Избор на столче за кола - 4

• 81 756
  • 836
  •   1
Отговори
# 345
CinnamonBun, попаднах на още по-изгодна оферта, пак от UK - цена 219 GBP
https://www.uberkids.com/uk/besafe-izi-modular-rf-i-size-car-seat-1182491/

# 346

Само имайте предвид митото.

# 347
С Доставка от Англия всичко идва на 3 лв./кг без да се доплаща мито и ддс все още. http://www.dostavka-anglia.com/

Само имайте предвид митото.

# 348
Щом поръчвате до адрес в Англия и после с превозвач, тогава да, не би трябвало да има. Но ако поръчката е директно до адрес в ЕС, мито има.

При това на мен ми го поиска куриерската фирма, аз съвсем не бях съобразила тази новост и бях неприятно изненадана от новината (и размера на митото).

Та да се има предвид.

# 349
  • София
Здравейте, искам да попитам кошници те на Сайбекс Атон 5 до каква височина могат да се ползват? Навсякъде намирам инфо само за килограмите- до 13кг, но не и за височината.
И другият ми въпрос е - какъв стол бихте препоръчали (за дете над 9кг на 1г), който да става за кола с и без изофикс, тъй като сегашната ни няма, но е в процес на продажба и най-вероятно следващата ще има...

# 350
Здравейте! Имам молба за отзиви от личен опит със столче Axkid minikid https://britax-roemer.bg/produkt/%d1%81%d1%82%d0%be%d0%bb%d1%87% … b0-axkid-minikid/
След много четене и чудене евентуално към него се насочвам. Детето е на точно 1 година, 10.6 кг, едричък е, затова се опасявам вариант 9-18 кг да не умалее твърде скоро.
Столчето е за возене само назад, което е чудесно, но не знам дали в един момент няма да откаже да пътува така. Знам, че зависи от родителя дали предлага алтернатива, но до момента мрази да се вози (все още е в кошницата).
Всяко мнение или предложение за друго столче, ще са ми от полза. Благодаря!

# 351
Здравейте! В търсене сме на столче за кола 15-36кг., но трябва да е без изофикс. Колата е Seat Leon 2003г. Досега детето беше с Чиполино Тракс, адски неудобен, а беше похвален много в една група и затова го купихме. Дъщеря ни е на 5г, 20 кг, 115 см. Спряхме се на този модел https://www.emag.bg/stolche-za-kola-britax-romer-adventure-br-st … 514/pd/D3KG56BBM/
Какво ви е мнението? Какво столче бихте препоръчали? По бюджетно, примерно до към 300 лв Simple Smile Благодаря предварително!

# 352
Здравейте! В търсене сме на столче за кола 15-36кг., но трябва да е без изофикс. Колата е Seat Leon 2003г. Досега детето беше с Чиполино Тракс, адски неудобен, а беше похвален много в една група и затова го купихме. Дъщеря ни е на 5г, 20 кг, 115 см. Спряхме се на този модел https://www.emag.bg/stolche-za-kola-britax-romer-adventure-br-st … 514/pd/D3KG56BBM/
Какво ви е мнението? Какво столче бихте препоръчали? По бюджетно, примерно до към 300 лв Simple Smile Благодаря предварително!

Синът ми ползва Конкорд Трансформърс вече шест години. Бях го взела от немския амазон за по-малко от 200 евро навремето. На едната поставка за ръце платът се е скъсал, но подозирам, че моето дете е допринесло доста за това.

Нашият е закачен към седалката на колата с едни шифтове (предполагам, че са част от изофикса за столчетата от долната група), но е достатъчно стабилен и само с коланите.

# 353
Здравейте. Има ли някой родител тук, който да е ползвал Britax Römer Dualfix 2R от раждането? Купихме това столче и всичко е супер, но се чудя има ли нужда да купуваме и подложката за новородено към него или може да я спестим?

Абсурд е без приставка да се ползва. Дори най-легналото положение е супер седнало, а новородено ще го изгърбите вътре. Ние го ползваме откакто беше на 10 месеца, а до преди това бяхме с Макси кози кабриофикс. Като сравнявам двете, максито направо е легнало, идеално за малко бебенце. Дуалфикс не съм го виждала с подложка, но моя позната го ползваха без такава от раждането и докато детето не се чувстваше комфортно да седи беше непрекъснат рев и истерии.

# 354
Здравейте,предстои ни смяна на столчета и съм се спряла засега на два модела.Може ли малко мнения,благодаря.2/3 група ми трябва.Колата ни няма изофикс за жалост,дали някой е слагал допълнително такава система.Това са столчетата,на които съм се спряла,едното е изофикс,въпреки че нямаме.
https://www.amazon.co.uk/Britax-Römer-EVOLVA-1-2-3-9-36kg/d … %2C138&sr=8-1

https://www.amazon.co.uk/Britax-Römer-KIDFIX²-Group-15 … %2C138&sr=8-7
Отворена съм и за други препоръки,благодаря предварително.

