Избор на столче за кола - 4

• 81 797
  • 836
  •   1
Отговори
# 375
Продаваш го на минимална цена, подаряваш на приятелка, колежка...

# 376
Здравейте,

В момента сме със столче група 0+ & 1 (0-18kg). След като умалее (има време дотогава, но искам да съм информирана), каква група е подходящо да вземем - 1/2/3 (9м-12г) или група 2/3 (4г-12г), кой е по-удачният вариант откъм безопасност? Като се предполага, че ще го ползва след 4г тоест вече се целим да е по-посока на движението, имаме и Изофикс, но той май беше до определени общи килограми на столче и дете. Благодаря!

# 377
Здравейте, тъй като не мога да върна и да изчета всичко написано, интересувам се от мнение за столче за кола на Recaro Young Sport Hero 9-36 Simple Smile

# 378
Здравейте,

Имаме две коли и в основната имаме Axkid Minikid 2. Но с предстоящото затопляне жената иска стол за другата (нейната си) за да обикалят по парковете (не иска да кара "моята"). Тъй като ще се вози отзад само (детето) и само из София, обмисляме столче по посока на движението.

Да кажем няма ограничение в бюджета, какво ще препоръчате? Колата има isofix, но няма проблем и с колани да е.

Детето е на 1г. и 3м. около 12кг.

# 379
Подложката за новородено на столчето Britax dualfix i-size до каква възраст/ръст/тегло се ползва?

# 380
Знаете ли далипизофикс системата е една и съща за всички столчета?
Имаме кошница за новородено на Кика Бо. След 6-7-ми месец ще вземем детски стол, но ма се иска да е с изофикса.
Мога ли да купя още сега и да го ползвам и за кошницата?

# 381
Знаете ли далипизофикс системата е една и съща за всички столчета?
Имаме кошница за новородено на Кика Бо. След 6-7-ми месец ще вземем детски стол, но ма се иска да е с изофикса.
Мога ли да купя още сега и да го ползвам и за кошницата?

Системата изофикс е в самата седалка. Всъщност столчето трябва да пасне в седалката.

# 382
Здравейте
Бебето ни е малко още, на 2м, вози се в Maxi Cosi Cabrio Fix. На мен лично ми изглежда много неудобно да се вози в него.
Но времето лети и ще трябва да си вземем столче подходящо за по-седнало положение и по-голямо дете.
Засега си харесах https://besafe.bg/product/besafe-izi-comfort-x3-isofix-%D1%81%D1 … -fresh-black-cab/
Имате ли мнение за това столче или някаква препоръка за друго.
Благодаря : )

# 383
Здравейте, синът ми е на 2.2год, 14.5кг, 92см. Имаме стол за кола 9-18 на пег перего, търся да купя втори стол за колата на мъжа ми. Дали е подходящо да взема столче9-36, с идеята да го ползваме, когато перегото умалее? И мнения за този модел на бритакс?

# 384
Здравейте, прочетох 2 теми назад, но не намерих това което търся. Трябва да закупим 2 столчета за кола за 9-18 кг. Децата ще се возят в тях, когато станат на 17 или 18 месеца. Колите ни са малки, без изофикс, така че няма как столчетата да са обратно на движението. Добре е столчетата да са по-компактни. Моля за мнения и препоръки.

# 385
И с колан е възможен монтаж обратно на движението.

# 386
И с колан е възможен монтаж обратно на движението.
По-скоро липсата на място в колата е проблем. И двете ни коли са малки, ние сме високи, та едвам се събираме с бебешките кошници. Няма шанс да се съберат 2 столчета, обратно на движението, за съжаление.

# 387
  • Варна
Здравейте
Бебето ни е малко още, на 2м, вози се в Maxi Cosi Cabrio Fix. На мен лично ми изглежда много неудобно да се вози в него.
Но времето лети и ще трябва да си вземем столче подходящо за по-седнало положение и по-голямо дете.
Засега си харесах https://besafe.bg/product/besafe-izi-comfort-x3-isofix-%D1%81%D1 … -fresh-black-cab/
Имате ли мнение за това столче или някаква препоръка за друго.
Благодаря : )

Столчето за кола, което сте посочили не е подходящо за деца на възраст по - малко от 9 месеца, тъй като е предвидено за ползване САМО в посока на движението.
От гледна точка на безопасността, препоръките са децата да пътуват обратно на движението, поне до 2.5 години, ако е възможно - повече.

# 388
Трябва да сменим столчето на дъщеря ни, която е на 4 г. , 104см.
Спряла съм се на Cybex Solution X2-Fix, Silver line, но виждам, че има и  X- Fix.
Търсих разликите и видях такава само в ширината на седалката. Знаете ли дали има други? Както и с Solution M-fix?
Колата не е широка и няма isofix.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 00:11 от CasaDelSol

# 389
И аз съм в търсене на стол 9-36к или 15-36. Не знам кои ще са подходящи.
Дъщеря ми е на 2.5г, но е 98см и до есента ще й трябва нов стол.
Сега сме със Cybex Sirona и държа пак да е със Изофикс.Цената е без значение.

Общи условия

Активация на акаунт