Любители на кучета - 115

• 30 279
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • тук-там
Пак да препоръчам храната на Мокка:
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/tundra-27234

# 496
Благодаря за бързото включване. И аз клоня към Wolf, понеже е с по-ниско съдържание на фосфор (заради нейния проблем с уринарната система), но пък Purizon ми харесва високото съдържание на протеин 80%.. Уж би трябвало да я яде. Тундра също не е никак лоша като вариант-фосфора е под 1%, благодаря mtz, че ме затрудни още повече 😁.. Сега останаха и 5 дни до кастрация.. И това мисля и въобщееее.. Установих, че куче с особености се гледа по-трудно и от дете.. Пууу 😤

# 497
  • София
и аз за малко да изпусна бебешките снимки

нд 2 месеца

преди 2 години

лятото

и преди малко

Понеже почти 2 години сама приготвях БАРФ менюто на Рея, забелязах, че ако не дам кокалче, тоест пилешки шийки например, на изхода е малко меко.
От известно време купувам готово меню, засега на прилична цена, и понеже си има всичко, резултата е много добър.
Е, котките малко се запекоха.

Между другото много добре и се отразяваше, когато беше за един период основно на риба.

# 498
  • София
Много се радвам, че Нъки е намерен, по скоро вие сте били намерени. Още си спомням какъв ужас брат като кучица на 5 месеца се уплаши и хукна нанякъде. Такова обикаляне, викане, рев беше, за да я намеря пред нас да ме чака.

# 499
Добре, че Нъки се е ориентирал да си иде до колата. Голям страх и паника е за нас човеците, но кучетата доста добре се ориентират. Веднъж и Макс така го изгубих в полето. Бях след нощна сняма и от стрес цял ден после не успях да заспя. Обикалям, викам, ослушвам се. Текат едни сълзи, абе ужас. Връщам се аз да взема колата и да тръгна с нея откъдето има пътечки и мога да мина и що да видя, Макс седи кротко до колата и ме чака. От този случай първа грижа ми е да отида до колата, защото когато ми изгуби следите той си отива и си чака до нея.
А не знам дали ви разказвах как Вивата я изгубих миналото лято. Пак от полето, ама дивака Макс решил да си се разходяъ до Дунава и да поплуват. Макс след час идва мокър, ама Вивата не. Викане пак, ожлеждане. Ама тя Вивата плува много, Макс само на плиткото влиза. Викам си кой знае къде ше излезе. Прибрах Макс, върнах се да оставя дреха. Обикалях още, ама нищо. Прибрах се и сядам да пусна пост във фейса и ми звъни колега. Вивата се появила на базата и легнала на едно диванче, което стои под един навес. Което е на няколко км от полето къде бяхме. Ама сме я разхождали там много пъти и явно е излязла от Дунава някъде в онзи район. Вече в полето почти не ги водя особено като са двамата, защото голямото магаре води малкото магаре къде ли и не слушат.
Да не решите, че само кучета спясам, ето и едни вързани в плик три котета, които някой идиот старателно е изхвърлил.

Днес приятелка ще ги вземе да ми помогне, защото и Макс и Вивата проявяват нездрав интерес към тях и в момента ги държа заключени в банята за да няма инциденти. А пък Макс лежи пред вратата на банята почти постоянно и не знам пази ли ги или се чуди как да влезе и да ги изяде 🙄

# 500
  • под тепетата
Леле, Sivi! Ти си като майка Тереза за всичко, което мърда! Като знам колко грижи изискват тези съвсем малки бебчета, ще трябва през цялото време да седя в поза "поклон"!  Какво стана с болния от гана? А за съществото, коетто ги е изхвърлило по този начин, ако си пусна мнението, ще получа доживотен бан Rage

# 501
О мънинки душички.. Съществото е изрод! Бездушни хора.. И за тях ми е жал и за животните също. Дано си намерят стопани, които да се грижат за тях и да ги даряват с много любов! ❤️

Какви истории за бягство само.. Ако бяхте ги написали преди да сте намерили кучетата, щях да изтръпна цялата.. Тайра е страхлива и мнооого привързана и дори и като е пусната се върти около мен. Ако иска да отиде някъде по-далеч, чака да и разреша. Като кажа "отивай" или "може" и хуква.. Но това не е на повече от 10-15 метра от мен 😁

# 502
Вързани в плик? Cry Имам приятелка досущ като Сиви. С голямо сърце.
Галски, благодаря за включването. И ние си имаме от тези дърпащи играчки, но аз някак не смея да се включвам в игрите му, за да не предизвиквам агресия в него. Сам ги мята насам, натам и дъвче. Айк е записан в паспорта си като померан, но няма да се изненадам ако има и в него примес от малък шпиц. Което изобщо няма да е проблем, аз искам куче да обичам, не за шоу. Засега най-очебийната разлика - тази в главичката е в полза на померана.