# 355
  • Варна
Здравейте!
Има ли някой пряко мнение относно Britax Advansafix IV R (9-36 кг) и Britax Advansafix i-Size (9-36 кг)? Има ли друга алтернатива на тези две столчета в този ценови диапазон (по-скъпо не е вариант, по-евтино с уговорка за добро качество може да се обсъди)

# 356
Здравейте!
Има ли някой пряко мнение относно Britax Advansafix IV R (9-36 кг) и Britax Advansafix i-Size (9-36 кг)? Има ли друга алтернатива на тези две столчета в този ценови диапазон (по-скъпо не е вариант, по-евтино с уговорка за добро качество може да се обсъди)

Аз поръчах нашето от online4baby, с доставка от Габиели за 80лв. Разликата в цената беше над 200лв спрямо България. Ние се спряхме на 4 R модела. Минус е, че купувайки го от чужбина, пропускаш обучението по трансформацията на столчето, но за всичко има клипчета в ю туб

# 357
Здравейте, моля за малко помощ: трябва ми за новородено столче за кола + isofix база. Ако взема Besafe Izi Go Modular за 0-1 г. После мога да използвам само моделът Modular над 1 г., така ли? Няма да е съвместим с iZi Twist или iZi Turn? Може ли да се ползват директно Twist или Turn за новородено? Елементарната ми логика казва, че, щом производителят е създал столче 0-1 г., е редно първо да се ползва такова, а не директно 0-4 г, така ли е?

Следващите въпроси 😊:
Всички от изброените ли имат функция сън?
Всички от изброените ли могат да се ползват за всяка количка (интересува ме за Cybex Priam)?
Как да разбера какъв е наклонът на задната седалка на колата, чета в темата, че при по-голям наклон е хубаво да се насочи човек към Twist или Turn (нашата е BMW 3, от 2020)?
И последно- Besafe пускат ли промоции и кога?

# 358
  • Варна
Здравейте, моля за малко помощ: трябва ми за новородено столче за кола + isofix база. Ако взема Besafe Izi Go Modular за 0-1 г. После мога да използвам само моделът Modular над 1 г., така ли? Няма да е съвместим с iZi Twist или iZi Turn? Може ли да се ползват директно Twist или Turn за новородено? Елементарната ми логика казва, че, щом производителят е създал столче 0-1 г., е редно първо да се ползва такова, а не директно 0-4 г, така ли е?

Следващите въпроси 😊:
Всички от изброените ли имат функция сън?
Всички от изброените ли могат да се ползват за всяка количка (интересува ме за Cybex Priam)?
Как да разбера какъв е наклонът на задната седалка на колата, чета в темата, че при по-голям наклон е хубаво да се насочи човек към Twist или Turn (нашата е BMW 3, от 2020)?
И последно- Besafe пускат ли промоции и кога?

Мисля, че съвсем сте се объркали.
BeSafe iZi Go Modular е единствения, който може да монтирате на количка.
Isofix базата за BeSafe iZi Go Modular е подходяща само за BeSafe iZi Modular i-Size.

BeSafe iZi Twist и BeSafe iZi Turn нямат нужда от допълнителна база, тъй като при тях тя е вградена и е неделима от стола.
BeSafe iZi Twist и BeSafe iZi Turn могат да се ползват от раждането до 4 год. във версиите им за новородено, съответно: BeSafe iZi Twist B и BeSafe iZi Turn B.
BeSafe iZi Twist и BeSafe iZi Turn имат функция за сън.
BeSafe iZi Go Modular няма функция за сън, тъй като е предвиден за новородено и наклона е съобразен с това, че в тази възраст децата трябва да пътуват възможно най - легнали на 45 градуса (за да се осигури безопасност).
BeSafe iZi Twist B и BeSafe iZi Turn B също се ползват само в най - легнала позиция и само обратно на движението до 87 см.

Наклона на седалката на колата може да разберете като вземете за най - ниска точка ISOfix системата на колата, а за най - висока, най - високата част на седящата част на автомобилната седалка. МОже би не е лоша идея да включите в това занимание и съпруга ви.

Логиката ........ ами ....... хората живеят по различен начин и имат различни нужди, ако често ще слагате столчето за кола на детската количка, често ще носите детето в столчето за кола и др., то тогава варианта ще е от 0 до 1 год., ако за 6 месеца, ще сложите столчето за кола на количката 2 пъти, по - удачния вариант ще е да си купите от 0-18кг.

# 359
Здравейте,
Имам нужда от съвет за това Катя трябва да се смени кошницата за новородено(ползвам тази на количката) със столче. Детето в момента е малко над 3 кг.
Също така това с изофикса как се разбира за какви коли става? За да знам каква търся.

Общи условия

Активация на акаунт