Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 968
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 255
  • София
В нашето училище има   деца на ДО.Само от начален етап са между 8 и 10 деца.И от класа на дъщеря ми има 2.Учат си синхронно с класа,в реално време както когато са всички на ДО.Но като цяло са 0,02% от всички деца.На всеки,който е подал молба за ДО  му е съдействано за това.
И в класа на сина ми е същото. Едното дете въобще не се върна присъствено този срок. Който не е поискал ДО, той не го е получил. Където има проблем, трябва да се решава локално, а не да се прецакват всички ученици с ДО.

# 256
Да, има възможност за избор, но не всички, пожелали ДО, имат късмета и да го получат. То не са възражения от страна на учители, откровени лъжи от страна на директори, интернетът в училище бил лош, пък учителят си изразходвал мобилните данни още на първо число от месеца и други бисери.
Ами борете се срещу тези неуредици, а не срещу присъственото.
В училището на сина ми интернетът наистина е слаб, но това не пречи на ДО.
Някои сме се преборили, в това число и аз ( но трябва да се прочете назад в темите, усилие си е все пак), въпросът е, че училищните власти се опитват да минават по най-тънкото съпротивление, включително да действат със заплахи в малките населени места.

# 257
  • София
Както казах  - в тези случаи нека усилията да се насочат към локално решаване на съответния проблем, а не всички ученици да се прецакват с ДО.

# 258
Спомнете си, когато вие сте били млади - били сте свободни (колкото и клиширано да звучи), живот без пандемични ограничения, излизания, партита - неща, които са абсолютно нормални за всички млади хора.
По мое време течеше приватизация-затваряне на всички предприятия. Хората масово оставаха без работа.  ограниченията бяха материални ефекта-същия. За младите хора около мен първа и най-важна цел в живота ни стана отвоюването на материална стабилност. Партитата мога да ги преброя на пръстите на едната си ръка .

# 259
Както написах, това са изборите. Хората се борят, аз пък да попитам като темата е за дистанционно обучение, а не ДО срещу ПО, какви са тия вопли как били прецакани желаещите ПО. Следя внимателно мненията на потребители, които споделят за коренна разлика при провеждане на ДО за целия клас и за отделни ученици. Факт е, че училищните власти все повече се стремят към набиване на канчета. И това е само едната част от въпроса за изборите ни.

# 260
Въпросът трябва да се сведе до това готови ли сме да поемем рисковете и последиците при евентуално и потенциално завръщане на всички ученици в класните стаи. Мисля, че всички сме наясно, че риск след подобно решение има, при това сериозен - не само за възрастните, а и за децата, защото новите щамове атакуват доста агресивно и децата.

Скрит текст:
Не живеем в нормален свят, за съжаление. Масово хората започнаха да развиват психични разстройства - паник атаки, генерализирана тревожност, обсесивно-компулсивно разстройство и прочие. Това всичкото е вследствие на отнетата възможност за социализация и реални, живи контакти. Това го казвам като човек, който по принцип е за ДО в извънредно положение като сегашното. Но не мога да си затворя очите за травмите, които нанася сегашният ни начин на живот, който е непълноценен. Имаме познато семейство психолози, които казаха, че психичните проблеми са зачестили при всички възрасти - не само при деца, но и при възрастни. Да, на теория имаме възможност да комуникираме виртуално, но на практика - доколко пълноценен е всъщност този контакт? Не се замисляме всъщност, че сега се оформят светогледът и психиката на цяло едно поколение и че ако се нанесат поражения там, то всички останали са обречени в бъдеще, защото ще се разчита точно на това поколение от деца и юноши, които растат в такива ненормални условия. Да, наясно съм, че светът е преживявал много по-големи катастрофи - природни бедствия, войни, но тогава хората са били други, възприятията са били други, сега живеем в "модерен" свят, ако мога така да го нарека.
Аз също апелирах за стоене вкъщи, за да може да се ограничат смъртните случаи, доколкото е възможно, но мисля, че нещата излизат вече извън всякакъв контрол. Не се вижда кога ще можем да се завърнем отново към нормалността, прогнози няма, отговорност никой не желае да поеме. И какво ни остава? Да се затворим вкъщи, да се примирим? Имам чувството, че след време, когато всичко това отмине, ще живеем като едни депресирани хора с вече попреминала младост.

