Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 85 035
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 275
Ами и за тях (децата със СОП) можеше да се помисли отделно, а не в общия кюп на учениците да спасяват здравеопазване и избора да отидеш в Джъмбо.
Учители с тестване (поне за тях можеше да се намери) и да се върнат поне те в класни стаи. Има и учители с антитела, вече има ваксинирани учители с над 2 седмици след втора доза.....

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 10:24 от solnichka

# 1 276
Малкият ми син е облагодетелстван. Картотекиран състезател е и тренировките си вървят с пълна пара. През декември, когато и спортът беше напълно спрян, се беше отпуснал страшно много. Такава апатия го беше обзела. Сега няколкото часа всекидневно в залата спасяват положението.
Големият бучи за фитнеса си. Отделно, че цяла седмица вали или сняг или дъжд и не може да ползва и външните фитнес площадки.

# 1 277
  • София
Можеше, ама няма! Защото има една малка, но затова пък гласовита групичка, която при всяка идея за връщане в училище врещи с пълна сила колко опасни са децата, а другите си мълчим.
И нито един глас на разума не се яви, който да каже, че при строги мерки и дисциплина децата могат да се върнат в клас и че това е най-доброто за тях. Техният интерес (на децата) трябва да е над всичко и преди всички други.

# 1 278
O да, и моето живее само за спорта, само там му останаха живите социални контакти.
Откровено казано вече изобщо не ме вълнува общественото мнение, който не иска да се меси с хората, да си стои у дома и да си взима мерките. На обществени места носим маски и пазим дистанция, не ползваме градски транспорт, толкова от мен.
Сега гледам брифинга- страшни мерки, страшна работа. Големите магазини ще работят ако си ограничат площта до 300 кв.м със заграждения.. Кое е по-опасно да идат 50 човека в строителен хипермаркет да пазаруват на 1000кв или на 300 кв ?
Бургас затваря тържища и пазари,  но пък в супермаркетите няма лимит на хората, които могат да са едновременно в магазина!

# 1 279
За всичко това трябваше да се помисли още миналото лято преди да започне учебната година, вместо да се пишат писма и петиции против мерките и маските в училищата.

# 1 280
Опасявам се, че тази учебна година няма да се връщат повече. Бг училищата до 12.04 са ваканция, след това около първи май има цяла седмица почивни дни и от средата на май не вярвам, че ще върнат и малките за две седмици, а за големите е очевидно, че не им пука, защото не им струва нищо да ги държат на ДО. И да ме изтрият ще го кажа, това е престъпление срещу децата. Не знам как ще ги оправяме после, това е цяло поколение вече в една или друга степен повредено.
Учебната година на малките е удължена до 23.06.
Аз съм на мнение, че поне тях и ДГ ще ги върнат, макар това да не е достатъчно, разбира се.

# 1 281
За всичко това трябваше да се помисли още миналото лято преди да започне учебната година, вместо да се пишат писма и петиции против мерките и маските в училищата.
Тези, които трябваше да помислят за учебната година не съм чувала да пишат писма и петиции против мерките и маските в училище?

# 1 282
  • София

Учебната година на малките е удължена до 23.06.
Аз съм на мнение, че поне тях и ДГ ще ги върнат, макар това да не е достатъчно, разбира се.
Дано да си права. Не е достатъчно, но пак е нещо.
И моят син е картотекиран и поне ходи на тренировки, но не е достатъчно това. Масово гледам са щета децата. А видимото е малка част от щетите, невидимото ще го видим после.

# 1 283
Мда, много хора врякаха как ще се увредят децата от маски. Аз се опасявам, че и за догодина няма да имат план за действие и или ще се повтори тазгодишният сценарий с тотално затваряне, или ще пуснат всичко в училищата на самотек и просто някои деца ще изгорят като сухи съчки.
Още има хора, които вярват, че децата не са засегнати и очакват връщането в училище да бъде като преди пандемията.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 11:25 от Дъждец

# 1 284
Тези, които трябваше да помислят за учебната година не съм чувала да пишат писма и петиции против мерките и маските в училище?
Родителите, които сега се оплакват ги пишеха. Тези от които зависеше сондираха мнения, от училищата се правеха анкети от типа: "Съгласни ли сте децата ви да носят маски?", "Не", "Ами добре" и така се стигна до това нищо да не бъде направено.

# 1 285
  • София

Идеално услужихте на управляващите като ревете - искаме поголовно ДО, защото учениците ще уморят бабите и дядовците си! Дадоха го, догодина както върви пак ще ни го предоставят - евтино, неангажиращо за държавата, а резултатите накрая ще ги измерят както им е угодно и всичко ще е ТОП!
Поголовно не сме. Лично аз станах досадна да обяснявам как в други страни си ходят присъствено от 1-ви септември насам, дори по време на истински локдаун, ама народа не иска маски. И лошото е, че някой ги слуша, защото и в София в чуждестранните училища има маски и на двора, същите несъгласни родители чинно изпращат децата с маски, защото на тези места има ред и като си без си отиваш. Значи не е невъзможно да се получи и тук. Ама така е по-лесно явно.

# 1 286
  • София
Разбира се, че е по-лесно! И по-евтино! И по-безотговорно! ... Confused

# 1 287
искаше се поголовно ДО - т.е всички деца на ДО,  а не да ползват възможността да спрат собствените си деца от ПО

# 1 288
Родителите, които сега се оплакват ги пишеха. Тези от които зависеше сондираха мнения, от училищата се правеха анкети от типа: "Съгласни ли сте децата ви да носят маски?", "Не", "Ами добре" и така се стигна до това нищо да не бъде направено.
Просълзих се. Държавата ни попитала и ние не сме искали и тя ни изпълнила желанията.

И откога държавата ни пита и като й кажем се съгласява.
От кога образованието е неекспертен въпрос, който се решава като в семейни войни: "попитахме 100 човека..."

# 1 289
Само един въпрос имам - вие сериозно ли си мислите, че има значение кой родител какво иска (с любимото подчертаване за кресливост) като начин на обучение на детето му и според това да се взима управленско решение?

Общи условия

Активация на акаунт