Пролет се задава, ДЕСЕТОКЛАСНИК на училище с приятели се надява

• 42 829
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
Мерси,Дидева!Значи все пак съм разбрала правилно.Вчера приятелката ми спореше с мен по въпроса.
  Айде,честито ни ново затваряне,не че сега сме се отворили де.Ако децата продължат още много онлайн,аз ще откача,за тях не знам.Каквото такова! Нашите тъкмо днес тръгнаха присъствено.
   Все повече губят мотивация и концентрация,поне сред моите познати деца и приятелчетата на набора.

# 136
  • София
Абе сега мотивацията за учене се губи и заради външни влияния. Там при моят се наблюдава силна мотивация. Къде има купон, гледа да присъства. Така компенсира ДО е училище с ПО по сбирки разни, къде по интересни.

# 137
Купонната мотивация никога не е спадала и при нас.Увеличи си часовете за работа,иска да работи и в събота и неделя.За пари естествено.
   Но забелязвам как му е все повече все едно за у-ще.

# 138
  • София
След дълго обмисляне реших, че сега е моментът да направим една наборна среща - преди да са затворили заведенията, че не се знае дали някога ще посмеят да отворят пак. А след неделя само групово посещение на някое химическо чистене ще можем да организираме. Joy

# 139
  • София
Санака, сигурна ли си че и там ще може?!:joy:
Мисля, че вече всичко е резервирано за следващите дни.

# 140
  • София
.....Там при моят се наблюдава силна мотивация. Къде има купон, гледа да присъства. Така компенсира ДО е училище с ПО по сбирки разни, къде по интересни....
Което напълно обезмисля ДО. Така и не разбраха, а може би, не поискаха да разберат, че не можем да превърнем тийновете в затворници. Синът ми, преди всяка тренировка се размотават със съотборниците му. Хапнат някъде, разходят се, хахо-хихи, и цоп в басейна. Чака да се оправи времето, за да се придвижва с колелото. Постоянно повтарям да ограничи излизанията, само с тренировките, а той ме парира с "Аз, като не се виждам с тях, преди тренировка, нали сме заедно в басейна и съблекалнята? Ако те се заразят, какво?" Ей, аман от дървени философи!

# 141
  • София
То винаги има начин да избегнеш. В Париж са с вечерен час 18, което е адски рано. Навън е светло. И аз мислех,че се спазва. Оказва се ,че Уберите си работят и купоните просто са по къщите.

# 142
  • София
E, не можем да затворим децата по къщите. Аз и не искам. Пролетта го направихме, стига толкова.

Десем, в химическото в Драгалевци все още има места. Проверих.

# 143
  • В светлината на слънцето
Наборката хич и не страда от затварянето. Тя така или иначе излиза рядко, та даже добре й идва. Станала е силно асоциална.
За разлика от брат си, седмокласникът, който вместо да си седне на четирибуквието и да учи, се чуди къде да обикаля. Не се е спрял, че е влюбен на туй отгоре. Изобщо не съм оптимист за НВО, ма няма да остане без училище де.

# 144
  • София
При моите пък е модерно да се събират у приятел "да учат" 3-4 деца на разменено гостуване (това включва и решаване на задачи по математика на приятели, които не учат в СМГ, помощ на тестовете по АЕ. ) Говорих, че това са мечешки услуги - не чуват. Уведомих родителите. Да се оправят те !  В понеделник явно е бил наш ред да домакинстваме и сега им потънаха гемиите като разбраха, че всички ще сме си вкъщи. Аз тайничко злобея TrollfaceTrollfaceTrollface . Майка ми живее на горния етаж и там беше "апартаментът за купони" във времената преди Covid-a и сега е тегаво за цялата компания.
Иначе излизат - петък, събота, неделя са до 21-22 ч. са по шосетата, няма студ, няма мраз. Ходят на скуош и сега ще е тегаво, защото този път май няма да има изключение за тренировки дори и на картотекирани към федерациите състезатели. Треньорите още се запознават и тълкуват заповедта. Sad. Дано да е само 2 седмици този локдаун, но не съм оптимист.

# 145
  • София
Биби, карторекираните състезатели са изключени от действието на заповедта:
9. Преустановява  се  провеждането  на спортни  мероприятия  с  тренировъчен  и състезателен  характер  при  колективните  спортове  за  лица  под  18  годишна  възраст. Изключение  се  допуска  само  за  картотекирани  спортисти  към  спортните  федерации. Спортните състезания за всички възрастови групи се провеждатбез публика.
10. Преустановяват се посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове и плувни басейнии комплекси.Забраната не се отнася за картотекираните спортисти към спортните федерации.

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/03/18/zapoved173.pdf

# 146
Миналата година през цялото време на локдауна наборът се събираха на брега на язовира. Купуваха си месенца и зеленуци и си правят барбекю. Ама сега като гледам прогнозата не става. Има две вили , на които са по график, щото на едната има по-голям брат, а на другата по-голям братовчед. И те са с предимство. Най-често тия малките чистят след големите. Забелязвам, а и с другите майки като си говорим, много играят игри-моят мъкне едно монополи, асоцияция, покер, карти уно. Ама то и ние у дома играем, особено зимата, когато и младото семейство /щерката и зеят, които живеят на горния етаж/ скучаят.
   Ама наборът не ще с нас. Една позната вчера ме информира, че го е видяла да води една девойка с розова шапка за ръчичка. Май преболедувахме предното гаЖе.

# 147
  • София
Биби, карторекираните състезатели са изключени от действието на заповедта:
9. Преустановява  се  провеждането  на спортни  мероприятия  с  тренировъчен  и състезателен  характер  при  колективните  спортове  за  лица  под  18  годишна  възраст. Изключение  се  допуска  само  за  картотекирани  спортисти  към  спортните  федерации. Спортните състезания за всички възрастови групи се провеждатбез публика.
10. Преустановяват се посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове и плувни басейнии комплекси.Забраната не се отнася за картотекираните спортисти към спортните федерации.

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/03/18/zapoved173.pdf
Да, поДпълних и декларации, че съм уведомена и ги пускам.

# 148
Влизам да се похваля:

Половината преборихме, другата половина чакаме. Отиде на вила, ще празнуват Рожден ден на съученичка, взетия изпит /който го е взел де/ и утре бил деня на щастието, та и това си е повод по негови думи. В работата ни правиха ПСРи вчера. Вика ми ако беше ти излезнал положителен, да ми провалиш вилата, никога нямаше да ти проговоря Joy

# 149
  • София
'Ми, прав е. Може ли да си правиш PCR баш преди планиран купон? Що за неразумност?! Joy

Браво на момчето за изпита!

Общи условия

Активация на акаунт