Любители на кучета - 115

• 30 223
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • sofia
За малкото момиче, каракачанче, предлагам Чара. Близо е до Чарли, а и имам близко на сърцето си куче с това име.

# 241
  • София/Севлиево
Нашите съседи имат каракачанка,казва се Айра.

# 242
  • Bарна, морето, сините вълни
С ММ пък като се разхождаме във вилната ни зона, измисляме имена на кучетата по къщите и вилите. Там почти няма къща без куче. И има всякакви, дребосъчета и огромни мечки. Има един алабай, дето все му казваме Джафар, супер много ми харесва за голямо куче.
Просто споделям, не предлагам женско куче да се казва Джафар. Joy

# 243
  • под тепетата
Мура, Мери, Вихра. Аз пък много си бях харесала Стъки.

# 244
  • о`майна лунна нощ е

Simple Smile
И аз си мислех за Вихра.

Някои кучета просто като ги видиш и си "идват" с името.
На мен винаги ми е допадал или пълният контраст, или пълното покритие име-външен вид.

# 245
Тайра е кръстена на Тайра Бенкс понеже е "тъмнокожа" 😂.. Шегувам се, просто много ми харесва името Тайра за куче.
И често срещам Айра, Кайра,Майра но моята Тайра е единствена 😍 (поне не съм срещнала още друга Тайра)
Предното ми куче се казваше Арис.
Сещам се за Арета,Аби,Бейли,Ния,Азра/Езра,Фрея,Катрин(като урагана, ако е много буйна😁) .. Предполагам, че като я видите, името само ще ви изникне.. Абе както и да я кръстите ви пожелавам да ви радва дълги години, и да ви създава хубави мигове и спомени. 🤞🍀

# 246
Здравейте . Открих тази прекрасна тема . Ние след 20.03 ще си взимаме кученце - Каракачанка. Ще живее на вилата при свекъра , понеже има голям двор . Синът ми  ( на 6г.) няма търпение 🙂
Кученцето е женско и сега мислим име. Вие бихте ли предложили ? Искахме мъжко и да се казва Чарли, но има свободни само женски. Ето снимка
Зира , Косара - Сара,  Неранза-Нера .  Нашето си е Зина
Данък

# 247
Вихра много ни харесва 🙂

# 248
  • под тепетата
Радвам се, ето още - Мари от Марица ( с ударение на И- то), Съни (Съншайн), Поли, Кети, Зара

# 249
За малкото момиче, каракачанче, предлагам Чара. Близо е до Чарли, а и имам близко на сърцето си куче с това име.
Изпревари ме 😉Щях да предложа същото име Чара, заради близкото звучене на мъжкия вариант на името Чарли

А историята с името на Швепс я помня. Някога бяхме писали кой/защо е кръстил така опашатия си приятел, та помня, аз Hug

# 250
Аз имена нямада предлагам, че при нас само няколко са с нормални такива, иначе си имаме Кайзер, Пурко и Фрида (веждата е момата баш като Фрида Кало и от там си и пасна името). Като стигна до село ще взема да ви запозная с глутницата там 😁 На Вивата името си и дойде след първата операция, като решихме, че ако оцелее ще е производно на vivere, което на латински означава живея.

# 251
  • о`майна лунна нощ е
В приюта в Слатина е много забавно, когато дойде момент за кръщаване на нови попълнения и кучила. Били сме на вълна Хари Потър, респ кучетата се кръщаваха на герои от поредицата. Следващ път на майтап работата стана петролна и се появиха Турбо, Дизел, май само Нитро остана свободно. Имаше една Славка. Това куче НЕ лаеше, а виеше, ама точно в тоналност Славка Калчева. Умирахме от смях като тръгнеше да се обяснява нещо. Вече е мома германка.

# 252
Туиг, много се забавлявах с историята за името на Швепса! Определено е уникално, а и си му отива на момчето.
Маги си дойде с името, а така да исках следващото ми куче да се казва Моргана 😄
Ето я калпазанката, лека нощ ви пожелава 😉

# 253
Искрено ме развесели как е избрано името на Швепс. Но и ми харесва много. Когато избирах името на първото си куче, беше лесно - бял като лед, с отворена гласна, Айс/ Айси му залепна. За вторият мъник също не мислих много. Не исках нов Айс, но исках нова любов и Айк беше кръстен още преди да си го вземем. Дали ще е Чара или Дара, важното е на вас да ви звучи при сърце. Наскоро ми пращаха снимки на един Люк Скайуокър и си помислих, че и Дарт Вейдър щеше да е добре, само дето не знаех, че цвета ще отговори на това име Joy  И ако на Айси с лекота му викахме "пуканка", на дребчо още не сме открили най-доброто глезено име и е ту циганче, ту маслинка. Каквото и да изберете, да ви е здраво кутрето и да стане голям куч.
Утре ще стане на 10 седмици, обаче си е още бебе и си гуши играчките когато не е в ръцете ми да го гуша аз.

# 254
Организацията на доброволците в Кърджали, които бяха намерили и спасили нашето момиче, я кръстили-Лори.Когато я осиновихме от тяхната обява,решихме да запазим името...Хареса ни и казахме да я записват в паспорта така. Лека нощ от Лори!🙂 MagniM, бебето ви е уникален сладур!

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 01:56 от Roo Roo

Общи условия

Активация на акаунт