Пролет се задава, ДЕСЕТОКЛАСНИК на училище с приятели се надява

• 42 803
  • 729
  •   2
Отговори
# 90
  • София
Девойката има ядове с ПП. Нямат достатъчно учители по всички предмети. Щели да разиграват на тото избора на децата.
Как на тото, бе? Като нямат достатъчно учители по някой предмет, защо го предлагат като профил?

Малкият вчера се замислил къде да ходи след 7-ми клас. Колебаел се между АК и Испанската. Да ви звучи познато? Joy После ме пита дали има други ЕГ, освен испанска и английска /тях ги знае от сестрите си/ и като разбра, че има и немска и френска, каза: "А! Май във Френската ще ходя аз." Не че има идея що е това френски, мисля, че дори не го е чувал, ама много му се ходи в Париж. Laughing Ей това е сериозно аргументиран избор! Викам, дай първо да преборим задачите с движение, че ти изядоха главата, после ще мислим гимназията. Вчера правили тест, състоящ се от 4 засукани задачи за движение - решил 3 от тях, едната, от които му била грешна. Нямам търпение да дойдат онези задачи с тръбите и басейна - любими ми бяха в училище. Така и не разбрах защо един басейн трябва да се пълни от няколко тръби. Rolling Eyes

Аз пия греяно червено на пистата в Банско. Вчера нещо ме осени и в 18:30 метнах ските и малкия в колата, и отпраших към Банско. Наздраве!

# 91
Ееее, Санака, браво, жено!!!Ако сте в хотел с басейн,питай ги що се пълни от няколко тръби и що аджеба,се празни от други в това време.Аз ей туй не схванах в моя 7ми клас.

# 92
  • София
Задачите за басейните са кеф, а ужасният въпрос, който винаги ме мъчеше "Какво е искал да каже поетът?"

# 93
  • София
Ахахаха, masissa, и мен така!
Марулета, не разбирам защо вашите даскаля наддават за профил. Заради хорариумите, може би?
Санака, малкият е огън! 😂
Може да му измислиш някоя и друга задача с движение, покрай ските.

# 94
  • София
Винаги съм знаела какво е искал да каже поетът. От раз ги разбирам поетите. Виж, с разни машинисти, водопроводчици и мотористи имам известни комуникационни проблеми. Joy

# 95
  • у дома
Марулета, не разбирам защо вашите даскаля наддават за профил. Заради хорариумите, може би?

Според мен е точно поради последното изречение Падат паралерки,а от там и хорариум часове-преди са били по 4,с малки изкл,сега вече 2ра година са по 3 паралелки -в комбинация с това,че преди в 11кл се учеха вкички разказвателни,а част от гях и в 12,а сега само ПП картинката е ясна.
Мъж ми преди 5год срушаше как обяснявам на големия задачите за тръбите и каза,че чак тогава ги е разбрал,в училище никога не ги е знаел...

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 12:50 от svetlaem

# 96
  • София
А при вас как точно ще се осъществи класирането за профилите?

# 97

Падат харалерки,а от там и хорариум часове-преди са били по 4,с малки изкл,сега вече 2ра година са по 3 -в комбинация с това,че преди в 11кл се учеха вкички разказвателни,а част от гях и в 12,а сега само ПП картинката е ясна.
Закриването на паралелки оказва влияние на норматива. Останалото - не. Това, което се учеше в 11 и 12 клас " слезе" в първи гимназиален етап като броят на часовете сумарно е почти същия.

# 98
  • София
Няма класиране. Всеки учи това, което е посочил като желание.

# 99
  • София
Масиса, няма класиране и при нас. Формират се брой групи по профилиращи предмети, съобразно заявените желания на учениците.

# 100
  • София
При нас се очертава да има. Средно аритметично от 9 и 10 по двата желани предмета плюс оценката от годишните за 10 клас.

# 101
  • Варна
В нашето училище се оказа, че има 10 учителя по мат и информационни технологии, които искат да вземат 11 и 12 клас ПП, но по всичко останало има по 1 преподавател. От друга страна има повече желаещи за био, химия и история и бел, отколкото за математика. И те така.
Казах на детето, че ако ще е така, ще я преместя в квартала за да не се тревожи за оценките в дипломата, а и да има време за допълнителните уроци за подготовка за уни.

# 102
  • София
Задачите за басейните са кеф, а ужасният въпрос, който винаги ме мъчеше "Какво е искал да каже поетът?"
Любимият ми въпрос. Никакъв проблем с разбирането на поетите. Обаче, подобно на Санака, онези задачки с басейните, влаковете от точка А до точка Б, хич не ги долюбвах. За разлика от мен, синковеца ги обича.
Размислите на тема ПП, приключиха. Избра си математика и ИТ. Попълни си заявлението, подписах го и го занесе, където трябва. Договорихме се с него, да включим допълнителни  уроци по БЕЛ, заради ДЗИ. Хич не му е приятно, че уикендите, ще му бъдат ангажирани, но каквото такова.

# 103
  • София
Нещо ви поизпуснах и се връщам да чета...
Внимателно обаче прочетох първият пост и допълнително ще се върна да наваксам и със седмокласните теми Joy .... някъде в края трябва и аз да се появя Joy

# 104
  • София
И да споделя как се изложих, т е направих на пух и прах стратегията си за НВО10, на връх националния празник - да не запознавам набора с това колко е задължително НВОто.
Бяхме с приятели и двете ни девойки - 7 и 8 клас, обсъждат тежкият си живот във връзка с НВО7(едната мръкна от БЕЛ, другата от Мат),
наборът мълчи в това време. В миг другото девойче се сеща, че пак престои НВО след 2 г. и пак имало Математика. И от устата ми излиза: "Не му се втелявай толкова и без това не е задължително!" Както младежът бе случаен наблюдател, рязко се включи в разговора “Сигурно ли е ?!Сигурна ли си ?!" и трябваше да се измъквам "ами то всъщност, не е е много сигурно ...." Joy

Общи условия

Активация на акаунт