантиниране клас. Есента имаше.

# 129
Щом причината и следствието нямат нищо общо, ясно. Темата е само за ДО и ПО, не е важно защо изобщо се появи ДО.
Ако по времето, когато аз съм ходила на училище имаше ДО, то бих била много щастлива. Това е по темата, нали така?

# 130
ra2, постът ти даваше решенията, които се търсят от групата настояваща за ПО по време на повишаване на заболяваемостта. Жалко, че модераторите го изтриха. Сега пак групата ще е недоволна, че не са предложени решения...

# 131
Такаааа
Първи ден ПО - всичко е нормално за присъстващите, но не и за децата оставени на ОЕСР...
Близко дете е имало някакви часове, по някаква програма, с някакви учители... После трябва да навакса материала, който е за неговия клас - да си научи уроците, да измоли планове, да измоли домашни задания...
Ей това е избора, който тук се спряга (повръщащо зелено човече)

# 132
  • София
Според мен тази подписка, която бе пусната днес е пълна глупост. Дори и ДО да губи своята ефективност, нито имаме някаква информация за втората ротация, нито желаем да вдигнем още повече случайте, тъй като сега си има пик и това е очебодно. Мисля, че е никак уместно в този момент да се организират подобни бунтарски изпълнения, тъй като първо никой няма да послуша отправящите ( както се случи и предния път) и второ учителите масово не искат да обучават присъствено и няма да позволят това да се случи.
Без излишно задълбаване в другото - имам въпрос САМО към болднатото. Как пък разбрахте какво искат или не искат масово учителите? Дори и да е вярно, че масово искат едно или друго (което едва ли е така,  понеже има предостатъчно застъпници и на двете позиции както тук примерно, така и в реала), кое Ви кара да мислите, че не биха позволили заради това  свое убеждение да се случи обратното. Все едно някой ги пита, вслушва се в тяхното мнение и най-вече все едно имат инструментариума да възпрепятстват/повлияят на нечии решения...

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 00:53 от пенсионирана русалка

# 133
В медиите постоянно излизат заглавия от типа "Учители против присъственото обучение". Когато се прочете статията става ясно, че се говори за група от учители, не за всички, но колко от нас четат всяка статия, която Фейсбук им предложи? И така се остава с впечатлението, че учителите си стоят у дома, нищо не правят, но получават заплати. Поради тази причина и не искат да се връщат на работа, не искат да се ваксинират и общо взето само пищят колко опасна е пандемията. Това мнение се наслагва в публичното пространство за учителите.

# 134
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, медиите си пускат чиста пропаганда. Хващат едни "опорки" и от сутрин до вечер карат под тях. Не канят гости с друго мнение, ако случайно някой се опита да каже нещо различно, го прекъсват и пак задълбават по партийна линия. Медиите виреят най-добре, когато има смърт, бедствие, ужаси, страхове. Това ги храни.

Няма да забравя първия ден от връщането на децата в училище преди месец. Репортажът по ТВ беше от едно момиченце, което ревеше, на въпроса защо, отговори "Заааащото мееее е страх"! WTF!

Общи условия

Активация на акаунт