Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 9

• 32 364
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Ако детето бъде записано, няма да има право да участва в следващи класирания. То реално, ако всички се запишат от къде ще дойдат свободни места? Лошото е, ако детето нв бъде записано, може накрая да му се наложи да учи в съвсем нежелано училище. Кофти го измислиха, но има логика.
Успех на всички днес!

# 571
  • София
в 17ч ли ще публикуват резултатите?

# 572
в 17 ч започва класирането, нямам идея колко време отнема.

# 573
  • СОФИЯ
До 23.59 ч. днес трябва да публикуват резултатите. Нали твърдят че ще спазват календара. За ДГ успяха доста по-рано, дано и за 1 клас е така.
Има ли други данни, за които да следим днес?

Електронно класиране първи клас
04.06.2021 г. (свободни места …………….)

Кандидатстващи деца   

Класирани

Класирани по първо желание   

Некласирани деца

# 574
Здравейте, аз малко „след дъжд качулка“, но може някой по-добре от мен да е разбрал следният казус – ако дете кандидатства през системата в 1 училище и в 1 училище, което не е част от системата, то тогава системата къде го класира на първо класиране? Как се разбира поредността на желанията в този случай? И може ли системата да го изхвърли, ако е приет в „онези няколко училища“, в които се кандидатства на място?

# 575
Няма как да бъдете класирани в училище извън системата. Ще бъдете класирани в това, което е в системата. Ако Ви приемат в някое от другите училища ,просто няма да се запишете в първото. А какви са тези училища ,които са извън и може да се кандидаства на място?

# 576
Това са училищата с разширено изучаване на хореография, на музика, изобразително изкуство, нали заради тях е уж забавянето на класирането, защото директорите на тези училища ще подават списък с учениците.

# 577
Това са училищата с разширено изучаване на хореография, на музика, изобразително изкуство, нали заради тях е уж забавянето на класирането, защото директорите на тези училища ще подават списък с учениците.
До колкото разбрах директорите ги подават към дирекция образование и от там се качват в системата... сиреч... би трябвало в системата да излезе.

# 578
Мисля, че трябваше да наравят поне две класирания без добавки и промени на желанията и бе губене на мястото от първо класиране. След първо да направят анализ на база записаните деца и тези освободили местата си за сметка на частни училища и училища извън системата. Да решат къде има нужда от увеличение на местата и да ги пуснат на второ класиране. А после като за седми клас да обявят трето и който иска да рискува да го прави.

# 579
До колкото разбрах директорите ги подават към дирекция образование и от там се качват в системата... сиреч... би трябвало в системата да излезе.
то това и аз разбрах, но в такъв случай ще те класират за 1 училище, но на каква база се определя кое е първо желание ….

# 580
то това и аз разбрах, но в такъв случай ще те класират за 1 училище, но на каква база се определя кое е първо желание ….
Предполагам щом сте подали заявление за училище с такава паралелка значи със сигурност го искате въпросното училище.

# 581
Би било логично и тези училища да бъдат включени в системата, макар и допълнително чрез списъци подадени от директорите. Все пак и те са към МОН. Странна ситуация.

# 582
Няма логика системата да подрежда желанията без заявка от родителите. Може и да качват тези списъци за да разберат колко и кои деца не са приети и записани. Образованието е задължително и някой трябва да се свържес всички незаписани деца.

# 583
Другият вариант е да се класира и на двете места и вие да изберете в кое училище да се запише. А мястото в другото училище да се обявява като свободно за второто класиране.

# 584
Другият вариант е да се класира и на двете места и вие да изберете в кое училище да се запише. А мястото в другото училище да се обявява като свободно за второто класиране.
Така се надявах и аз досега, но изведнъж се замислих и ме хвана страх, че системата ще го изхвърли като го види класиран в училище извън системата. А това в системата ми е 1 желание …

Общи условия

Активация на акаунт