Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 85 110
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 170
  • София
За големите можеше много, много по-добре да се организират нещата, особено тази учебна година.
Това с безплатните бързи тестове все още ми е ала-бала. Нали обещаха безплатни тестове за всеки? Оказа се, че няма такова нещо. Пък камо ли хиляди бройки всяка сутрин в училищата. Не вярвам, че държавата има този ресурс.

# 1 171
Като няма ресурс за достъп до ваксини- ще се редуват вълните  и затварянията.
Като няма съзнание- ще се примиряваме с принуда.
Като няма ресурс да се погрижи за децата - няма да я има и държавата един ден.

# 1 172
Ще се научат на приспособимост.
(Да благодарим на просветляващите ни!)

Ще чакаме и дефиницията за приспособимост за конкретната ситуация и как ще я измерим.

# 1 173
Моето не е изгубило интерес към учението, защото по принцип не изпитва такъв. Отдавна сме се разбрали, че у нас образованието е задължително и няма мърдане, така че продължава да си зубка и то като е млад мозък, необременен, резултатността е висока. Специалните предмети не са толкова зависими ДО-ПО, така че там съм спокойна. Но! Отначало се спазваше някакъв ред - ставане, закуска, полагане пред монитора и концентриране на вниманието, сега се става пет минути преди часа, а ако може да се участва в урока лежешком - най-добре. Това не е начин на живот, подходящ за дете. Има си часове за извършване на разни движения и разходки, обаче е далеч от желаното. Прилича на нарцис блед.

Силно се надявам, че все още има някакъв шанс за присъствени часове, ако влезем в траен спад, обаче ако не - ще трябва да се изтеглим поне за малко на място, от което може да се стои повече на чист въздух.Отново завиждам благородно на хората, които си живеят в малки населени места или къщи...
Лятото щях да съм окей да се учи, ако не бяха учили сега, обаче цяла година зор, че и лятото отгоре - ще имат много здраве от мен. Цялата учебна година при нас си е вървяла регулярно, така няма никакво основание за повтаряне и през лятото.
Не знам и да се предлага засега всъщност.

# 1 174
Ще чакаме и дефиницията за приспособимост за конкретната ситуация и как ще я измерим.
Очевидно се припокрива с дефиницията за сварената жаба.

# 1 175
Знаете ли, наблюдавайки всичко през което минаваме и начинът, по който минаваме през проблемите, си давам сметка колко недъгаво общество сме.
Липсата на кооперативност, независимо от различията е основен проблем.
Непрекъснато се оплакваме как на децата им е писнало ДО, скучно им е, уморени са. Така е, и никой не го отрича.
Днес се чух с класната на сина ми, защото сестря му, третокласничката и него обзаведе с боледуване, та днес не е в състояние и на ДО да присъства. И разговаряйки с класната му, която ми сподели, че е изключително благодарна на отношението на сина ми към учебния процес, към участието му в часовете и това, че той ѝ бил опора да вървят нормално часовете, осъзнавам как до голяма степен е прекъсната връзката учител - ученик. С еднопосочния фокус върху това колко им е тегаво на децата спряхме да мислим, че липсата на тяхната активност всъщност е част от качеството на учебния процес. Учителите не са магьосници. Трябва им обратна връзка с ученика.
И днес си давам сметка колко прекрасна класна има детето ми, колко е внимателна, съобразителна и как не заслужава усилията ѝ да бъдат подминавани с безразличие от скуката на учениците ѝ.

# 1 176
  • София
В смисъл да подтикваме децата да участват повече? Сега?
Винаги има съдействащи ученици. Но при ДО, ако ще да се съдерат, ефективността им е на 30/ от ПО. Просто живото си е живо.

# 1 177
Има деца, които не участват активно и при ПО, и при ДО, което не означава, че не внимават и не следят.
В класната стая учителката е подкрепена и от невербалната комуникация, а при ДО е изгубена. То това е минус на ДО за учителите.
Съвсем "битова" ситуация от онзи ден. Показва нещо учител и пита дали се вижда добре. Като нямаш проблем, не се обаждаш. То пък и нелепо 26 гимназиста да се включват един по един да обясняват, че виждат. И тя започва да се чуди, дали няма проблем с микрофон и връзка. Просто е тъпо общуването пред монитор с квадратчета с буквички.

# 1 178
  • European Union
Демотивацията идва до голяма степен и от липсата на условия за ДО в домовете на учениците. Колко пъти ми се е случвало да задам въпрос на ученик и заедно с отговора да чуя част от сериала, който върви по тв.

# 1 179
Демотивацията идва до голяма степен и от липсата на условия за ДО в домовете на учениците. Колко пъти ми се е случвало да задам въпрос на ученик и заедно с отговора да чуя част от сериала, който върви по тв.
Пак опираме до липса на кооперативност.
Хем искаме децата да учат ползотворно, доколкото го позволява ДО, хем не си отстъпваме от нашите навици и комфорт.

# 1 180
Вкъщи няма да се чуе сериал, но ще се чуят говора на брат му от съседното бюро или лаенето на кучето. При всички случаи няма как да има пълна тишина. Подобни звуци се чуват и от другите жилища.

# 1 181
  • Отвъд алеята зад шкафа
Детето ми е затворено в една стая от месеци. Само по цял ден. Ама ще му обясня, че трябва да е по-кооперативно и да мисли повече за благото на обществото. Те и затворниците имат повече социални контакти от него. Но то не само, че трябва да е кооперативно, разумно, съпричастно, отговорно, но трябва да се чувства и щастливо. Защото едно щастливо, отговорно общество се изгражда от щастливи, отговорни и кооперативни граждани!

# 1 182
gadamer,
Ще положа нечовешки усилия да потърся вълшебна пръчка, с която да върна времето назад за да може хората отново да се почувстват щастливи, социализирани и пълноценни.
Ех, страхотно ще бъде! Стискай палци да я открия по-скоро тази вълшебна пръчка, че да се успокоиш най-накая, че изглежда само твоето семейство е изпаднало в тази ситуация.

# 1 183
Детето ми е затворено в една стая от месеци. Само по цял ден. Ама ще му обясня, че трябва да е по-кооперативно и да мисли повече за благото на обществото. Те и затворниците имат повече социални контакти от него. Но то не само, че трябва да е кооперативно, разумно, съпричастно, отговорно, но трябва да се чувства и щастливо. Защото едно щастливо, отговорно общество се изгражда от щастливи, отговорни и кооперативни граждани!

Знаеш ли, и моето е така, но никой няма да дойде да го отвори и да се погрижи за социалните му контакти и като цяло на никой не му пука за твоето дете, нито за моето. Дали е щастливо интересува и ни е грижа  само нас, неговите близки, ако ме разбираш. Така беше и при ПО, така е и при ДО, така ще е и занапред.

Сега точно сме в една л...яна ситуация, в която за всички е много трудно да бъдат щастливи.

# 1 184
  • Бургас
Детето ми е затворено в една стая от месеци. Само по цял ден.

Ами изкарвайте го в събота и неделя (ако сте на смени - през седмицата), какво ви пречи. Моето дете също беше затворено по цял ден, когато беше на занималня и за това го спрях от нея. Говоря за присъствено обучение със занималня в същата стая. Цял ден на един чин, с обувките, в една задушна стая с 25 човека. Не ги изкарваха. Никой няма да се погрижи за собственото ви дете така, както вие.

Общи условия

Активация на акаунт