Избор на столче за кола - 4

• 82 056
  • 836
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте,

Моля да ни орентирате за столче в колата.
Имаме вече такова от 3в1 на Peg Perego, но си мисля дали има по-универсално, защото после ще ни трябва и като отрастне.
Та кои са топ марките в това?
- Cybex
- Britax
https://www.nhtsa.gov/equipment/car-seats-and-booster-seats
Поне от данните тези са уж най-добрите.

Та питам от опит.
- Коя група си заслуава най-много ?
Столчета за кола
    Група 0+ (раждане ~ 15 м.) 0 - 13 кг.
    Група 0+ & 1 (~4-6 м. - 4 г.) 0 - 18 кг.
    Група 0+&1-2 (раждане - 7г)
    Група 1 (9 м. - 4 г.) 9 - 18 кг.
    Група 1-2 (9 м. - 6 г.) 9 - 25 кг.
    Група 1-2-3 (9 м. - 12 г.) 9 - 36 кг.
    Група 2-3 (4 г. - 12 г.) 15 - 36 кг.

- Трябва да максимално безопастно за него
- Да е удобно
- Да е направено от хубави материали
- Да не е тежко!
- Лесно да се вади и слага.

Благодаря предварително.

# 481
  • Варна

Това, обаче са столове отговарящи на американския стандарт Simple Smile
Бих съветвал да гледате европейските модели.

След това което имате, най - безопасно ще е онова, което е предвидено да се използва най - дълго обратно на движението.
Не най - дълго, като време на ползване, а най - дълго като ползване обратно на движението.

# 482
  • Варна
Здравейте, може ли препоръка за столче, което се монтира с izofix, по посока на движението и да има легнало положение, до към 700-800лв, което освен всичко това е и с добри резултати при краш тестовете? Съществува ли такова нещо? Доста столчета прегледах, все нещо липсва от изискванията. Sob

Малкия е на 1г8м и все още се вози наобратно, но вече искаме да го обърнем по посока на движението. Може би нещо от група 1 или 1/2/3. Благодаря предварително! People Raising Hand

Edit: Загледах се доста в Besafe iZi Comfort X3 Isofix, но в adac е с резултат: 2.5 good. Което не знам дали е достатъчно. Confused Сякаш ми се иска да е с отличен.

# 483
Аз съм с Britax dualfix в kia ceed 2017 г., която е почти идентична с Хюндай i30 от тези години и за мен столчето зад шофьорската седалка е ок. Наклонът също е добър. Съпругът ми обаче е висок и се оплаква, че не може да си даде шофьорската седалка достатъчно назад когато кара моята кола за да шофира комфортно. Ако не държите столчето да е зад шофьора няма проблем, но при мен има още едно столче отзад за голямото дете и това е най-добрата конфигурация.
Здравейте,
Предстои да закупим столче за кола за бебе на 5 месеца (8 кг, 66 см), тъй като кошницата за новородено вече му е тясна.
Насочила съм се към Britax Dualfix 2R. Колата ни е Хюндай и30 и според един сайт, който намерих, столчето е добър избор като размери. Дали някой има преки наблюдения с позиционирането на столчето в такъв размер кола?
Още преди да попадна на темата се колебаех между Britax и Cybex Sirona, като виждам, че тук моделите са често коментирани. Имате ли наблюдения, позицията на сън на кое столче е по-добра?
Приемам препоръки и съвети.
Благодаря Blush

# 484
Здравейте, група! До тук виждам много компетентни измежду вас, което много ме радва! Надявам се да ми окажете съдействие с мнението си по повод Britax Römer First Class Plus, тъй като го открих на доста примамлива цена, а до момента за бранда знам, че е надежден и от водещите.
Столчето се води приемлив за възрастова група 0+/1, като моята цел е да измести бебешката кошница, която ще ползвам (част от 3в1 комплекта на CAM Taski Sport).
Автомобилът, в който ще се сложи столчето е BMW 1 купе, като предвиждам да може да се мести и в Audi A4. Навярно ще се ползва едкнствено обратно на движението.
Благодаря в аванс за отделеното внимание и обратната връзка!
Хубав ден на всички! Simple Smile

# 485
  • Варна
Здравейте, група! До тук виждам много компетентни измежду вас, което много ме радва! Надявам се да ми окажете съдействие с мнението си по повод Britax Römer First Class Plus, тъй като го открих на доста примамлива цена, а до момента за бранда знам, че е надежден и от водещите.
Столчето се води приемлив за възрастова група 0+/1, като моята цел е да измести бебешката кошница, която ще ползвам (част от 3в1 комплекта на CAM Taski Sport).
Автомобилът, в който ще се сложи столчето е BMW 1 купе, като предвиждам да може да се мести и в Audi A4. Навярно ще се ползва едкнствено обратно на движението.

Трябва да имате предвид, че Britax Römer First Class Plus се използва обратно на движението само до 13 кг., толкова, колкото и столчето на CAM от комплекта на количката ви.
След този период, задължително трябва да е в посока на движение.

Аз лично бих ви посъветвал да поставите детето в посока на движението възможно най - късно (най - малко 2.5г., ако може и до към 7г.). Ако и вашите идеи са такива, то Britax Römer First Class Plus не ви е вариант.

