Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 85 107
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 200
Видя се, тези мерки колко работят в световен план. Нито изкорениха вируса, нито болните свършиха.
Никога не е посочван такъв мотив за ДО (или за други мерки). Целта е да не се стига до струпване на болни и прекомерно натоварване на здравните заведения. Аз имам надежда, че благодарение на ваксините, следващата учебна година ще е ПО.
Аз пък имах надежди, но с темповете с които върви ваксинацията те се изпариха.за 3 месеца имаме около 70хил.ваксинирани.
И въпроса не е дали да има ДО, нека има, но в най-големите пикове и при приложеви първо други мерки, затваряне на хотели, заведения, магазини, които не са от първа необходимост.
А в момента единствената ни мярка срещу вируса е тази-спиране на учениците.

# 1 201
''Само '' плановите операции  направени навреме определят дали ще бъдеш или няма да бъдеш, но понеже съпруга ви е лекар ще ви го обясни по-добре от мен.

# 1 202
  • София
Прочети пак внимателно това, пък може и да го осмислиш този път:

Спрени са само плановите операции - официално. На практика всичко планово може да стане неотложно.

# 1 203
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ясно е, че децата са в дълго ДО. Но това не значи, че трябва да съм доволна, още по-малко да го възхвалявам. Уж ни е наложено "по-малкото зло", но времето ще покаже колко е по-малко.

# 1 204
mamamari, имах предвид децата да изживеят своите емоции, влюбвания и приятелства, а не аз. Не мисля,  че до 19 години трябва да ги държим под похлупак в къщи.

# 1 205
Определено не се разбираме.
Като направиха отделенията, където хората се лекуваха -covid , влизаш да си оперираш ...нещо си , излизаш covid или чакаш, ако ти е писано да дочакаш по-добри времена.
~Боряна~, когато проумеем , че битието ни  не започва и не свършва с нашите/на децата ни нужди, тогава можем да говорим за ....общество. Много сме далеч от това осъзнаване.

# 1 206
mamari, нали това пиша и аз, ама явно не искате да го разберете. За да сме общество трябва да балансираме между нуждите на всички-и на болните с ковид, и на здравите, и на хронично болните, на работещите и безработните, на децата и на възрастните. А не да тропаме с краче, че само едните са важни.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 15:40 от ~Боряна~

# 1 207
Прочети пак внимателно това, пък може и да го осмислиш този път:

Спрени са само плановите операции - официално. На практика всичко планово може да стане неотложно.
Как точно?
Майка ми има нужда от гастроскопия, но болницата и лекуващият й лекар са спрели прием.
То в България знаем, че всичко може, стига да имаш познати, връзки и т.н. И във ВМА могат да те приемат от днес за утре през спешното, въпреки че не си спешен, но на обикновените хора им се налага да чакат по над месец и често ги връщат от приемния кабинет въпреки дадената дата за прием.
Както се видя, Чорбанов не остана да си лекува пневмонийката, била тя ковидна или не, вкъщи.

# 1 208
  • Варна
На теория всичко може, на практика не. Няма как всички планови операции изведнъж да станат неотложни, нали ви е ясно? Като няма места в болниците, понеже всичко е заделено за ковид сектори как точно ще приемат "неотложно" баба Гинка от Горно нанадолнище, която няма връзки и пари за под масата?

# 1 209
И въпроса не е дали да има ДО, нека има, но в най-големите пикове и при приложеви първо други мерки, затваряне на хотели, заведения, магазини, които не са от първа необходимост.
А в момента единствената ни мярка срещу вируса е тази-спиране на учениците.
Това не е вярно. Сега сме в пик и освен ДО са затоврени и магазините, в които има струпване на хора и не са от 1 необходимост.
Ако в хотела всеки е в отделна стая, то в училище е невъзможно.

П.П. За влюбванията не съм забелязала да е пречка ДО. А и понеже са свободни да излизат след/преди него, си се виждат и на живо. В студените дни гаджето на дъщеря ми е редовно у нас.

# 1 210
Е значи да излизат може, но да ходят на училище не. Тази мярка съм я изпуснала. А иначе се огледайте колко от мерките са с вратички и не се спазват. Само за информация Технополис работи, сигурно стоките са от първа необходимост?

# 1 211
Наисктина са от първа необходимост, не е хубаво да ти се прецака лаптопа/компютъра по време на ДО, или хоум офис.

# 1 212
  • Варна
Е значи да излизат може, но да ходят на училище не.
Пак ли ще си обясняваме разликата между излизане с 2-3 приятелчета НА ОТКРИТО и пребиваването на 20+ човека в затворено помещение часове наред Joy Не разбрах, ти искаш да ни затворят, както в някои други държави ли, за да се успокоиш, че не само учениците са потърпевши? Ми не са само те. И моловете, и кината, и театрите, и музеите, и заведенията, и.... още и още. Дишай спокойно.

# 1 213
~Боряна~, когато проумеем , че битието ни  не започва и не свършва с нашите/на децата ни нужди, тогава можем да говорим за ....общество. Много сме далеч от това осъзнаване.
Децата са бъдещето и да, техните интереси трябва да са на първо място.
Ние сме учили присъствено, борили сме се, придобили сме своя социален опит. Можем да понесем изолация, стрес, лишения.
Децата обаче - те нямат шанс да се научат на всичко това. Държим ги на пауза вече една година. А те растат тук и сега, всяка година за тях е изгубена завинаги.
Така че да, ние сме длъжни да се лишим от много неща, за да може да отгледаме психично здраво и образовано поколение.

Влюбването как става без физически контакт? Може да има интерес, но човек рядко се влюбва неприсъствено.

# 1 214
Защо не продават само онлайн?

Въобще при наложени мерки, при които може в Джъмбо, а не може на училище няма какво да си говорим.
И не ми разправяйте, че имаш избор да не отидеш в Джъмбо, а на училище трябва да отидеш, защото тези които си упражняват избора да отидат в Джъмбо после са до теб в ХРАНИТЕЛНИЯ магазин, за който нямаш избор. Със сигурност го няма продавачката там, която няма хоум офис.

Общи условия

Активация на акаунт