Козината ще си проличи след грозния период. Сега е много мекичка и пухкава, но той и Айси си беше такъв. Само да е здравичък, тепърва ще следим промените при израстването. Вече тотално е превзел сърцата ни. Снощи го изкарва ММ, каза не обещавам да е често, нали се сещаш каква гледка съм. Да уточня ММ е 198 см висок и само като си го представих с куче млко над килограм се смях много. Изобщо е голяма забава у нас с него. HeartHeart
Хубаво ми стана да прочета, че има добри хора в случката с кучето беглец. А за котенцата дано се намерят добри стопани!

# 503
Мила Сиви,нямам думи да изразя възхищението си към теб като Човек!!!Каквото и да кажа ще е недостатъчно...Пример за доброта и всеотдайност си ни, тук- на всички!!!  Нъки е умно момче!Знам какво е чувството като изчезнат...Лори го е правила на няколко пъти.В гори, по дирите на сърни.До колата не се е връщала .Успява да ни открие... Ама то е викане на името до момент, в който глас не ти остава.Оф...

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 10:49 от Roo Roo

# 504
Биляна вчера го приспахме болничния от гана, защото последните два дни беше много зле. Не ставаше, целия се тресеше. Извикахме ветеринар да дойде и той също ни каза, че няма никакъв шанс да се оправи щом са започнали треморите. С един колега после му изкопахме и гробче до другото, което също не се пребори с ганата. За сега останалите кучета изглеждат добре, нямат симптоми и след някой и друг месец ще направя опит да ги ваксинирам стига да смогна финансово.
Абе гадно е да не можеш да подминеш нуждаещи се от помощ душици. Вчера сестра ми ги намерила тези котета и ми звъни и ме пита как да ги подмине като вече ги е видяла. Казах и, че няма как и да ги прибира. Свързах се с местното сдружение и се надявам поне с домове да могат да помогнат, защото с хранене или майка-кърмачка никой в града не се отзова. Писаха хора от Благоевград, от Пловдив, но никой в града не се трогна. Даже един коментар така ме подразни, че се оправдавам с двете кучета и съм се опитвала да прехвърля отговорността. Ами че можех да ги подмина и никой и да не разбере за тях. А на кучетата нямам доверие, че няма да ги закачат. Ако бяха малки кученца, да няма проблем, не веднъж Макс ги е обгрижвал заедно с мен, ама това са котета които и трите се побират в шепичката ми, а и в устата на Макс. Просто няма как адекватно да се погрижа за тях за постоянно. А племенника, въпреки алергията си много иска да си ги оставим и се включва в храненето. Поне ще порасне мъж с добро сърце, състрадателен и готов да помага.

# 505
  • Sofia
О, Sivi, милите душички! Късмет са имали, че ти си ги намерила, душата ти е голяма!
Дано си намерят хората скоро!

След малко ще дават австралийските овчарки от България търси таланти по btv.

# 506
  • под тепетата
Аз май ги изтървах.
Sivi, съжалявам , че не са могли да се преборят животинките и за тежкото решение, което се е наложило да вземеш, макар и най-добро за тях!
А, тук сааа!
Рей съм го гледала на живо , пак така джафкаха и се кефеха, като търчаха из тунела на аджилитито Smiley
 mtz, не са ли малко тежички или козината дава такава илюзия?

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 10:56 от bilqna_69

# 507
  • Бургас
Гледахме ги овчарките. Чудни са. И Елза ги гледа с интерес, даже ходи до телевизора да ги души.
Мисля, че третото беше Бернско планинско куче?
Wolf-a и Елза го яде с удоволствие. Но тя не е критерий, няма нещо, което да не яде.

# 508
  • под тепетата
Според мен не е. При тях бялото е много по-малко, а и са доста по-големи от овчарките.Може да е някаква кръстоска.
Ози вчера се беше вторачил в телевизора, а нямаше нищо кучешко или движещо се.

# 509
  • тук-там
Ако говорите за австралийките на Веси Илиева - всички са австралийски овчарки. Тя има 6, най-малкото е с разцветката на Нъки и неговата възраст. От тях 3 видях аз да участват, вкл най-малкото с племенницата и.
Не са тежки кучета. Моите са по 20 кг, нейните между 20 и 25. Имат много козина. Много са скокливи повечето и перфектни за аджилити. Моята дъщеря установи, че и нашите знаят всички тези номера и ме пита кога и ние ще участваме Wink
Днес на Витоша е простооо ... нямам думи ... сняг до колене, мъгла и само бяло - все едно сме в сибирските степи:

Общи условия

Активация на акаунт