# 486

Трябва да имате предвид, че Britax Römer First Class Plus се използва обратно на движението само до 13 кг., толкова, колкото и столчето на CAM от комплекта на количката ви.
След този период, задължително трябва да е в посока на движение.

Аз лично бих ви посъветвал да поставите детето в посока на движението възможно най - късно (най - малко 2.5г., ако може и до към 7г.). Ако и вашите идеи са такива, то Britax Römer First Class Plus не ви е вариант.

Много благодаря за бързия отговор! Simple Smile
Да, очевидно не е това столчето… ще се ориентирам към друго. Явно си иска четене и по-сериозно информиране, за да се вземе адекватно решение.

# 487
Здравейте, в процес на избиране съм на два стола. Първият трябва да бъде за новородено. Количката, която съм хареса, в момента е в комплект с тази кошница
https://dundio.com/moon-gmbh-стол-за-кола-moon-plus1-i-size-ice- … 8-210-010488.html
Като не знам дали е удачен вариант. Ако не е, съответно ще купим друг стол.
Каката е на пет и половина и ми трябва и стол за нея. Колата ни е с iso fix, Dodge Durango и съответно базите трябва да са подходящи за нея. Изчетох последните две теми и съвсем се обърках.

# 488
Аз също съм се насочила към Britax First Class с идеята да се вози с гръб поне до 2г. Миналия месец беше 9кг и 77 см. Гледах и Axkid Move, но той пък е само с гръб, както и Britax King (той пък е само в посока на движението и не искам да ползваме такъв поне до 2г). Колата ни е Деу Такума и няма изофикс. Какво друго в този ценови диапазон бихте препоръчали?

# 489
Здравейте, някой ползва ли столче от 4до12 год за дете на 2 години и половина. Сега дъщеря ми е на столче от 0 до 4 год. (Britax Römer DUALFIX² R) , но имаме и новородено бебе и не ми се иска вече да ползвам кошчето за кола от количката (Cossato) и искам да в преместя на сегашното столче на голямата, а за нея да взема едно от тези столчета.
https://www.roshko.bg/car-seats/stolcheta-za-kola-besafe/besafe- … e-anthracite-mesh

https://www.roshko.bg/car-seats/britax-stol-za-kola-kidfix-iii-b-air-black

Избирах го според краш тестове и ми се виждат най - удачни. От 0до7 годишни не са много сигурни според това което видях. Моля за съвет и дали някой е взел такова столче по - рано

# 490
  • Бургас
За дете на 2 и половина ми се виждат големи тези столчета. Освен ако не е около метър високо. Моята дъщеря е на 2 години и 3 месеца и също сме с BRITAX RÖMER Dualfix, но ще го използваме още поне 1 година, че може и повече.
Иначе ще ми е интересно да чуя мнения BRITAX KIDFIX, защото и аз към него съм се насочила за следващ стол.

# 491
Здравейте,

На наши близки им предстои раждане на второ дете и искаме да им подарим столче за кола. Ние все още нямаме деца и изборът за мен е много труден, не знам нито какво да гледам при избора, нито  кои са популярните и надеждни марки.

Бюджетът ни е до към 600лв (ако изобщо е вместимо в тази сума).

По принцип ще съм щастлива, ако ми препоръчате няколко варианта и на им дам възможност да изберат измежду тях.

Днес доста гледах по онлайн магазините и това ми хвана окото, но наистина нямам достатъчно задълбочени познания и ще съм благодарна на вашата подкрепа:
Peg Perego Стол за кола Boavista 360° (0-36 кг.)

Колите и на двамата са нови като година, не съм сигурна какво закопчаване са, но предполагам стандартно? Или трябва конкретно да ги питам?

# 492
  • Варна
Здравейте,

На наши близки им предстои раждане на второ дете и искаме да им подарим столче за кола. Ние все още нямаме деца и изборът за мен е много труден, не знам нито какво да гледам при избора, нито  кои са популярните и надеждни марки.

Бюджетът ни е до към 600лв (ако изобщо е вместимо в тази сума).

По принцип ще съм щастлива, ако ми препоръчате няколко варианта и на им дам възможност да изберат измежду тях.

Днес доста гледах по онлайн магазините и това ми хвана окото, но наистина нямам достатъчно задълбочени познания и ще съм благодарна на вашата подкрепа:
Peg Perego Стол за кола Boavista 360° (0-36 кг.)

Колите и на двамата са нови като година, не съм сигурна какво закопчаване са, но предполагам стандартно? Или трябва конкретно да ги питам?

Най - добре си измислете нещо друго за подарък или им дайте пари.
Изборът на столче за кола е нещо доста отговорно.

# 493
Дали е най-добре да сменим подаръка не знам, но това ще подарим. Ако можете да помогнете със съвет, е добре дошъл.

# 494
Бонибон, наистина е по-добре да не избирате вие. Става дума за нещо много отговорно и е добре този избор да се направи от родителите. За съжаление цената не е определяща за сигурността на столчето.
Ако толкова държите това да в подаръкът ви, ви предстои голямо проучване. Препоръчвам да следите оценките от краш тестове в сайта на adac или да се свържете с деца на борда, те имат списък със сигурни столчета, но не знам как и дали биха се вписали в бюджета ви.
Особено труден избор е стол в категорията 0-36, като много специалисти не препоръчват такива.

Общи условия

Активация на акаунт