Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 9

 • 12 879
 • 377
 •   2
Отговори
# 45
 • СОФИЯ
 • Мнения: 9 984
https://council.sofia.bg/postoianna-komisia-po-obrazovanie-kultura-i-nauka
Системата за прием в 1 клас утре е първа точка в комисията по образование на СОС.
И втора точка от предстоящото заседание на СОС на 18.03.2021 г. https://council.sofia.bg/web/guest/upcoming-meeting-smc

# 46
 • Мнения: 905
Те хубаво ще я приемат, но дали се очаква да се изяснят подробности? Питам, понеже не съм много наясно какво представляват подобен тип процедури. Едва ли има вариант да не се приеме електронната система. Или може да се отложи примерно?

# 47
 • Мнения: 97
Докладът за системата беше приет от постоянната комисия по образование.
От 12:00 ще има пресконференция на проф. д-р Тодор Чобанов и Генчо Керезов, която ще се излъчва на живо в YouTube канала на Столична община

Ще представят системата, като останах с впечатление, че ще пуснат и обучително видео относно как да се работи с нея.

# 48
 • СОФИЯ
 • Мнения: 9 984
Изслушах им през ФБ т.1 от заседанието на комисията по образование. Достъпът е свободен. От изложението на Чобанов се разбра че има някакви промени в т.т. 9.1, 9.2, 9.3, 9.6 и 10.10. Само за 10.10 стана ясно, че променят съдебно решение на съдебно удостоверение.
Вторият зам.-кмет Керезов Тази седмица на 50 родители ще бъде даден достъп за тестване на системата. След това в сайта на СО щяло да бъде разпространено видео как работи системата.
Паргов поиска да е бр. ученици за район, а не за цялото населено място София. Това не го приеха, не разбрах защо от гласуването. ЗА 6, Против 5 и 1 въздържал се. Въздържа се Едрева. Нищо друго не обсъдиха по тази точка.

# 49
 • Мнения: 843
Мама САННЯ, благодаря за всичко, което правите за нас... Вече толкова години... Господ здраве да ви дава!
Периодично опирам до твоите и на съмишлениците ти обяснения и разяснения по повод Исодз, а вече и за кандидатстване в 1ви клас.
Кога да чакаме разяснение по промените в тези точки? Очакваме ли съществени промени в критериите спрямо миналата година?

# 50
 • СОФИЯ
 • Мнения: 9 984
Мама САННЯ, благодаря за всичко, което правите за нас... Вече толкова години... Господ здраве да ви дава!
Периодично опирам до твоите и на съмишлениците ти обяснения и разяснения по повод Исодз, а вече и за кандидатстване в 1ви клас.
Кога да чакаме разяснение по промените в тези точки? Очакваме ли съществени промени в критериите спрямо миналата година?
irchick от СНБМ с тази електронна "система" за 1 клас не се занимавам основно аз, а други мами от сдружението. Просто днес мамата зам-председател и юрист имаше съдебно заседание и аз им изгледах по ФБ...нищото.
Интересни са няколко момента. Кои са тези 50 родители, които ще тестват? Чобанов дрънка за "родителски организации", от СНБМ не е поканен представител, а е ясно че имаме мами с предстоящ 1 клас за деца.
Становището си по проекта изпратихме навсякъде, вкл. на електронната поща на комисията по образование на СОС. Тц, не се обсъжда. Към становището има линк в "Страстната" тема за детските градини. В един пост са със становището по проекта за наредба компенсациите. Сега ще го потърся и копирам тук.

