Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 263
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 875
  • София
Едно не ми е ясно. Защо майките, които защитават ДО, не бъдат толерантни към останалите? Аз нямам нищо против вашите деца да си учат ДО до 12кл. ОК съм с това. Но защо вие не кажете същото за останалите деца, чиито родители желаят те да учат ПО?
Защото се предполага, че всички трябва да ни вълнува общата картинка в страната, нивото на запълване на болниците, количеството и качеството на лекарския персонал. Тоест ако аз, чиито деца са с антитела, искам в момента на пик и пълни болници всички да са ДО, то не е защото ме е страх за моите деца.  Не, не ме е страх, въпреки че едното ми дете е с тежки ментални увреждания и не ходенето на училище и се отразява меко казано зле. Много меко казано. А защото искам моите близки, които сега са в болница, да не ги изписват на конвейр, въпреки тежкото им състояние, за да се освободят легла за още по тежки.
Искам ПО тогава, когато има ясeн спад на хоспитализирани. А не и тогава ДО.

# 1 876
  • София
При тази ситуация ПО е наистина невъзможно. Карантина ще има на втория ден от връщането на повечето. Пак казвам, тази учебна година вече е черта, дано другата да е различна, че не знам какво ще правим с тълпите неграмотни девианти, които ще се пръкнат от ситуацията. И не, не визирам нашите деца, но трябва да си даваме сметка какво се случва в страната и без ДО с повече от половината ученици, сега съвсем.

# 1 877
  • София
По отношение на местата в болниците, съжалявам, обаче ще изляза с вашия лаф. Ами то и едно време си беше така! 2017 обикаляхме по болниците с болен възрастен и получавахме отговора "Няма места!"
Как сега болниците се стегнаха по военному и работят с този капацитет? А миналата пролет - не може. Можело значи!

# 1 878
Според мен нещото, върху което трябва да се работи лятото, е качествено ДО за всички желаещи. Но това да не изключва възможността за присъствено обучение в училищата, в които мерките не се спазват само на хартия, защото има и такива, макар и да са малко.

Искрено съчувствам в момента на децата, които са в осми клас. Толкова усилия, толкова бъхтене, толкова нерви, средства за частни уроци, безсънни дни и нощи, прекарани в решаване на изпитни варианти, за да изкарат с отлични резултати заветните НВО-та и да влязат в елитни гимназии и сега какво? Подготвителната им година, в която трябва да се положат основите на чужд език, в повечето случаи такъв, който преди не е изучаван, отива на вятъра. А в следващите години ще трябва да изучават и разказвателни предмети на този език. В езиковите гимназии, в които се провеждат изпити за езикови сертификати, резултатите са значително по-зле от миналогодишните и това е така, тъй като дистанцията по време на подготовката рефлектира пряко върху резултатите. И това се случва в елитни училища, в училища с традиционно високи резултати на ДЗИ, олимпиади и прочие.

Може би отстрани изглежда цинично подобно "мрънкане" на фона на всичките заболели и починали, но не е ли циничен и фактът, че в момента се ощетява цяло едно поколение откъм преживявания и емоции, които са незаменими? Определено няма решение, което да задоволи всички страни и позиции, но нека поне в името на децата се смирим поне малко и да не хвърляме грозни думи към тях и родителите им.

Имаше една поговорка, която не мога да предам с точност, затова ще перифразирам - "Ако искаш да съсипеш един народ, направи образованието му некачествено".

# 1 879
Андреа, преживяванията и емоциите не може да бъдат приоритет пред живота и здравето. Знания се наваксват, живот не се връща. Цинично е да поставяме "социализацията" и "емоциите" пред здравето и живота. Сякаш тези деца са вързани вкъщи и не излизат навън. Драма да има. За другото съм съгласна с теб. И аз имам осмокласник, разбирам всички проблеми. Цялото семейство го изкарахме и имаме антитела, така че не става въпрос за моята паничка. Но живеем в общество и не може да не взимаме предвид, че болниците се задъхват и хора остават без медицинска помощ.
П.П. А некачествено ПО е имало и преди пандемията. Както и достатъчно съвестни и отговорни деца, които си учат, без да търсят оправдания.

# 1 880
  • Ямбол
Аз не разбирам каква е драмата, като до 12 април има още две седмици! Времето е хубаво, вирусът се влияе и от това.

/Абе забелязала съм, че много хора не могат да съобразят коя дата и ден е днес и колко остава до дадено събитие. Нестабилизирани представи за време.../
Другата седмица 12 клас са на училище - от 05.04. Не са 2 седмици.На мен, а и на тях най-вече им е важно да са ПО.

