Избор на столче за кола - 4

• 81 777
  • 836
  •   1
Отговори
# 360
Кошниците са оптималният вариант за новородените. Какво налага да смените вашата? Има кошници, които се ползват с база изофикс, която понякога може да се ползва и със столче По в следващата категория на марката И така с една база можете да ползвате две столчета. Можете да разберете дали имате изофикс ако подпъхнете ръката си между облегалката и седалката.  По принцип можете да проверите и в интернет дали точно вашата марка кола и модел имат изофикс.

# 361
Здравейте! Скоро ще трябва да сменяме кошницата за кола и се оглеждам за столче. Много моля за Вашите препоръки, тъй като искам да избера хубав стол. Спряла съм се на Бритакс, Сайбекс или. BE SAFE до ценови диапазон 600 лв. Колата ни има изофикс.Благодаря предварително!

# 362
Здравейте, имате ли мнение за това  столче Cybex Silver Pallas M-Fix SL, 2-in-1 Child's Car Seat, High Back Booster, Adjustable Impact Safety Shield and ISOFIX Compatible, Group 1/2/3 (9-36 kg), From Approx 9 Months - 12 Years, Pure Black https://www.amazon.co.uk/dp/B073H735HM/ref=cm_sw_r_awdo_navT_g_D … DKEQYRY96Z16MY51S
Да знаете какви ще са допълнителните такси, за пръв път разглеждам в Амазон, досега купувах от физически магазин в Бг.
Благодаря.

# 363
В крайна сметка ограничихме избора между Cybex Sirona Zi i-Size plus и Britax Dualfix 2 R19. Днес трябва да купим столчето. Ако някой се е колебаел между тези двете, ще ми е много полезно да сподели какво е избрал и защо Heart

# 364
В крайна сметка ограничихме избора между Cybex Sirona Zi i-Size plus и Britax Dualfix 2 R19. Днес трябва да купим столчето. Ако някой се е колебаел между тези двете, ще ми е много полезно да сподели какво е избрал и защо Heart

Не мога да кажа нищо за избор между двете, но понеже проучвах Дуалфикс искам само да вметна, че според мен моделите R нямат SICT. От това, което аз разбрах Дуалфикс М и другите модели имат допълнителна странична защита, която R моделите няма. Не знам колко ви е важно, но просто споделям, тъй като на мен многото разновидности на Дуалфикс ме объркваха.

# 365

Гебура, виж по-долу моят въпрос и съответно отговорът, който от  "Деца на Борда"ми дадоха преди време:

Скрит текст:

Моят въпрос:
Здравейте, изчела съм темата, както и съветите на сайта ви. В момента сме в процес на избор на столче за предстоящото новородено. Спряхме се на група 0-18, т.к. не пътуваме често с кола, и предимствата на кошницата, чисто като удобство не са ни приоритет. Плануваме да возим обратно на движението максимално дълго, искаме да има легнало положение, и да се върти за по-удобно поставяне на бебето. Колата ни е Honda civic 2006. Спрели сме се на няколко варианта, ще съм благодарна ако ме насочите, кой от тях е най-добър от гледна точка на сигурност, а и в дългосрочен план:
BeSafe iZi Modular i-Size
Britax Römer Dualfix 2 R
Maxi-Cosi Mica, 360° rotatable i-size
Cybex Sirona S i-Size

Техният отговор:
Freyaaa, здравейте! Ако трябва да подредим тези столчета от най-добро към най-малко добро, това би изглеждало така:

1. BeSafe iZi Modular i-Size
Важно е да знаете, че BeSafe iZi Modular i-Size може да се ползва след 61 см височина на бебето. Besafe знаят, че за бебетата е най-безопасно да се возят в кошница в първите месеци от живота си и това е причината столчето да не може да се ползва от раждането Blush

2. Cybex Sirona S i-Size/ Britax Römer Dualfix 2 R
Двете столчета са с еднаква оценка за безопасност от тестовете на ADAC, но въпреки това, бихме предпочели Sirona-та, защото е одобрена по новия стандарт за безопасност (i-size) и има по-добър подглавник. Dualfix 2R е най-старият модел от "семейството" на Dualfix и е одобрен по стария стандарт (R44/04).

3. Maxi-Cosi Mica, 360° rotatable i-size
Не бихме го препоръчали, защото оценката му за безопасност в ADAC e 3, което съответства на резутат "задоволително" ("много добра" оценка е от 0.6 до 1.5, "добра" е от 1.6 до 2.5, "задоволителна" от 2.6 до 3.5 "достатъчно" от 3.6 до 4.5 и "неадекватно" 4.6).

