Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 85 092
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 185
gadamer,
Ще положа нечовешки усилия да потърся вълшебна пръчка, с която да върна времето назад за да може хората отново да се почувстват щастливи, социализирани и пълноценни.
Ех, страхотно ще бъде! Стискай палци да я открия по-скоро тази вълшебна пръчка, че да се успокоиш най-накая, че изглежда само твоето семейство е изпаднало в тази ситуация.
Не само нейното семейство е изпаднало в тази ситуация. Не са малко други семейства в същата ситуация, на които им е по-удобно да стоят с широко затворени очи.

# 1 186
gadamer,
Ще положа нечовешки усилия да потърся вълшебна пръчка, с която да върна времето назад за да може хората отново да се почувстват щастливи, социализирани и пълноценни.
Ех, страхотно ще бъде! Стискай палци да я открия по-скоро тази вълшебна пръчка, че да се успокоиш най-накая, че изглежда само твоето семейство е изпаднало в тази ситуация.
Не само нейното семейство е изпаднало в тази ситуация. Не са малко други семейства в същата ситуация, на които им е по-удобно да стоят с широко затворени очи.
Болднатото от Вас в моя пост е ирония, която очевидно остава неразбана... Както и смисъла на целия пост.

# 1 187
Не разбрах защо са ми изтрити постовете? Та все пак да попитам всички деца, които не се чувстват добре ли са разглезени,  мразят да учат и родителите не сме ги възпитали?
Свинският грип започна да циркулира може би 2010г( по спомени) и не изчезна в продължение на 10 години. Как виждате ситуацията с Ковид-10 години от живота ни по този начин ли? ДО до завършване, слабозастъпени социални контакти, без усвоени умения да се впишеш в обществото или в колектива, без влюбвания, събирания и раздели?

# 1 188
  • Варна
А вие как виждате ситуацията в продължение на 10 години да се препълват болници периодично, да остават хора на улицата, щото в болницата няма място и да умират от пневмонии по домовете? Ама всичко това случващо се в момента умножете по 10-15, щото без мерки това ни очаква?... Като ще си говорим за виждания и хипотетични сценарии. Никой не може да каже какво ще се случи. Изработиха се ваксини, работи се по намиране на ефективно лекарство, какво повече? Ама пък да се правим, че проблем няма и да си искаме стария живот, еми не става с тропане на краче, сори. На никого не му е приятна ситуацията, но и да я отричаме тя няма да се промени.

# 1 189
Да, и 10 години локдаун ни се струват Ок. Особено щом най-тежките мерки ще се изнесат от децата. Явно трябва да се търси друг подход. А вие сте свободни да запишете децата си на ДО за бъдещите 10 години, след като това е решението за вас. Особено ако сте хоум офис.

# 1 190
  • Варна
Не прочетох някой тук да казва, че 10 години локдаун му звучи ОК. Защо държите да преиначавате думите на хората и да преувеличавате толкова нагло и очевадно? Написано е черно на бяло, да му се не види!!! Цитирай къде и кой е казал, че е ок с 10-годишен локдаун и че няма нищо против детето му да учи дистанционно постоянно!!!
Ако ще преиначаваме и ще си съчиняваме вие ок ли сте с идеята да се веете свободно, но ако се заразите да подпишете информиран отказ от болнично лечение? Всичко е навързано! Нито някой е твърдял, че трябва да сме в постоянен локдаун, че да го изтъквате така ожесточено, нито пък е възможно от утре да заживеем, все едно нищо не е било! Ако толкоз не можете да го проумеете проблемът е лично ваш!

# 1 191
.... без усвоени умения да се впишеш в обществото или в колектива, ......?
Завидях.
И аз искам да ми се привиждат общество и колективи. Каква е тайната рецепта? Споделете!
 На въпроса ви -едва ли . То няма толкова българи, че да мрат с такава скорост цели 10 г.

# 1 192
.... без усвоени умения да се впишеш в обществото или в колектива, ......?
Завидях.
И аз искам да ми се привиждат общество и колективи. Каква е тайната рецепта? Споделете!
 На въпроса ви -едва ли . То няма толкова българи, че да мрат с такава скорост цели 10 г.
Не зная защо е този сарказъм!?! Аз работя в колектив, пък за вас не зная. И мисля, че това е основно умение за всеки, дори и в нискоквалифицираните професии е предимство това да можеш да се впишеш в средата, пък я наречете както искате.

