Захранване - въпроси и отговори - тема 10

• 43 749
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
Мхм, и аз я попълних, наистина малко объркващо с тези отговори.

# 556
Здравейте, моля за предложения за сутрешна/следобедна закуска, на 7 месеца и половина сме, захранени сме с глутен, масло, различни плодове, мисля тези дни да дам и сирене. Бебка отказва бисквити и всякакви видове каши - млечни, безмлечни, с плод, с пюре... Общо взето иска само кърма...😢

# 557
А защо не кърмите щом иска само това?

# 558
Имам здравословни проблеми и искам максимално нетравмиращо за бебето да спра кърменето

# 559
  • Пловдив
Аз давам сутрин юфка с масло и сирене, кус кус и др подобни.
Следобед давам плод или кисело мляко и плод.

# 560
Имам здравословни проблеми и искам максимално нетравмиращо за бебето да спра кърменето
разбирам💚
Успех, да мине леко,
моят въпрос не бе критика 💚

# 561
Сутрешна закуска- кус кус, овесени ядки с масло и сирене или с плодове, грис със сирене
Следобедна закуска- авокадо с банан или друг вид плод; кисел или крем в който е натрошена на ситно бисквитки; кисело мляко (ако е захранено с него) с плодове;  киноа с банан, авокадо, кокосово масло.

# 562
Има ли значение какво е маслото? Тоест може ли примерно да е Дойчемаркенбутер? 😁😁 И сиренето как си го обезсолявате най-добре? В хладилника в отворен или затворен съд го държите? Кусвате ли го? Оф. 😁

# 563
Има ли значение какво е маслото? Тоест може ли примерно да е Дойчемаркенбутер? 😁😁 И сиренето как си го обезсолявате най-добре? В хладилника в отворен или затворен съд го държите? Кусвате ли го? Оф. 😁
Маслото-Президент или Елле и Виле.
Сиренето го обезсолявам за 24 часа в кутия с капак. Опитвала съм го и според мен е достатъчно обезсолено. Ако се държи например 1 седмица става на пихтия и няма вкус (поне за мен).

# 564
Мамита, кога и как въведохте прясното мляко? 🤔

# 565
Мамита, кога и как въведохте прясното мляко? 🤔
Аз след годинката, в домашно направено кремче - царевично нишесте, плодово пюре и мляко

# 566
Здравейте на колко месеца започнахте да давате и приготвяте бебешка супа? Може ли рецепта за такава?

# 567
Ние сме на 7 месеца, правя нещо като супа , сварявам различни зеленчуци -последно
сладък картоф, морков, тиквичка и предварително сварено домашно пилешко, като са готови зеленчуците добавям малко гхи, после пасирам и прибирам в бурканчета с винт още докато е горещо за да се херметизират и като поизстинат държа в хладилника до три дни. Може и други зеленчуци, общо взето каквито са въведени, правя и без месо и към тях добавям малко сварен жълтък или сирене. За разкош и малко копър 😊

# 568
Здравейте на колко месеца започнахте да давате и приготвяте бебешка супа? Може ли рецепта за такава?
На колко месеца е твоето дете? Какво има въведено?

# 569
  • София
Аз от 7м почнах да давам супи и то предимно крем. Иначе и пилешка супа му правя. Добавям сухари, за да го засити все пак. Не е особено фвн, но гледам през ден да яде.

Общи условия

Активация на акаунт