Обърнете внимание на факта, че тези столчета се монтират само с изофикс, т.е. трябва да се уверите, че имате изофикс в колата си. Освен това, ако седалките имат по-голям наклон, е възможно позицията на столчетата да е по-изправена, а от там и позицията на бебето. А когато става въпрос за новородени това е много важно, защото главичката ще клюма напред

В резултат на това, ние взехме Sirona S i-size, поръчах го от немски сайт, на добра оферта, около 650 лв. с доставката с превозвач.

# 366
Може ли да пишете на лично от къде сте го поръчала, понеже гледам в големите детски вериги и изборът е ограничен.

# 367
Freya, много благодаря за навременния отговор! Взехме го Simple Smile. HappyHeartbeat, от Рая Тойс, до днес имат 20% намаление на всичко на сайбекс.

# 368
И ние сме със Cybex sirona, според мен не е подходящ за съвсем новородено. И двете положения ми идват доста изправени за много малки бебета. В първите месеци със сина ми ползвахме кошница за новородено, едва от скоро (4 м.) го слагам в коша на Cybex и пак не съм сигурна, че му е много удобно.
Следете и в емаг за оферти, ние го купихме за близо 600 лв + стойката.

# 369
И ние сме със Cybex sirona, според мен не е подходящ за съвсем новородено. И двете положения ми идват доста изправени за много малки бебета. В първите месеци със сина ми ползвахме кошница за новородено, едва от скоро (4 м.) го слагам в коша на Cybex и пак не съм сигурна, че му е много удобно.
Следете и в емаг за оферти, ние го купихме за близо 600 лв + стойката.

Sybex Sirona са цяла серия столчета и не всички са подходящи за новородено. Споменатите по-горе S i-size и  Zi i-Size plus са именно такива, подходящи от ръст 45см. Сега, че едно новородено, изглежда по - "на място" в кошница, отколкото в столче от група 0-18, според мен се дължи повече на размера на самото столче, а не на нещо друго. Като го сложиш в столче от 0-18 то направо се губи, но не значи, че му е неудобно. След като тези столчета са сертифицирани, като подходящи за определената възрастова група, не вярвам простото око да може да прецени по-добре. А и когато говорим за столчето за кола, основен приоритет би трябвало да е сигурността, удобството второстепенен (и доста условен на кой какво му е удобно, включително и при бебета сигурно има значение това).

# 370
Не уточних - Cybex Sirona i-size е моделът, който имаме.
Напълно съм наясно с характеристиките на столчето, но за простото ми око двете позиции са много вдигнати и детето ми стоеше доста изправен, а не мисля, че е препоръчително за съвсем новородено. Това, разбира се, е мое лично мнение. Предпочетох в началото да се вози в кошница, заради значително по-легналото положение.
В заключение ще кажа, че не съжалявам по никакъв начин за избора си, но за следващ път бих разгледала на място преди да закупя.

# 371
Здравейте, в момента в babymarkt.de има намаление с 24% на Maxi Cosi Mica (от 40 до 105 см). С доставката ще излезе около 600 лв.
Струва ли ви се добра цена?
Виждам, че в България са така добри да го продават за 1,100 лв….

# 372
Здравейте, моля за съдействие. Моето бебе е на 6м., тежи 8 кг. И е 70 см. Кошчето й е малко и трябва да купим ново, Нооо съм пълен индианец. Нямам време да изчета темите за това моля за съдействие. Все още не стои самостоятелно. Нямаме изофикс. Бюджетът ни е към 600 лв. Може ли някой да ни препоръча нещо читаво за тези параметри. Също магазин в София, където биха ни обяснили малко повече. Мисля да пробвам Вис Виталис.

# 373
Когато купувах преди 2 години новото столче за дъщеря ми изчетох всичко.
Спрях се на Britax Romer ADVANSAFIX

https://britax-roemer.bg/produkt/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA% … -advansafix-iv-r/

Взех го на намаление в Емаг за около 570 лв. Хареса ми, че е по-широко и не я смачква като другите известни в този ценови клас.
Доволна съм, НООО тапицерията при главата непрекъснато се вади от нищото. Изкача сама и се сваля буквално върху главата ѝ.
Моя приятелка е със същия модел и няма проблем с нейното.

# 374
Какво правите със старите столчета? Имаме BeSafe, купен преди 6 години, използван от двете ми деца и не претърпявал инциденти, някак не върви да го хвърля в кофата...

Общи условия

Активация на акаунт