# 1 193
Интересно дали нашите медици или хронично болни лишени от правото на лечение попадат в това ваше разбиране за общество и колектив и дали според вас те имат право на социални контакти, влюбвания и събирания или тези екстри не им се полагат?

# 1 194
Детето ми е затворено в една стая от месеци. Само по цял ден. Ама ще му обясня, че трябва да е по-кооперативно и да мисли повече за благото на обществото. Те и затворниците имат повече социални контакти от него. Но то не само, че трябва да е кооперативно, разумно, съпричастно, отговорно, но трябва да се чувства и щастливо. Защото едно щастливо, отговорно общество се изгражда от щастливи, отговорни и кооперативни граждани!
Всяко лято дъщеря ми не излиза през деня, общува чрез телефон/компютър, защото е горещо. Като стане следобед по-хладно, тогава се вижда с група от 6-7 деца и си общуват на живо. На ден минава по 10+ километра в разходки с тях. Сега е по същия начин, казва, че не се усеща изолирана.
Аз нямам против да излиза на открито с приятелите си и го прави винаги, когато има желание. За щастие при нас няма забрана нито за отдалечаване от дома, нито за излизане. Стимулирайте децата си да излизат след/преди ДО.

Децата от класа ѝ, които са си близки си имат група, в която общуват онлайн. Всеки ден продължават контакта, помагат си по разни предмети, разменят си смешки и т.н., приличат точно на екип. Също при желание се среща с тях, пак на открито и без да се прегръщат/целуват.

Скрит текст:
Аз самата работя дистанционно от 98-ма г., с прекъсване от няколко години. Нямам никакъв проблем с вписването и мога да кажа, че екипите, в които съм била през тези години не се различават по нищо от тези при недистанционна работа. Имам предвид като комуникация, сплотеност, помагане и т.н.
За много хора е нещо ново и вероятно затова се притесняват, но от личен опит мога да кажа, че не влияе на способността за вписване в обществото.

# 1 195
Никой не е написал, че нямат право. Но мисля, че трябва да се търси по-дългосрочно и балансирано решение. Видя се, тези мерки колко работят в световен план. Нито изкорениха вируса, нито болните свършиха.
А защо си мислите, че преди вируса българското здравеопазване беше цветя и рози. Или тогава не ви засягане пряко?

# 1 196
  • София
Много лошо се научихме. Всяка година, когато заболеваемостта от грипа стане критична, затваряме училища, свиждания, планови операции, всичко друго работи. Но тогава е за 10-ина дни и се преглъща, а сега...
Като ще затваряме училищата, нека затваряме всичко (без болници, аптеки и храни) и да разчитаме солидарно на помощи.

# 1 197
Видя се, тези мерки колко работят в световен план. Нито изкорениха вируса, нито болните свършиха.
Никога не е посочван такъв мотив за ДО (или за други мерки). Целта е да не се стига до струпване на болни и прекомерно натоварване на здравните заведения. Аз имам надежда, че благодарение на ваксините, следващата учебна година ще е ПО.

# 1 198
Никой не е написал, че нямат право. Но мисля, че трябва да се търси по-дългосрочно и балансирано решение. Видя се, тези мерки колко работят в световен план. Нито изкорениха вируса, нито болните свършиха.
А защо си мислите, че преди вируса българското здравеопазване беше цветя и рози. Или тогава не ви засягане пряко?
Започвам от зад напред. Вече не ме засяга пряко. Свърши тя. Няма ги.
Та казвате има-ли право. Какво право, теоретично? Какво им пречи?
А какво пречи на вас тогава ? Влюбвайте се, събирайте се.

# 1 199
  • София
Интересно дали нашите медици или хронично болни лишени от правото на лечение попадат в това ваше разбиране за общество и колектив и дали според вас те имат право на социални контакти, влюбвания и събирания или тези екстри не им се полагат?
Съпругът ми е лекар, както и голяма част от приятелите ми. Никой от тях не се е лишил от социални контакти, влюбвания и събирания, без големи масовки, включително тези, които работят в ковид отделения. Хронично болните не са лишени от лечение, както и останалите болни - прегледи и лечение се извършват и в момента. Спрени са само плановите операции - официално. На практика всичко планово може да стане неотложно. Драмата наистина идва малко в повече.

Общи условия

Активация на акаунт