Скрит текст:
Не желая да звуча като егоистка, която мисли само за себе си, защото месеци наред апелирах за ДО, проявявах съчувствие и състрадание към всички, мислех за хората в болниците, ограничавах собствени социални контакти, но смятам, че вече се минават граници на човешкото търпение. Реалистка съм и смятам, че дълго още ще продължи ДО - не само за ученици, но и за студенти. Все пак държах да си изкажа мнението, което се промени до известна степен, но не до крайност. Още се ограничавам, още мисля за другите в името на общото благо, но докога?

Така си е, на моменти е доста отчайващо положението, макар че ваксините дават някаква надежда.

Но да се затваряте вкъщи е съвсем излишно, ей го дей Балкана. Лек за всяка депресия.

# 261
Факт е, че училищните власти все повече се стремят към набиване на канчета.
Абсолютно! Упражнява се натиск през децата към промяна на мнението на желаещите ПО родители. Чета по темите от различните набори редовни оплаквания от излишно натоварване в училище - контролни, изпитвания, физическо натоварване в час по ФВС... Механизъм, с който да не се недоволства от ДО.

Ето защо когато се иска връщане на децата ПО е редно преди това да се помисли как да се поиска и какво да се предложи за обсъждане. Какво да се предложи като компромис от двете страни за да е работещо решение, а не едното голо искам щото искам и имам право да искам щото и всички други искат... То може, разбира се, но не е ефективно и явно води до тормоз над децата.

# 262
  • София
То докато се поиска и обсъди..ще свърши учебната година.Просто твърде дълго изчаквахме да се прояви здрав разум и   може би имахме надежда да се изместят приоритетите( ако не могат  сами  управляващите, то поне гледайки от други страни , че това да им донесе червена точка в политическия рейтинг)

# 263
Всички тези други решения струват пари, това вече отдавна стана ясно.

# 264
Всички тези други решения струват пари, това вече отдавна стана ясно.
Така е, никой не го оспорва този факт. Ще спре да "строи" магистрали, от които повече от половината се прибира в задния джоб, след което пропадат както магистрали, така и метростанции, и ще се намерят пари. Ама воля и желание няма да се намерят... Иначе принципът му е - аз много искам, ама нямам желание...

# 265
  • European Union
Ако човек чете със закъснение, е доста трудно да проследи цялата дискусия. Някакви мнения висят в нищото, отговори на мнения, които вече ги няма, натоварващо е.

Истината е, че всеки гледа от собствената камбанария и не го е грижа за околните. Интересно е да се проследи как хора, които в началото са се страхували от вируса и са били повече за ДО, сега са го изкарали по някакъв начин или децата им имат антитела и са най-върлите привърженици на ПО. И изобщо егоизъм замаскиран като грижа за цели поколения деца или възрастни.

# 266
Само един въпрос към организаторите на писмото. Как точно ще бойкотирате дистанционното обучение?
Ще спрете нета на учителите или този на децата, които ще останат в час? Ще хакнете зуум или гугъл мийт? Joy

# 267
Само един въпрос към организаторите на писмото. Как точно ще бойкотирате дистанционното обучение?
Ще спрете нета на учителите или този на децата, които ще останат в час? Ще хакнете зуум или гугъл мийт? Joy

Бойкотира се чрез собствени действия, а не чрез ограничаване правата на другите.
В случая се спира собствения нет или детето просто не влиза час.

# 268
Детето продължава ДО по желание. За да намалим напрежението от струпване на 3 поколения в една тясна къща, възнамерявам след пролетната ваканция да продължим с ДО от друго населено място, в голяма къща с двор. ПО не ми дава възможност да разредим бройката живеещи на единица площ, това е най-новият бонус за нас от ситуацията. Подкрепям ДО по много причини, дълбокото ми вътрешно убеждение е, че това е далеч по-добрата форма на обучение. Надявам се и след края на пандемията да остане вариант за ДО, ако трябва, нещо като задочните обучения във ВУЗ- с очни и присъствени проверки на знанията.
Случилото се от снощи тук ме връща към една стара крилата фраза: "всяка крива линя, успоредна на партийната, е права".
Разсъжднието за свободата- вътрешна и външна е много точно и вярно.
А обстановката няма да обсъждаме. Дори думата епидемична също. Не е по същество. Не е проява на добър тон.

# 269
  • Варна
Бойкотира се чрез собствени действия, а не чрез ограничаване правата на другите.
В случая се спира собствения нет или детето просто не влиза час.
И кой е най-потърпевшият от това? Да спра достъпа на детето си до онлайн обучението ей така от инат е просто... дори не мога да си представя колко трябва да съм изтрещяла, за да го направя.

Общи условия

Активация на акаунт