Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Постоянно внушение и параноя

  • 1 849
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 005
Не знам дали някой спомена вече, но тази параноя може да е симптом на следродилна депресия. Притеснението е съвсем нормално, но при вас наистина е в доста висока степен. Прочетете в Интернет за следродилната депресия и вижте дали имате някакви други симптоми, добре е да се обърне внимание.

# 16
  • на брега на морето
  • Мнения: 5 156
Какъв психиатър моля ви, това са нормални човешки майчински състояния, особено при първо дете. Аз имах чувството, че ще се побъркам през първата година, притеснявах се за какво ли не, въобразявах си разни неща, чувствах се притеснена постоянно, не можех да се отпусна грам и мислих, че от тук нататък ще съм все така... някак си се поуспокоих, когато детето проходи, когато стана по-самостоятелно и комуникацията ни стана по-лесна и разбираема, когато се учовечи както се казва. При мои близки е било същото, всеки казва, че при второто дете всичко върви много по-лежерно. Това е период и ще премине. 
+ 1000.
Когато голямата ми дъщеря беше няколкомесечно бебе ставах по три пъти през нощта, за да я завивам с различни завивки, съобразени с температурата в стаята. За проверката дали диша няма да споменавам. Blush

# 17
  • Мнения: 6 380
Някой родители просто сме по-тревожни. И при мен нещата са леко извън контрол, но...
Малкото още го проверявам дали диша докато спи, а вече мина 2, да не кажа, че понякога наглеждам и голямата 11 годишна през ноща.
След няколко седмици се връщам на работа. Децата ще ги гледа майка ми и съм в ужас. По цял ден мисля как да обезопася къщата. Предполагам, че като се откъсна малко от детето ще се отпусна. От както се е родила си я гледаме предимно аз и голямата щерка и ММ след работа, но аз винаги съм наоколо и следя какво се случва. С времето тази постоянна бдителност без да можеш да се отпуснеш за секунда напряга.

Общи условия

Активация на акаунт