Захранване - въпроси и отговори - тема 10

• 43 707
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
На повечето пюрета пише цифра и до нея месеци, не се притеснявайте, нищо няма да му стане 😉

# 646
  • София
Така ли, не знаех? Ами сега с това сухо мляко вътре в пюрето? И изобщо как да подбирам пюретата, така че да има известно разнообразие?
Подбирайте по това, което сте въвели.
Нещо друго е, че всяка майка захранва различно и няма как те да задължат в 4-ти месец изобщо да е захранено направимер или 5-ти с определен зеленчук или плод. Затова номерцата са за друго.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 14:49 от I.R.

# 647
  • Пловдив / София
Месеците, обозначени на пюретата са за консистенцията, а не кога с какво е захранено бебето.
И на Бебелан, Овко и тем подобни пюрета аз не съм купувала. Не казвам, че Хип, Холле, Бейбибио и пр са супер идеални, но, според мене, са няколко идеи по-добри. Аз предимно тях взимах. Чат-пат и на Нестле (Гербер). Също на ДМ са ок и на Алнатура, които се предлагат в Билла.

# 648
На колко месеца мога да дам каша и каква?

# 649
В пюретата млякото е адаптирано мляко. Не е обикновено мляко.

# 650
  • Несебър
То си пише "обезмаслено мляко на прах". Ако беше адаптирано със сигурност щеше да е споменато.

# 651
Всяко мляко в пюре е адаптирано мляко. Така знам аз ох лекции на няколко марки бебешки храни + разговор с продавач от ДМ. Прясното мляко е алерген и не се дава под годинка, силно ме съмнява, да го слагат в пюренцата на бебета на 6-7 месеца и в кашите лека нощ.
Надявам се да съм права. Но с такова впечатление съм останала. И то си е естествено да пише сухо мляко, адаптираното мляко си е сухо мляко на основата на краве мляко с млечен белтък...

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 04:46 от Дух (:

# 652
HIPP последно бяха отговорили, че месецът на бурканчето показва както консистенцията, така и минималната възраст, на която може да се предложи.
И то е нормално да е така.
Бебешките пюрета са под сериозен контрол и никой няма да разреши да лепнат с такива големи цифри "4 месеца", ако не може да се предложи на тази възраст. Все пак не всички майки се информират подробно какво и как и не мисля, че би се допуснала подвеждаща информация при тези продукти.

# 653
  • Пловдив / София
На колко месеца мога да дам каша и каква?

Зависи кога сте захранили детето. Аз, например, захраних на 5+ и каша започнах да давам съвсем в началото на 6-тия месец.
Някои педиатри препоръчват да се започне с каша захранването, но, лично аз не съм съгласна.
Иначе се започва с безглутенови - ориз, царевица, просо, елда. Въвеждат се постепенно.

# 654
  • София
Много внимателно трябва да се чете за млечните, защото в някои каши и бурканчета е точно сухо мляко, не АМ. Ако е АМ си пише точно "сухо адаптирано мляко", иначе не е.

# 655
HIPP последно бяха отговорили, че месецът на бурканчето показва както консистенцията, така и минималната възраст, на която може да се предложи.
И то е нормално да е така.
Бебешките пюрета са под сериозен контрол и никой няма да разреши да лепнат с такива големи цифри "4 месеца", ако не може да се предложи на тази възраст. Все пак не всички майки се информират подробно какво и как и не мисля, че би се допуснала подвеждаща информация при тези продукти.

Хммм, извинявайте, но това са рекламни трикове, за да купувате пюретата. Няма как на бебе на 4м да се даде каквото и да е пюре, след като захранването започва около 5++6м възраст. А и в много от пюретата с обозначение 4+, 6+ има месо /свинско, риба/ например или мляко, царевица, нишестета, което е абсурдно.
Цифрата е консистенция, а не съдържание и че не е вредно да се дава. А които майки не се информирали подробно, си е техен проблем, но не обърквайте хората, които искат да се информират!

# 656
maiathebee но всъщност изобщо не е точно така.
Всеки родител решава кой кога да захранва. Има дечица с много тежък рефлукс, които започват захване на 4 месеца още по медицински причини.
Освен това, ако майката е тръгнала да се информира, един пост на жената няма да я обърка. Не е нужно да си остра и нападателна. Изключително много ми е неприятно това размахване на пръст от майка към майка, вместо да си влизаме в положение и да се подкрепяме, нон стоп някой се обръща с назидателност към друг.
За сведения - има различни схеми на захрването и според някои месото се въвежда първо, особено ако има липса на желязо в бебешкия организъм. Има много лекции и много клипове относно схемите на захрването, така че информирай се ти. Други пък въвеждат първо кашите от ориз и царевица. И в контекста на всичко това няма нищо абсурдно в съдържанието на пюрето. Четеш и си правиш сметка дали отговаря на това, което ти си въвел на детето си.

# 657
  • Пловдив
Аз захраних на 4 месеца , но четях внимателно пюретата какво съдържат. Има някои пише 4 +, но имаше неща, които не съм въвела и съответно не давах. Като се замисля тогава започнах с тиква на гербер и след това морков на гербер , които бяха най- изчистени откъм състав.
След това правех домашни.

# 658
Здравейте, имам нужда от съвет: в момента съм в началото на захранването и на обяд първо давам нейното адаптирано мляко, като го изпие и мине полвин час давам малко пюре смесено пак с мляко, но не знам на кой момент да почна да давам първо пюрето и после млякото? Много ли се чака? Някой има ли съвет?

# 659
  • Пловдив
Първо пюре давах малко и след това дохранвах с мляко
. Не зная защо първо мляко а след това пюре ви е казал педиатъра, странно ми се струва.

Общи условия

Активация на акаунт