Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 84 129
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 495
https://plevenzapleven.bg/blog/2021/03/10/%d0%b2-%d0%bf%d0%bb%d0 … %b0%d1%82-258270/
------------------------------
Учениците от 5 до 12 клас в град Плевен преминават изцяло на онлайн обучение от 15 март, понеделник. Това е една от противоепидемичните мерки, взети на днешното извънредно заседание на Областния оперативен кризисен щаб за борба с коронавируса. От утре затварят моловете, които са три на територията на Плевен, спират се всички извънкласни занимания, провеждането на масови мероприятия, концерти, театрални представления, изложби, ограничава се работното време на ресторантите до 22 часа, преустановяват се посещенията във фитнесите, разясни зам.-областният управител д-р Красимир Трифонов. В моловете ще могат да работят само аптеки, хранителни магазини, офиси на банки и мобилни оператори.
---------------------------------

Затварят големите ученици и моловете в Плевен - неясно докога. За София поне предложението е с някакъв срок, докато при нас няма такъв. Честито на "печелившите". Жалко за седмокласниците и дванадесетокласниците, дано да се справят с изпитите въпреки трудностите. Simple Smile

# 496
  • Варна
Ами докато обстановката се нормализира. Не знам какъв е смисълът да заявят някакъв срок като не е ясно дали ще бъде достатъчен. И в София ако затворят няма да е само за 2 седмици, нищо че предложението е такова. Тепърва ще зазляват нещата.

# 497
  • София
Първо, защото трябва да бъде посочен срок във всеки документ. Второ, за да имат търпение и надежда хората, че след този срок всичко ще е по старому. После пак срок. Не може да е безсрочно.

# 498
  • Варна
Ами то в окончателния документ може да има срок, тук четем вестникарска статия все пак, няма нужда от законово оформление. Последното изречение гласи: Очаквайте пълната заповед на директора на РЗИ – Плевен!
Доста ме обнадеждава това, че в няколко града вече има заповеди, т.е. престрашиха се РЗИ-тата. Четох за Ямбол, Благоевград, Бургас, София, ето и Плевен.

# 499
Темата все още е за ДО...
А то липсва!
От понеделник щерката е в клас "карантина".
В понеделник имаше едно включване с преподавател, който си кара урок с клас, който е доста назад от класа на МД(моята дъщеря).
Вторник пак имаше нещо такова.
Сряда... същото нищо...
Решаваме здраво уравнения, поне да уплътни времето, че и да ги научи. В учебника няма урок за упражнение... Мъка
Но поне от училището качиха линковете за консултации, та ще търси някои учители и да "пълни дупки". Поне учителката по БЕЛ е страхотна и дори в момента са на консултация (само МД и едно момченце се възползват всяка седмица по 1-2 пъти).
Мисълта ми е: който е на ДО да си търси консултации, въпреки че някои учители се стараят да шикалкавят.

# 500
И аз като желаеща ДО, се ядосвам на тези решения. Можеха поне 5-7 клас да оставят ПО. На децата са засегнати права. А от пенсионерите не можаха да изискат ходене в магазин само в коридори. Не можаха да ги призоват да избягват градски транспорт, както е например в Швеция. Наистина най- евтиното и лесното.

# 501
В София пак става тегаво. Сутринта ми се наложи да посетя болница(ваксинация), ами лекарите  се стягат за ноемврийските истории, но този път тръгват от повече хоспитализирани.  И те се измориха, как ще се справят не знам.
Дано да се размине по някакво чудо...

По повод на ДО, почвам да се съмнявам, че ще ни огрее следващата ротация.

# 502
Уиш, 20-ти октомври?!? Много лошо. Много.
Дам, синът ми от 26ти октомври има 4 присъствени дни. И за момента не се очертават повече, даже и врътки да има ще го хване найййй-рано май месец като гледам...
Ама то 9 клас е 9тата дупка на образованието явно Simple Smile Simple Smile Така че ще оцелее и без ПО.. Добре че специалните им предмети не изискват физическо присъствие даже се справят по-добре така Simple Smile

Днес г-жата на дребната съобщи, че има няколко карантинирани класа в училището (начално е) и от утре да сме по-стриктни с маските и дезинфектантите...

