Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 527
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 500
  • Варна
Пипилота, понеже последния ред в таблицата няма да се понрави на много хора тук, ще я обявят за фейк. Те това не го разбраха вече почти година.

# 1 501
Не знам къде учат децата ви. Моето е 7-ми клас, мерят температура  на входа и ученици без маски няма, става въпрос за София-център. Имаме едно заразено дете, от майка си, когато вече отдавна бяха ДО. Надявам се, някой ден, по възможност следващата учебна година, да има избор и който иска да остави детето си до 12 - ти клас ДО. Аз приемам ДО, като временна мярка, за не повече от две седмици. Всичко останоло е изтерясване, чиято цена ще платят децата

# 1 502
Изборно ДО няма да намали натиска върху болниците, нали за това го въвеждат, а не защото някой нещо иска.

# 1 503
  • Най-красивата страна
Това е пандемия.
Изобщо не зависи от родителите дали децата ще учат ПО или ДО.
Не решаваме ние,решават политиците.

Аз съм за ДО при сегашното положение-на едно от първите места в Европа сме по смъртност от Ковид.

# 1 504
  • София
Изборно ДО няма да намали натиска върху болниците, нали за това го въвеждат, а не защото някой нещо иска.
Присъствено с мерки обаче не се отразява на негативно върху болниците. Доказано. Затова е излишно да си правим ДО, защото не ни се налагат мерки. Само това ме ядосва в случая. Иначе съм човек свикнал да приема спокойно ограниченията, ако са смислени и нужни. В случая не са нужни точно тези, а други.

# 1 505
  • София
Дъщеря ми учи в 22ро училище, гимназията. На пъпа на София, ако има значение. В графата" елитни", колкото и да не харесвам тая дума.
Температура никога не са мерили, поне на големите.
Тотално безхаберие в мерките.
Колкото съм доволна от учителите като ниво на преподаване, с малки изключения, толкова съм недоволна от спазване на мерките, също с малки изключения.
Имам наблюдения от близки деца, в доста Софийски училища. Гимназисти, не малки. Мерките са пародия масово.

# 1 506
Не знам къде учат децата ви. Моето е 7-ми клас, мерят температура  на входа и ученици без маски няма, става въпрос за София-център. Имаме едно заразено дете, от майка си, когато вече отдавна бяха ДО. Надявам се, някой ден, по възможност следващата учебна година, да има избор и който иска да остави детето си до 12 - ти клас ДО. Аз приемам ДО, като временна мярка, за не повече от две седмици. Всичко останоло е изтерясване, чиято цена ще платят децата

Е на какво основание да има такъв избор, то ако няма разпространение на заразата, което да го изисква, няма да има нито избор, нито ДО. Ако ли пък не е така...

Имам чувството, че не схващате защо точно децата са на ДО и си мислите че е нещо, което подлежи на избор.

# 1 507
Стига с това неспазване на мерки. Мерките ТРЯБВА да са единни, да се спуснат като наредба и точка-носенето на маски, дезинфекцията, тестването и недопускане на болни деца в училище. Който не е съгласен да си остави детето в къщи, както видяхме има опции. А не така един ден с маски, на другия ден заповед с шлемове, на третия ден или в друго училище без. Мерките трябва да са еднакви навсякъде, да са последователни( а не да ги променят през няколко часа) и са се следи за спазването им. И стига с тези анкети, с тях просто си измиват ръцете.

# 1 508
  • София
И 22-ро ли влезе в графа "елитни" гимназии? И в училищата на двете ми деца, гр.София, се мереше температура на влизане всеки ден, носенето на маски в часовете и междучасията беше задължително. Без маски само в двора на училището. Единици бяха болните,докато бяха присъствено. Интересен факт е, че болните по време на ДО ученици и учители са повече.

# 1 509
И 22-ро ли влезе в графа "елитни" гимназии? И в училищата на двете ми деца, гр.София, се мереше температура на влизане всеки ден, носенето на маски в часовете и междучасията беше задължително. Без маски само в двора на училището. Единици бяха болните,докато бяха присъствено. Интересен факт е, че болните по време на ДО ученици и учители са повече.
Понеже децата ни споделят едно и също училище, та да похваля вашия клас, че спазва мерките. Защото в класа на моето дете не е така. Масово стояха в час с маска под носа... Само в час по история са с правилно поставени маски. Защо ли?

# 1 510
  • София
И 22-ро ли влезе в графа "елитни" гимназии?
Графата с елитни гимназии е тъпотия по мое мнение, но дали това е темата в случая или просто да си спорим.
Добре, влиза се с доста висок бал и ръководството има самочувствие на елитно.
Това не кореспондира на мерките им.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 13:41 от Валенцето

# 1 511
  • София
Случаите рЕзко ще спаднат и болниците няма да са пълни, ако възрастните индивиди си останат у дома, а на бас?
Кои възрастни? Тези, другите, може да си останат, защото иначе ще бъдат обявени за безотговорни. Ако трябва да останем всички, не може. По-добре да затворим училищата, а ние да си продължим да ходим на работа.

Всеки, който иска, да пусне заявление за ДО.

# 1 512
  • Най-красивата страна
В нашето училище тези,които не спазваха мерките бяха именно родителите.Редовно имаше скандали,защото някой е довел болно дете на училище и сестрата го е върнала...

И аз съм родител.Но когато детето ми е болно не го пускам на училище.

# 1 513
Аз мога да отговарям само за моите деца да спазват мерките.
Спазването им в институции като училища, университети и т.н може много лесно да е задължително и без заобиколки- детето Х не носи маска и се отстранява от училище, учителката У не носи маска и разрешава на учениците да са без маски-парична санкция. Кучето скача според тоягата.

# 1 514
  • София
Съгласна съм, Боряна.
Само че резултатът от неспазване на мерките накрая касае всички ни.

Общи условия

Активация на акаунт