Днес изтече срока за изпращане на становища по Проекта на ПМС за приемане на Наредба за условията и реда за предоставяне и изплащане на средства от държавния бюджет за компенсиране на разходите, извършени от родителите за отглеждането и обучението на децата, които не са приети в държавни или общински ДГ
Становище на СНБМ

Изпратихме до СО и становище по Проект на система за прием на ученици в първи клас и проект на г … фик на дейностите

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 18:01 от мама САННЯ

# 51
 • Мнения: 843
Благодаря, мама САННЯ. Баба ми би рЕкла: "От де ти душа, чедо?"
Толкова години се борите с малоумщини по повод ДГ... , тъкмо нещата се "поканализираха" и сега се започва с първокласниците. Когато сигнализирахте за бъдещите проблеми с ученици и училища, на повечето родители им беше все едно, далечно някак... Първото ми дете стартира със старта на системата за ДГ, а сега ще е седмокласник... И никой не се трогва, че няма втори шанс за седмокласиците. Всеки се спасява поединично... Второто ми дете беше прието през системата за предучилищна в училище, а сега тръпнем за 1ви клас. Дали нещата ще са гладки поне за него? Не вярвам, но съм благодарна, че не губите хъс и вяра и се борите за правата на всички.
Поздрави и на другите борци! Flowers Hibiscus

# 52
 • СОФИЯ
 • Мнения: 9 984
Благодаря! Мамите са други, хубавото е че повечето имат по две деца Smile Проблемите за съжаление не са решени, нито за ДГ, нито за училище.
Скрит текст:
Моето, което не е кандидатствало през ИСОДЗ по ЕНГ причина, ще е абитуриент през следващата 2022 г.

# 53
 • Мнения: 843
Сега по новините се похвалиха... Чобанов... Надградили са системата за ДГ и всичко ще е точно. Критериите не са променени, а който не може да се справи със системата ще може да се възползва от любезното съдействие на всяко училище в София. Всичко е точно Hands Plus1
Мама САННЯ, помня как се опитваше в "страстите" да обясниш, че нямаш личен интерес от защитаването или оспорването на някой критерий... Мъка е когато всеки се смята за по-равен...
Нека е здраво и щастливо "възрастното" ЕГН и да се похвалиш с прием в желан университет Hug

# 54
 • Мнения: 97
Публикуванo е видеото, с което представиха системата.
ВИДЕО

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 21:02 от epicagotenmoten

# 55
 • Мнения: 9
Здравейте, в качеството си на тестващ новата онлайн система за кадидатстване в първи клас, ви предоставям информация към момента: проблемите са навсякъде по системата. Най - вероятно повечето от вас /както съм аз/, след прием на дете в детска градина, не е влизал в профила си в системата, респективно е забравил паролата си. От тук още започват проблемите. На практика не можете да получите нова парола. Аз успях да вляза с електронен подпис. Това беше лесно. После започват проблемите с липсващи адреси, явно не са качени всички адреси. Освен това по моя район, например, не излезе прилежащо училище, стана ясно, че това е проблем и с други райони. При мен липсваше и възможност да кандидатствам за училище, но явно други тестващи бяха успели. Тези, които успяха, докладваха за проблем с натрупването на точки по различни критерии. Имаше и множество други проблеми, които сме докладвали. Следва затваряне на системата и доработка. Очаква се следващата седмица отново да ни дадат достъп за тестване на системата. Ще ви информирам отново при следващия тест

# 56
 • Мнения: 843
Мамма Миа!...
Поредния мазальок 🤕
Ние сме в т.нар. 2ра група за адрес (1-3г.) дано се справим с точките от ПГ в училището...
Защо винаги до последния момент "работят" по системата?

# 57
 • СОФИЯ
 • Мнения: 9 984
Kinder AG е представляващ СНБМ. След настояване, все пак включиха в тестването и представител на сдружението.

# 58
 • Мнения: 843
Е, то всеки път е след подсещане, подтикване, настояване от ваша страна... Ако не бяха включили ваш представител пак щяхме да сме в неведение до ден-последен и да се тормозим излишно.
Здрави нерви желая Hug

# 59
 • СОФИЯ
 • Мнения: 9 984
Не следя различните групи във ФБ, но от имената на тестващите се разпознават активни и по други въпроси там. Вероятно във ФБ ще напишат впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт