Пролет се задава, ДЕСЕТОКЛАСНИК на училище с приятели се надява

• 42 812
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
Аз още съм в колебание дали да го информирам.А в другата гимназия,от близка родителка на 10токласник чувам,че ги учителите агитират децата да се явят на другите две НВО ,по желание-език и дигитални компетентности.Защото при кандидатстване във ВУЗ тези оценки щели да се вземат предвид.Аз не знам да има яснота от вуз-овете на този етап,но може да съм пропуснала.И масово децата пишат по желание още едно НВО,поне.За ПМГ иде реч.

# 106
  • София
А моето отдавна беше информирано от директор и зам.директор, къде ще се използват тези НВО-та, ще има ли оценки от тях, защо се правят и все такива неща.
И на РС същите директор и зам. дитектор казаха, че няма смисъл от НВО по желание, в тези така или иначе натоварени времена.

# 107
Хорааа,направо ще откача вече! Току-що , присъствам по стечение на обстоятелствата/мотаех се в стаята  на набора, осъществявам контрол/   и чувам как учителката им казва,че животновъдството е най-развито в големите градове!!!
   Обръщам се към ученика и питам,добре ли чух? Той казва " да,и на мен ми стана странно".И аз го подкокоросвам да пита как така,какво се има предивд? Амиииии,в градовете се гледали много кучета,котки,всеки в къща си гледа зайци и бройлери.   Направо паднах!И аз го натискам да пише профил география,леле майко!!!!!!!!!
   Веднага гугълнах,и му показвам какво пише-в СвищоВСКО се гледа белоглава овца, в плевеНСКО - черноглава, в нашия район и Радомир и около Перник-каракачански. В ТърноВСКО и пловдиВСКО - намсикви говеда.
     Ама това не значи в големите градове.
   Ми то по тая логика с нашите две кучета,една дворна котка,8 заека и една кокошка на съседа,която си е харесала един сандък у дома да снася яйца и най-вероятно да ги мъти, егати,ние сме крупни животновъди.Ааааа,през лятото и пиленца си гледам.

# 108
  • София
Значи с три деца и куче и аз съм животновъд. Laughing

# 109
  • София
Мен ме пишете към дребните земеделци. Joy

# 110
Марулета, ти направо трябва да кандидатстваш по програма животновъдство.
Знаеш ли какви субсидии текат Joy

# 111
  • Варна
Мдааа, учебника по география не е актуализиран от как аз съм била 10 клас сигурно. Няма да уточнявам преди двайсет и колко точно години. И аз четох за подобни недомислия.
Иначе самите ученици си знаят че НВО тази година е важно, колкото и в 4клас. Дори не симулират притеснения за изпитите.

# 112
  • София
Марулета, ........ онемях! Значи и ние у нас отглеждаме дребно НЕрогато добиче. Рогатото съм аз. Wink Laughing
Въобще не ми пука, ще има или няма НВО. По-важно е, с какви знания ще завърши поредната "учебна" година. Днес говорих с един Образователен център, относно пробните изпити за НВО-то, след 10-ти клас. Договорихме се вкъщи, че ще го пратя, за да видя, колко се е изучил дистанционно. Каза "ОК". Втората част от уговорката беше, че оценка под 5.00, по който и да било от двата предмета, ще бъде последвано от допълнителни уроци, до края на учебната година. От мен, като родител, толкова. Нито мога да отменя учителите, нито мога да реформирам системата, нито да му налея с фуния знанията.

# 113
  • у дома
Аз още съм в колебание дали да го информирам.
Споко,информиран е отдавна...Ако тази лудост продължи още 2 год моето със сигурност ще пропусне НВО 10кл лично с благословия от мен...

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 23:12 от svetlaem

# 114
  • София
Светле, знаех си , че имаме сходство с теб! Joy

# 115
  • София
Значи освен животновъдство и аквакултурите са много развити ....
Аз с едно пернато и N-риби (броя варира, в зависимост от това колко са нахранени) към децата мога да се включа.

# 116
  • София
Абе тези набори тръгват ли присъствено или вече се омотах

# 117
  • София
Тръгват само от областите, в които няма забрана на местно ниво. В София не тръгват.

# 118
В Монтана тръгват,дано!!!
  Гледах сутринта по нова изява на родител от ОБединени родители,които искат незабавно преминаване на ПО.Думи на вятъра-нито водещите подготвени,нито той , директорът на 51 во каза,че това няма как да стане и точка.
    Аз май клоня да искам да обявят нулева година.Нищо не научиха през тази,че и втория срок на миналата.Искам НВО да е онлайн,да се провери от независими експерти и според резултатите на децата ,да се определя заплащането на учителите. АМа да има по всички предмети. Защото с това животновъдство вчера,направо съм в джаза.Има учители,които и по време на ДО си стоят сериозно на позицията,изискват и учат децата,но има и такива,които и минимална заплата не заслужават.

# 119
  • София
Ааа, аз тази нулева година я исках в началото. Сигурна бях, че разпуснат ли ги, до пролетната ваканция няма да ги върнат. Сега излиза, че и до края на годината ще отвисят пред мониторите.
Сега, при оставащи няма и 3 пълни месеца, никаква нулева година. Кой, каквото научил, това е!
А и никой не дава обещания, че следващата учебна година ще е нормална..., а и никой не мисли, ако не е нормална, какво може да се направи, за да бъде присъствена за децата. 🤨

Общи условия

Активация на акаунт