Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Шестокласници 2021/2022

 • 27 333
 • 572
 •   1
Отговори
# 540
 • София
 • Мнения: 991
Попътен вятър на децата! Здрава, успешна и присъствена година да е !

В нашето у-ще (в София) не само, че на 17ти няма да учат - класната ще ги води до Зоопарка, но и утре няма да учат. Викат ги в 10 ч. да им раздадат учебници, програмата и всички учители щели да минат да си кажат изискванията. Много странно ми се видя... Досега винаги даваха на 15ти комплекта. Вместо да е по-рано, за да не сме тълпи по книжарниците, те даже по-късно. И помагала и УТ тепърва след утре ще поръчваме... Днес се видяха само с класната в кабинета за 30 мин и това беше. Бавно и поетапно настройване към учебния процес ще е!
За НВО не бързаме с допълнителни занимания - да видим какъв формат ще измислят догодина по това време съответния министър и екипа му и тогава ще включваме уроците. От опит с големия - децата с 9-10 ч Мат/седмица не би трябвало да имат нужда от допълнителни занимания, ако остане същото НВО.

# 541
 • Варна
 • Мнения: 1 253
Аз съм го записала на курс по БЕЛ, ведъж седмично по 2 часа, платих вноска само за 1 срок, ако нещо не му хареса да може да се откаже, ще бъдат по 9 деца в група, обещанието беше да са максимално присъствено. Учителката е от старата гвардия Simple Smile. Моят синковец се ослушва за МГ с немски (макар и да не знае защо) и ще си трябва висок резултат и по БЕЛ, няма да стане само с Математика, та затова той сам реши, че ще пробва курса.

# 542
 • пак там
 • Мнения: 2 848
А ние сме за пореден път с нова класна... За шест години - пет класни. Писна ми вече...

# 543
 • Мнения: 7 453
Успешна и присъствена нова учена година на децата ни! Дано да имат възможност да наваксат пропуснатото във всеки един аспект!

# 544
 • Мнения: 6 202
А ние сме за пореден път с нова класна... За шест години - пет класни. Писна ми вече...
Много кофти! Трудно се прави колектив с толкова много промени. Дано да ви е ма късмет и да е за последно.

# 545
 • Мнения: 6 581
Успешна и хубава да им е тази учебна година! Да се чувстват щастливи в училище!

За софийските училища имате ли информация дали ще се учи в петък? Бяха ни казали, че няма, а днес детето ме уведоми, че ще учат?
Уж нямаше да учат, което ме изненада, защото в София няма подобни празнични глезотии на локален принцип. Дори имаха планове, но ще видят утре. Днес са им казали, че са си на училище в петък.

# 546
 • Мнения: 530
Започва се. Дано да е по-дълго присъствена годината. Моята госпожица днес беше толкова щастлива, че са обратно в училище, че си видя приятелите. Изкараха целия следобед да се шматкат с приятелки по центъра, а утре за добре дошли входно по математика Simple Smile Учителите ни са същите като миналата година с две леки смени.

# 547
 • София
 • Мнения: 9 134
Успешна и изпълнена с много знания и хубави емоции учебна година.

Няма да пускам щерката на уроци, ще разчитам на училищната подготовка, но ще следя как вървят нещата, за да няма изненади в края на 6 клас.

# 548
 • Sofia, Bulgaria
 • Мнения: 692
Дъщеря ми си учат от днес по програма. Утре си е нормален учебен ден.
Не мисля да я записвам на уроци тази година. Ще следя изкъсо българския и математиката и ще решавам в движение. Досега се справя отлично и с двата предмета. Мислите ли, че е възможно да направят някакйв интегриран тест по всички предмети за матура след седми клас?
И аз желая здрава и присъствена учебна година!

# 549
 • Мнения: 3 389
Моите деца са също отличници и то в много сериозно училище, ноо въпреки, че следя ще ходим тази година на курс. Не се притеснявам от интегрираното, защото при нас многос е учи.

# 550
 • Sofia
 • Мнения: 3 817
Аз писах по-рано, че излишни пари нямам за неговия марзел. Ако видя, че слуша в час, пише всички домашни и допълнителни работи, които му намирам и въпреки това има проблем, тогава ще мисля. От нашия клас вече казаха, че са записани на курсове. Голяма част от тези деца не си мръднаха пръста миналата година, родителите не ги следиха изобщо и сега ще си берат плодовете.

# 551
 • Мнения: 3 389
При нас не е въпрос на мързел, а дали ще се справим с формата.Проблем няма, презастраховка е.Миналата година следях, явно и тази ще е така

# 552
 • Мнения: 530
При нас не е въпрос на мързел, а дали ще се справим с формата.Проблем няма, презастраховка е.Миналата година следях, явно и тази ще е така
При вас за продължаване в същото училище с немски се искат над 95т май и на двете НВО и когато всички се презастраховат, нормално и теб да те "стегне шапката".  Но така или иначе НВО е изпит, въпрос на концентрация, на кондиция, на късмет, така че и уроците не са застраховка, че и презастраховка за нищо. Познавам деца, които през годините бяха много силни в набора на дъщеря ми за приема след 4ти клас, на изпита не издържаха. Дано са здрави децата и физически, и психически, за да може в точния момент да покажат най-доброто от себе си, а ние като родители е ясно, че ще стремим да ги подкрепяме по всякакъв начин вкл. с намирането на правилния учител, ако нещо не върви, както се очаква.

# 553
 • София
 • Мнения: 3 152
На големия ми син математиката му е много по-силен предмет от БЕЛ. На НВО размени местата на два ъгъла в едната задача за разписване, оттам не успява да я реши, защото е сгрешен чертежа. Успява в някакъв момент да си открие грешката, но вече е загубил много време. На БЕЛ изкара много повече точки отколкото на пробните, а на математиката - обратното.

# 554
 • Мнения: 3 389
При нас не е въпрос на мързел, а дали ще се справим с формата.Проблем няма, презастраховка е.Миналата година следях, явно и тази ще е така
При вас за продължаване в същото училище с немски се искат над 95т май и на двете НВО и когато всички се презастраховат, нормално и теб да те "стегне шапката".  Но така или иначе НВО е изпит, въпрос на концентрация, на кондиция, на късмет, така че и уроците не са застраховка, че и презастраховка за нищо. Познавам деца, които през годините бяха много силни в набора на дъщеря ми за приема след 4ти клас, на изпита не издържаха. Дано са здрави децата и физически, и психически, за да може в точния момент да покажат най-доброто от себе си, а ние като родители е ясно, че ще стремим да ги подкрепяме по всякакъв начин вкл. с намирането на правилния учител, ако нещо не върви, както се очаква.
Честно казано, не съм си мислила за немската паралелка. Немски може би ще се учи, но не е ясно къде засега. А децата не са ми споделяли къде искат да учат след 7 калс. Хубаво е да има възможности, а те ще си решат къде искат да ходят след 7 клас. Колкото повече възможности , толкова по-добре. Какъвто им е късмета. Ние колкото можем правим като родители.

Общи условия

Активация на акаунт