Захранване - въпроси и отговори - тема 10

• 43 702
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Сз започнах месец след захранване. Всякакви безглутенови каши или зърна + плодове. Глутен в 7м. Той беше закуската.

Аз отдавна спрях да гледам грамажи, кое след кое, та запичащо/разхлабващо. То е чиста лудост. Водя се по малкия, яде колкото иска, яде почти всичко вече. Поръчвам кухня и съм спокойна, че има поне 3 хранения и са разнообразни. Аз толкова много не мога да му готвя, нямам толкова време да вися в кухня. Само със зеленчуците в началото се водих всичко да е точно, защото уж да е всичко перфектно, после поне гледах да яде. Но той не е проявявал непоносимости и алергии и затова карам лежерно.

# 631
JayRay, коя кухня? Пасирано ли е?

# 632
  • София

В момента сме на гости на едните баба и дядо и те взимат някаква местна частна (Стара Загора, не София).
А за София мисля 2 варианта да пробвам - Юначе (имат пасиран вариант от 7м до 1г) и Зелео (за 1г+, няма пасирано доколкото разбрах). И за двете имам добри отзиви, зависи кое малкият хареса повече. Във втората обаче се ползва прясно мляко (сега ще въвеждам) и цели яйца (аз съм въвела белтък вече).

# 633
  • Пловдив / София

А за София мисля 2 варианта да пробвам - Юначе (имат пасиран вариант от 7м до 1г) и Зелео (за 1г+, няма пасирано доколкото разбрах). И за двете имам добри отзиви, зависи кое малкият хареса повече. Във втората обаче се ползва прясно мляко (сега ще въвеждам) и цели яйца (аз съм въвела белтък вече).

Този уикенд поръчах на Юначе за първи път, от 1г., не пасирано. За мен не си заслужава 8-те лева на ден.

# 634
Аз поръчвам от скоро, до пункт от тях, не всеки ден, а само, когато ми допадне менюто. Супа и основно е 6 лв. до пункт, ако има и десерт 6.50. Десертите не ми допадат и не ги взимам. Според мен храната не е лоша, досега всичко, което съм взимала ми е харесвало на вкус. За уикенда не поръчвам, защото храната преседява повече време.

# 635
Много искам да го запиша моя на кухня скоро, ама тепърва разучавам менютата за алергични деца. Не мога да отделя време да готвя по няколко манджи всеки ден, особено че рядко ми се яде месо, а на дете си му трябва.

Малкият мина 7м и аз почнах да предлагам меки храни за пръсти, ама всеки път дори малко парченце да му се залепи за езика и почва да му се гади, понякога повръща. И аз естествено много се стресирам като го видя така. Не знам да продължавам ли да предлагам или да мина първо през намачкано, после какво следва?

# 636
  • Несебър
Колкото по-често предлагаш фингър фуудс, толкова по-бързо ще се научи да придъвква и смила храната с венците и да я мести с езика, от което няма да има позиви за догаждане и повръщане. И аз бях голяма паника първите пъти с това догаждане, ама ако предлагаш храната в подходяща големина и консистенция, не се притеснявай. Като се случи просто изчакваш да му мине и предлагаш вода, нищо друго. Ако се панираш и скочиш, тогава може да се задави сериозно. Тъй че, седиш си на ръцете ако трябва, той ще си го изкашля. Така им се развива и фината моторика и връзката око-ръка. Опасно е вече, ако наистина не може да диша и посинява, но фингър фуудс не крият по-голям риск от задавяне от пюретата. 😉

