Захранване - въпроси и отговори - тема 10

• 43 698
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
  • София
И аз първо пюре и после додавах АМ. Струва ми се по-лесно като вариант.

# 661
  • Пловдив / София
Здравейте, имам нужда от съвет: в момента съм в началото на захранването и на обяд първо давам нейното адаптирано мляко, като го изпие и мине полвин час давам малко пюре смесено пак с мляко, но не знам на кой момент да почна да давам първо пюрето и после млякото? Много ли се чака? Някой има ли съвет?

Аз първо давах пюре и след това мляко. Като въведох 4-5 основни зеленчука и видях, че детето хапва са апетит, пробвах да дам само пюре и всъщност много лесно заместих обяда. Но си зависи от детето изцяло.

# 662
И аз давах първо пюре. Детето като се нахрани с мляко няма особена мотивация да хапва новата храна.

Здравейте, имам нужда от съвет: в момента съм в началото на захранването и на обяд първо давам нейното адаптирано мляко, като го изпие и мине полвин час давам малко пюре смесено пак с мляко, но не знам на кой момент да почна да давам първо пюрето и после млякото? Много ли се чака? Някой има ли съвет?

Аз първо давах пюре и след това мляко. Като въведох 4-5 основни зеленчука и видях, че детето хапва са апетит, пробвах да дам само пюре и всъщност много лесно заместих обяда. Но си зависи от детето изцяло.

# 663
  • София
От кога започнахте да добавяте цяло бурканче месо 80 гр към зеленчуковото? На пример от тези на Плазмон, които са по две в опаковка, месото в тях е 30%. Въпроса е за бебе на 11 месеца, скоро ще стане на годинка

# 664
Цяло бурканче започнах да слагам, когато заместихме обяда. Т.е. към 8-ми месец.

# 665
  • Седмото небе
От написаното по етикет се вижда, че във всяко бурканче има САМО по 24 гр месо. Детенце на почти годинка реално би могло да изяде едно цяло такова бурканче, че и две. Ако се гледа само месото де. Другото е излишен пълнеж... Вие сами си направете сметка.
Скрит текст:
За няма и 50 гр месо да се дадат 4-5 лв на мен лично ми е странно нелогично. Извинете ме за личното отклонение.

# 666
Здравейте,когато започнах да захранвам сина си направих грешката да започна с плодови пюрета и сега не иска зеленчуковите може ли да ме посъветвате нещо благодаря.

# 667
Да спрете за няколко дни захранването.
Продължете само със зеленчукови, и после въвеждайте поетапно храни

# 668
Преход със сладки зеленчуци - тиква, сладък картоф, после в смесени пюрета.

# 669
Детето ми е на 10++м и сме на детска кухня В менюто на кухнята  супата е винаги постна, а основното е пък винаги месо - пилешко, заешко и телешко, риба има 1 път в седмицата. Супата давам за вечеря, а основното за обяд.
Бях чела, че е добре месото да се дава през ден - както правих до сега. Редувах месо-жълтък. Сега заради жегите, яйце не слагат. Интересувам се как да процедирам и дали да не давам през ден жълтък в супата🙄🙄🙄 Също така колко пъти седмично трябва да се дава яйце/жълтък и след годинката, тъй като сме близо до нея Simple Smile

# 670
След годинката спрях да следя каквото и да е. Мина на обща храна. Единствено не давах сол, захар, какао, пакетирани гризинк и подобни боклуци. Всичко друго ядеше, каквото и ние ядем.

# 671
  • София
На 9++ малкият вече от месец е на кухня. Всеки ден има месо, веднъж риба. Въобще не редувам. Яйца давам отделно в закуската (печиво или бъркани със сирене/извара), защото в кухнята не слагат сега. Но давам 2-3 пъти седмично (по 1 цяло). Тази седмица две сутрини подред яде палачинки, а бяха с едно яйце. Поне още 1-2 пъти ще дам да не е без хич. Няма как да добавям към супата, защото не всеки ден има (днес постното е чушки с просо), а често в нея е месото/рибата (днес е така).

# 672
Здравейте. Малкия е захранен на 5м. Сега е на 6м. Почна да яде по-често от 4 часа и да увеличава броя хранения. Включително и нощно хранене. Никнат му зъби, та може би е от това.
Яде закуска и обяд 90/100гр пюре и 90мл АМ. И пак през 3 часа търси храна. Също така е в скок на растежа..
В общи линии искам да знам лошо ли е че  увеличи броя хранения, не му стигат ли тези 190/200гр храна? Мисля, че е доста.. Дали е от зъби и кризата?
Сега въвеждам месо и се надявам да го наяжда повече. Замразила съм месо в кубчета за лед. Първо мисля да слагам едно, а после 2 кубчета. Горе долу това нормално количество ли е за бурканче 190гр?
Да почна ли вече и каши?

# 673
  • Седмото небе
За кашите е относително, както и са различни препоръките кога, как и с какво да се включат. Има и майки, които никога не са давали. Консултирай се с педиатъра ви по въпроса и си прецени.
Ние първо започнахме със зеленчуците за обяд, сега се запознаваме с безмлечната оризова каша на Хумана и тази на Бейбибио с ориз и киноа. Давам я сутрин с лъжичка-две плод, засега само ябълка и круша сме пробвали. Другата седмица ще включваме плодови пюрета за СЗ.
На следващата консултация ще я видя нашата какво ще ме посъветва за глутена, млечните каши, жълтъка и месото. Днес за първи път успяхме да се справим с цяло пюре за обяд, а се захранваме от 20 дни (започнахме на 5 м без 5 дни), със закуската също напредваме бавно. Но аз и не бързам. Бебка си е все така лакома за мляко и си суче,  колкото обикновено въпреки страничната храна и вече може да се каже заместения обяд. На 20 този месец става на 6 м. Проявява огромен интерес когато ни вижда да ядем и протяга ръце към всякаква храна.
А кои са подходящите първи меса за започване? Както и от кога бих могла да дам пъстърва? Имам намерение да купувам и да правя заготовки поне засега. Вече ако по натам не мога да се занимавам да и готвя или нямам време, може и да в запиша на кухня, но се съмнявам. Като си подреди човек нещата мисля, че както готви за себе си и големите хора от семейството, така би намерил начин да готви и за малкия човек.

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 18:49 от * SUPERMAMА *

# 674
По-назад пише за месото, аз давах на око. Някъде към 20-30 грама, колкото и пише по-назад.
За първи меса са подходящи белите - заешко, пуешко, пилешко. Аз въведох първо тях, после телешко. Свинско не съм въвела, защото се дава уж по-късно.
Въведох каши след като изцяло заместих обяда под формата на СЗ.
Когато има скок в растежа, наистина увеличават храненето, но може и самото детенце да има нужда от повече енергия.

Общи условия

Активация на акаунт