# 503
  • София
Уиш, 20-ти октомври?!? Много лошо. Много.
Дам, синът ми от 26ти октомври има 4 присъствени дни.
Скрит текст:
И за момента не се очертават повече, даже и врътки да има ще го хване найййй-рано май месец като гледам...
Ама то 9 клас е 9тата дупка на образованието явно Simple Smile Simple Smile Така че ще оцелее и без ПО.. Добре че специалните им предмети не изискват физическо присъствие даже се справят по-добре така Simple Smile

Днес г-жата на дребната съобщи, че има няколко карантинирани класа в училището (начално е) и от утре да сме по-стриктни с маските и дезинфектантите...
А края на миналата година аз се оплаквах и беснях, че синът ми е на ДО за няколко седмици. Той поне от началото на януари е на училище.

# 504
  • София
E същото е при нас - от другата страна на Витошка. Преподавателите по испански са двама. Едниният е директора. Той си е поел 8 клас. А останалите "духаме супата".

# 505
magi_sveta, не е проблема в отговорността на родителя.
Казвала съм, че съм изключително доволна от ДО в училището на МД. Имат всички часове (вкл. Музика, ТП, Физическо).
Но сега, когато тя е в клас "карантина" е чиста загуба на време. Не вижда своите учители, преподават се уроци, които класа е минал, не може да се включва в обсъждания или да отговаря на въпроси, не я изпитват, няма тестове....

# 506
Когато подадеш заявление за ДО, твоето дете става различно и ти поемаш отговорност за избора си. Защо само твоето да е на ДО, като може всички... Защо тази отговорност да е твоя, като може да е обща (т.е. ничия)...
Като човек възползвал се от възможността за ДО, при това без каквито и да било претенции какво  точно обучение ще получим, мога да кажа че това въобще не е вярно. Отговорността за обучението на детето ми , според  действащата конституция си е на родителя и на никой друг. Никога не съм имала каквито и да било претенции към ограничаване правата на другите граждани. Възразявам единствено срещу ограничаването на правото на лечение.

Тези дни получихме първите предварителни резултати от присъствени изпити  по  извънкласното обучение от разстояние по езици  за ниво. Най-ниско оценения модул е 89%, като няколко модула са оценени на 100%.
На практика това означава не повече от 10% от самия максимум и то само по един от модулите по единия език.
 Излиза, че има начин ДО да не е непременно пълна нула.
Не сме дали заявка за явяване на матура по език, защото основния и първи, не е този, който се изучава в училище, а и не видяхме смисъл МОН да оценява нещо, за което няма никакви заслуги.
 Надявам се да се опазим здрави до матурите. От това , а не от формата на обучение до тогава ще зависи представянето ни.
Като гражданин желаещ максимално бързо да се върнем към нормалността не пропуснах нито една, колкото и малко обещаваща да е,  възможност  за достъп до ваксинация без претенции за вида на ваксината. Докато това стане факт,( надявам се скоро), съвестно  спазвам точната рецепта от обявените мерки.

# 507
  • София
Цитат
Това ми изглежда като да липсват учители, все пак половината часове да не са проведени по толкова предмети.
По руски си има учител, който не умеел да работи с Тиймс, затова сме асинхронно вече една година... По немски просто така често си липсва преподавателят. Ефект от писане до ръководство и РУО няма. По математика часът е "Отворете на страница ... и си препишете зеленото поле"... след 15 минути "ако сте готови решете задача 1б"... след още 15 минути "Решихте ли буква б на първа задача", "добре, останалите задачи са за домашна"...

И не, не съм безсмъртна, отдавна съм приела, че всъщност съм НЕИЗБЕЖНО И ВНЕЗАПНО смъртна.

# 508
Ужасно и при това в толкова елитна гимназия.

# 509
Ами той процеса с консултациите е предмет на две не заинтересовани страни...
Учителите не ги провеждат обикновено, а учениците смятат, че всичко си знаят и не желаят да си губят времето...

Общи условия

Активация на акаунт