# 637
Аз знам,че е рефлекс,но се научават после и бих предлагала пак.

# 638
Здравейте дами!
Детенцето ми е на 10+ месеца. Успешно захранен на 5 месеца(от 4-я месец е на АМ) До сега съм му предложила почти всичко позволено за възрастта му, като не е отказвал нищо освен червен пипер (приготвям ястията у дома в уред за готвене на пара ако е от значение) .
Режимът му е -
Събуждане след 7:00 ч.
Закуска 08:00-08:30 ч.
След 10:30 излизаме на разходка.
Обяд -12:00-13:00 ч. И после веднага заспива за един час, а понякога час и половина (ако няма прекалено много шум около нас)
Следобедна закуска 15:30-16:00ч.
Следобедна дрямка след 16:00ч. Пак час -час и половина  АКО сме на вън (когато сме у дома пропуска дрямката и е някакъв ад😔)
След 17:00ч. Хапва пюре (грис с плод, бисквити с плод, мляко с ориз)
Не знам дали да го нарека вечеря, но след 20:00ч. Пие 150-160 мл. АМ
23:00-00:30ч. Се събужда за вода.
В 01:30-02:00ч. Се събужда за 150-180 мл. АМ
Питанката ми към Вас е - преди “вечерята” нормално ли е да иска да яде? Често ли се храни? Тежи 9,600кг. Висок е 0,79 см.

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 08:18 от Bunny..

# 639
На колко месеца е?
Ние ще станем на 8 след три дни и режимът ни е следният ( много относително режим):
Сутрин се буди между 5 и 6 и се кърмим почти винаги.
Около 8-9 правя закуска "попара"  без сирене, защото не го харесва - само сухари, масло, малко плод и 1-2 лъжички АМ
Следва един час сън
11-12 зеленчуково пюре с месо или жълтък или риба, редувам не стриктно
След около час изпива 100мл АМ и заспива за около час
15:30-17 млечна каша
Не винаги около час сън
Около 20ч къпане, 150мл АМ
От 12 до сутринта кърмя 3-4 пъти
🙃

# 640
  • София
А колко е голямо детето?

Малкият има вечеря, 200гр към 18:30-19:00. После обаче към 20:30 изпива и по 240мл АМ (8++++, иначе е почти 10кг и някъде 73-4см). Да не би тези мл да са му малко преди сън и не се засища? Иначе останалият режим ми се струва супер.

Малкият основни хранения са му около 7:30, 11:30-12, 15:30-16:00, 19:00-19:30, 20:30. Ако е станал по-рано хапва и по няколко парчета плод или малко кисело мляко между храненията. Спи по цяла вечер, евентуално за вода няколко глътки, ако е горещо се събужда.

# 641
На 10+ месеца.
Правя му 210 мл. И изпива колкото иска, не го насилвам.

# 642
Здравейте мами, много съм притеснена. Захранвам от месец и бебето оредпочита готови пюрета, как ли не го пробвах не иска и не иска. Последно мъжът ми купи пюрета и днес изобщо не погледнах състава, нахраних си го почти и поглеждам, че на пюрето на Бебелан Картоф и Морков има нарисувана каничка мляко и  чета отзад, че съдържа сухо мляко. А аз бе съм въвела млякото, от четене ми се върти, че е около годинката млякото и затова се притесних. А на пюрето пишеше 4+, та това ми е тревогата сега 🤕

# 643
  • София
Здравейте мами, много съм притеснена. Захранвам от месец и бебето оредпочита готови пюрета, как ли не го пробвах не иска и не иска. Последно мъжът ми купи пюрета и днес изобщо не погледнах състава, нахраних си го почти и поглеждам, че на пюрето на Бебелан Картоф и Морков има нарисувана каничка мляко и  чета отзад, че съдържа сухо мляко. А аз бе съм въвела млякото, от четене ми се върти, че е около годинката млякото и затова се притесних. А на пюрето пишеше 4+, та това ми е тревогата сега 🤕
Тези цифри не са за месеците, а за пасираността на храна вътре. Щом предпочита готови давайте готови аз имах обратния проблем.

# 644
Така ли, не знаех? Ами сега с това сухо мляко вътре в пюрето? И изобщо как да подбирам пюретата, така че да има известно разнообразие?

Общи условия

Активация на акаунт