# 1 881
  • София
Само нека не се забравя, че децата са на ДО доста преди да се запълнят болниците и да има първи, втори и н-ти пик. А това как децата са най-опасните разпространители на заразата просто нямам желание да го коментирам. Дано не го вярвате толкова яростно, колкото твърдите.

# 1 882
  • София
Защото когато 1 или 2 са ДО от целия клас, не са равностойни на останалите ученици в класа. Нарича се дискриминация. И вие всички го знаете.
Значи признаваш, че и обратното е дискриминация Wink. Когато се изпълняват желанията на 1-2 деца от класа, а останалите са ДО, въпреки че не искат Angry

# 1 883
  • София
Лиляна, за 12 клас е абсолютно необходимо, те свършват по-рано, ДЗИ, университет и т.н.

# 1 884
По отношение на местата в болниците, съжалявам, обаче ще изляза с вашия лаф. Ами то и едно време си беше така! 2017 обикаляхме по болниците с болен възрастен и получавахме отговора "Няма места!"
Как сега болниците се стегнаха по военному и работят с този капацитет? А миналата пролет - не може. Можело значи!
Rockstar, от личен опит последната седмица. Болните се настаняват в избеното помещение на болницата. Другите ми близки са в столова /в друг град/. Няма да описвам в какво състояние са въпросните помещения и как се лекуват ковид-болни там. Изчакват да се изпише човек с кислородна маска, за да я сложат на следващия.
Пожелавам Ви никога да нямате такива преживявания.

# 1 885
  • Бургас

С какъв капацитет работят. Настаняват хора по негодни вече легла в коридорите. Да, винаги може още и още. Изби, тавански,  капацитет има. Махаме отделенията с по-редки болести, да се оправят сами.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 12:02 от Irene Adler

# 1 886
Лоритта, абсолютно съм съгласна, че здравето трябва да бъде приоритет. Само че за мен здравето е единство от физическо и психическо такова. Когато едно от тези двете куца, цялостната картинка се замъглява и не е добре. Още повече не е добре, когато от ранна възраст децата започнат да развиват проблеми с психиката. Масово кабинетите на психолози, психотерапевти и психиатри са препълнени и вече не е рядкост там да се видят чакащи пациенти деца.

Съгласна съм, че трябва да бъдем толерантни към по-възрастните, да ги пазим, но те самите пазят ли се? Наблюдавайки градския транспорт и препълнените големи хранителни вериги, оставам точно с обратното впечатление. Тогава излиза, че цената, която плащат децата и младежите, е напразна. Важно е да се има предвид, че след 20-30 години ще се разчита точно на тези деца и студенти, които учат дистанционно, да лекуват, да обучават, да строят, да работят. Как ще стане всичко това, когато те не са имали пълноценен контакт в училище / университет, не са общували пълноценно в колектив? Това са все умения, които училището развива, а в настоящата ситуация това не е така. Защото не е едно и също да излезеш и да обиколиш блока или близкия парк пет пъти и да прекараш време със свои връстници по цял ден. Класовете в училище са една своеобразна малка общност, в която не всеки харесва другия. И това е умение да се научиш на търпимост - да вирееш в среда, в която невинаги си защитен и невинаги ще се чувстваш приятно.

Комплексна е ситуацията и липсите ще лъснат след години, за съжаление. Тогава наистина ще се разбере, че присъственото обучение не е просто детински инат и глупав каприз, а необходимост във времена, в които и бездруго нищо не е както преди.

# 1 887
  • София
Всеки голям колектив, затворен часове наред в стая, е разпространител. Не знам кой повече или по - малко. Не съм специалист.
Какво значи, че децата са виновни за заразата?не са виновни, разбира се. Но това не значи, че не са фактор.

# 1 888
  • София
Андреа, преживяванията и емоциите не може да бъдат приоритет пред живота и здравето. Знания се наваксват, живот не се връща. За другото съм съгласна с теб. И аз имам осмокласник, разбирам всички проблеми. Цялото семейство го изкарахме и имаме антитела, така че не става въпрос за моята паничка. Но живеем в общество и не може да не взимаме предвид, че болниците се задъхват и хора остават без медицинска помощ.
Здравето е цялост. Десоциализираните тийнове, които ще имат девиантно поведение и нула навици, няма да са здрави хора. И наистина тук пишем хора с някакво отношение към децата си, но нали ще живеем с всички останали. Заведенията ще работят, девиантите ще дебелеят пред компа или ще вилнеят по улиците, вместо да имаме някакъв шанс да се центрират, докато е време. После не болници, а затвори още трябва да строим.
А и добре гледаните деца ако мислите, че след година вкъщи са без щети, по-добре да не се заблуждаваме, а да компенсираме доколкото можем.

# 1 889
  • Бургас
Като ги гледам тийновете как се движат на тълпи в парка хич не ми приличат на десоциализирани.

Общи условия

Активация на акаунт